21.01.2019
LJ
/ -2°

Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med.

Dermatovenerolog, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in še posebej s kroničnim venskim popuščanjem v spodnjih okončinah.

Miloš D. Pavlović
Prof. dr Miloš D. Pavlović, dermatovenerolog, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in še posebej s kroničnim venskim popuščanjem v spodnjih okončinah.

Na začetku strokovne poti je služboval na Inštitutu za medicinske raziskave na Vojnomedicinski akademiji v Beogradu, kjer je magistriral, samo štiri leta po diplomi pa v letu 1995 tudi doktoriral s področja imunologije. V nadaljevanju strokovne poti je na Medicinski fakulteti v Beogradu pridobil naziv izrednega profesorja za predmet dermatovenerologije.

Skoraj deset let je kot predstojnik vodil Oddelek za imunodermatologijo na Dermatovenerološki kliniki na Vojnomedicinski akademiji v Beogradu. Kot izredni profesor dermatovenerologije je gostoval še na Medicinski fakulteti Univerze v Vzhodnem Sarajevu, BiH ter kot gostujoči profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Beogradu.

Svoje teoretično znanje in praktične izkušnje je dopolnjeval na: James Cook University Hospital v Middlesbroughu v Angliji, na University of Colorado Health Care Center v Denverju, ZDA, ter v italijanski Latini na Phelebeology and Angiology Practice Dr Mihael Georgiev.

V letu 2007 je bil povabljen k sodelovanju na področju dermatovenerologije v našo državo. Zaposlil se je na Dermatovenerološki kliniki v Ljubljani, kjer je prevzel vodstvo Laboratorijskega oddelka DK.

Prof. Pavlović je tudi ugledni član številnih strokovnih organizacij, med drugim European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) in British Association of Dermatologists (BAD).

Je avtor ali soavtor več kot 200 člankov v najbolj uglednih mednarodnih in domačih dermatoloških revijah, prispevkov na mednarodnih dermatoloških kongresih in konferencah ter člankov v domačih in tujih poljudnih revijah, kot urednik in recenzent pa sodeluje pri številnih mednarodnih strokovnih publikacijah.

Glede na število strokovnih in znanstvenih člankov, objavljenih v odmevnih tujih strokovnih revijah (indeksiranih v Medlineu in SCI), ima prof. Pavlović vodilni položaj med slovenskimi dermatologi. Je avtor več univerzitetnih učbenikov in knjig s področja imunologije in dermatologije.

Nazadnje je izdal Priročnik dermoskopije (februar 2009), ki ga je napisal z mag. Adamičevo in predstavlja začetek serije priročnikov s skupno tematiko Alphabetum dermatologicum. Namen avtorjev omenjene publikacije je seznaniti bralce z osnovnimi pojmi in značilnostmi diagnostične metode dermoskopije, ki jih je treba poznati pri prepoznavanju določenih kožnih sprememb, zlasti kožnih tumorjev, in tako dodatno povečati možnosti pravilne diagnostike malignega melanoma in drugih vrst kožnega raka.

Od novembra 2008 je prof. Pavlović strokovni vodja Dermatološkega centra Parmova, kjer se poleg laserske dermatologije, ki so jo kot prvi uvedli pred desetimi leti, že dvanajst let ukvarjajo tudi z drugimi dermatološkimi področji, ki jih zajema dermatovenerologija, s kirurškim in konservativnim zdravljenjem krčnih žil, z malimi kirurškimi posegi na koži in s posegi na področju estetske kirurgije. Kot prvi na našem področju uvajajo fotodinamično metodo zdravljenja nekaterih predstopenj in določenih oblik kožnega raka.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave