23.07.2018
LJ
26° / 16°

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Jure Šubic
Prim. Jurij Šubic, diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic. (Foto: Dare Čekeliš)

Osnovno šolo in gimnazijo je končal v Mariboru, študij medicine pa na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1972. Po končanem stažu se je leta 1973 zaposlil v Splošni bolnici Koper, se čez leto dni vrnil v Maribor in pričel specialializacijo interne medicine.

Med specializacijo se je usmerjal v nuklearno medicino. V Beogradu in v Ljubljani je opravil podiplomske študije s tega področja.

Po specialističnem izpitu je delal na nuklearni medicini v Splošni bolnišnici Maribor. Takrat je bilo njegovo ožje področje tirologija, zlasti ultrazvočna diagnostika bolezni ščitnice in drugih vratnih struktur.

Po letu 1986 je začel delati kot endokrinolog in diabetolog. Njegovo ožje delovno področje je bila diabetologija, s problematiko osteoporoze in nadledvičnic.

Leta 1992 je prejel naziv primarij. Zadnja leta dela kot zasebni koncesionar v diabetološki-endokrinološki ambulanti, kjer obravnava sladkorne bolnike vseh vrst in z vsemi možnimi problemi, razen otrok.

Ves čas se podiplomsko izobražuje iz endokrinologije in diabetologije. Znanje je dopolnil s kliničnim raziskovalnim delom – kot klinični raziskovalec v Splošni bolnišnici Maribor, sedaj pa se izobražuje v sklopu družbe Šubic-Diabetologija.

Je tudi član evropskega združenja za diabetes (EASD).

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave