12.12.2018
LJ
/ -3°

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

Ginekologinja, ki ima s področja ginekologije in porodništva že skoraj dvajset let izkušenj ter si je znanje pridobivala na priznanih mednarodnih šolah in kongresih. Poleg tega svoje znanje širi še na področje osteoporoze in medicinske estetike.

ksenija šelih martinec
Ksenija Šelih Martinec, dr. med., je končala šolo operativne histeroskopije v Haagu na Nizozemskem, šolo ultrazvoka, šolo kolposkopije in izobraževanje o uporabi 3D-4D-ultrazvoka v porodništvu. (Foto: Aljoša Kravanja)

Specializacijo iz ginekologije in porodništva je opravljala na ginekološki kliniki v Ljubljani in decembra 1992 opravila specialistični izpit. Po končani specializaciji se je vrnila v Zdravstveni dom Domžale v Dispanzer za žene. V tem času je bila povezana z Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, v kateri je opravljala operativne posege in vodila porode. Končala je šolo operativne histeroskopije v Haagu na Nizozemskem, šolo ultrazvoka, šolo kolposkopije, izobraževanje o uporabi 3D-4D-ultrazvoka v porodništvu. Pridobila je mednarodno licenco FMF v Londonu za opravljanje ultrazvočne preiskave za zgodnje odkrivanje otrok s trisomijo 21 (merjenje nuhalne svetline). Ginekološko-porodniški stroki sledi z udeležbo na slovenskih in mednarodnih kongresih in šolah.

Leta 1995 je stopila na samostojno pot, odprla je KALLISTE, sprva ambulanto za ginekologijo in porodništvo, ki je z leti prerasla v KALLISTE, kliniko za ginekologijo, osteoporozo in medicinsko estetiko, katere strokovni vodja je danes. Razvoj klinike so pogojevale potrebe pacientk. Za diagnostiko in zdravljenje osteoporoze je končala slovensko šolo osteoporoze. Tudi širjenje na področje medicinske estetike so narekovale potrebe žensk, še posebej ženske po porodu in v času menopavze, ko je žensko telo podvrženo velikim spremembam. Na področju estetike jo najbolj privlačijo naravne in neinvazivne metode pomlajevanja. Postala je tudi uradni trener švicarskega laboratorija Regen Lab, za pomlajevanje z lastno plazmo – Regenplazmo.

Zadnja leta se intenzivno posveča tudi "antiaging" medicini. Tako je na področju zdravljenja menopavze uvedla terapijo z bioidentičnimi hormoni in pridobila licenco TA Science za uporabo aktivatorja telomeraz na področju "antiaging" medicine.

Povezani članki

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave