16.01.2019
LJ
/ -1°

Mag. Marko Bitenc, dr. med.

Kirurg, ki se ukvarja s kirurgijo ščitnice, pljuč, požiralnika in kirurško zdravi refluksno bolezen požiralnika (GERB). Izvaja pa tudi operacije za zdravljenje prekomernega zardevanja obraza, znojenja pazduh in dlani.

Marko Bitenc
Mag. Marko Bitenc, kirurg, ki se ukvarja s kirurgijo ščitnice, pljuč, požiralnika in kirurško zdravi refluksno bolezen požiralnika (GERB). Izvaja pa tudi operacije za zdravljenje prekomernega zardevanja obraza, znojenja pazduh in dlani. (Foto: Dare Čekeliš)

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1985 je sprva delal kot splošni zdravnik, 1992 je končal magistrski študij, 1993 pa je opravil specializacijo iz splošne kirurgije. Do leta 2005 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za torakalno kirurgijo UKC Ljubljana in kot asistent na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Od leta 2005 dela kot zasebni zdravnik s koncesijo, ki specialistično ambulanto in endoskospke preiskave opravlja v Zdravju, zdravstvenemu zavodu, operacije pa izvaja v najsodobnejše opremljenem operacijskem bloku v Bolnišnici Golnik-KOPA . Operira bolezni ščitnice, pljuč, požiralnika in kirurško zdravi refluksno bolezen požiralnika (GERB). Poleg tega izvaja tudi operacije za zdravljenje prekomernega zardevanja obraza, znojenja pazduh in dlani.

Prvi v Sloveniji je začel z endoskopskimi operacijami za zdravljenje refluksne bolezni požiralnika.

Objavil je več znanstvenih člankov v slovenskih in tujih znanstvenih revijah.

Povezani članki

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave