20.05.2018
LJ
21° / 11°

Marjana Grm, dr. med.

Dela kot splošna zdravnica, ki se zadnja leta ukvarja tudi s preventivnimi pregledi in poudarjanju pomena telesnih aktivnosti.

Marjana Grm
Marjana Grm, dela kot splošna zdravnica, ki se zadnja leta ukvarja tudi s preventivnimi pregledi in poudarjanju pomena telesnih aktivnosti. (Foto: Dare Čekeliš)

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani se je zaposlila v Splošni bolnišnici Jesenice in leta 1979 v Zdravstvenem domu v Radovljici, kjer dela še sedaj. Prva tri leta je delala v obratni ambulanti tovarne Elan v Begunjah in kasneje vodila ordinacijo za borce. Od leta 1989 zdravstveni dom tudi vodi in dela v splošni ambulanti ter je vodja kolegija za splošno in družinsko medicino na Gorenjskem.
 Zadnja leta se največ ukvarja s preventivnimi pregledi in poudarjanju pomena telesnih aktivnosti, saj ugotavlja, da je eden izmed največjih sodobnih problemov prekomerna telesna teža. V namen poudarjanja pomena telesnih aktivnosti je napisala številne članke, v zdravstvenem domu pa je organizirala šolo hujšanja. Trenutno tako potekata dve delavnici, zanimanje med ljudmi pa je za sodelovanje zelo veliko.
Živi na Gorenjskem, zadnja leta na vasi. Prosti čas, ki ga ima malo, izkoristi za izlet na bližnji hrib za hišo, potovanja in učenje tujih jezikov. Ker se je v mladosti kar deset let učila igrati klavir, ji igranje nanj še danes veliko pomeni. Zelo ponosna je na svoja otroka, saj je hči končala medicinsko fakulteto, sin pa zaključuje študij na ekonomski fakulteti.

Postavi vprašanje

Zdravnik v spletni svetovalnici ne sodeluje več. Lahko pa preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v njegovem arhivu vprašanj in odgovorov, ali pa izberete drugega zdravnika iz istega specialističnega področja.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave