14.11.2018
LJ
15° / 8°

Nadja Ružič Medvešček, dr. med.

Internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Nadja Ružić Medvešček
Nadja Ružič Medvešček, internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Njena posebna področja so diagnostika in zdravljenje srčnega popuščanja in diagnostika in zdravljenje bolezni zaklopk ter ultrazvočna diagnostika bolezni srca.

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani in opravljenem strokovnem izpitu se je zaposlila v kliničnem centru na kardiološkem oddelku, kjer je bila zaposlena do pred kratkim. Sprva je delala v kardiorespiratornem laboratoriju, v katerem je sodelovala pri razvoju diagnostičnih metod (fonomehanokardiografija, ehokardiografija, desnostranska mikrokateterizacija z obremenitvijo).

Kasneje je delala v bolnišnici in bila zadnja leta vodja oddelka C kliničnega oddelka za kardiologijo. Obenem je nadaljevala z diagnostičnimi preiskavami in njihovim razvojem v kardiorespiratornem laboratoriju. Ves čas je opravljala tudi obsežno ambulantno dejavnost.

Vrsto let je aktivno sodelovala pri izobraževanju študentov, specializantov in specialistov ter splošnih zdravnikov. Organizirala je ali sodelovala pri organizaciji številnih šol in učnih delavnic, namenjenih izobraževanju zdravnikov in medicinskih sester.

Pred kratkim se je zaposlila na kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja, kjer nadaljuje s svojim delom, še bolj intenzivno kot do sedaj pa se ukvarja z intraoperativno ehokardiografijo in vodenjem bolnikov po srčnih operacijah.

Zasebno pa dela v medicinskem centru BARSOS.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave