17.01.2019
LJ
/ 6°

Lidija Stare, dr. med.

Nevrologinja, katere področje dela je splošna nevrologija s poudarkom na motnjah motorike.

Lidija Stare
Lidija Stare, specialistka nevrologije, področje njenega dela je splošna nevrologija s poudarkom na motnjah motorike. (Foto: Dare Čekeliš)

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je prvi dve leti delala v splošni praksi. Leta 1990 je na Nevrološki kliniki v Ljubljani opravila specializacijo in bila kot konzilarni nevrolog tri leta zaposlena v Splošni bolnišnici Jesenice. Pred desetimi leti pa se je odločila za zasebno prakso.
Dela na področju splošne nevrologije s poudarkom na motnjah motorike. Ukvarja se s Parkinsonovo boleznijo, multiplo sklerozo, epilepsijo, demencami, z ostalimi nevrloškimi motnjami, pa tudi z glavoboli in cerebrovaskularnimi boleznimi, ki jih je v Sloveniji vedno več. Od leta 1998 izvaja tudi ultrazvočne preglede vratnih arterij, kar tretjini svojih pacientov pa pomaga z urgentno diagnostiko.
Je mati dveh sinov, eden je že študent. V prostem času se z energijo napolni v naravi, veliko potuje ter se ukvarja z vzponi po skalah.

Postavi vprašanje

Zdravnik v spletni svetovalnici ne sodeluje več. Lahko pa preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v njegovem arhivu vprašanj in odgovorov, ali pa izberete drugega zdravnika iz istega specialističnega področja.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave