17.01.2019
LJ
/ 6°

Tatjana Puc Kous, dr. med.

Gastroenterologinja, ki se že več kot 20 let ukvarja z zdravljenjem bolezni prebavil in jeter odraslih. Trenutno je edina v Sloveniji, ki opravlja 24-urno meritev kislosti v želodcu pri odraslih in vstavlja silikonske želodčne balone za hujšanje.

Tatjana Puc Kous
Tatjana Puc Kous, gastroenterologinja, ki se že več kot 20 let ukvarja z zdravljenjem bolezni prebavil in jeter odraslih.

Je zasebna gastroenterologinja in ima v sklopu zdravilišča Radenci in v Murski Soboti gastroenterološki internistični ambulanti, kjer opravlja vse endoskopske preiskave črevesja, želodca in ultrazvok trebuha ter ščitnice.

Svojo zdravniško pot je začela kot splošna zdravnica v Pomurju. Bila je štipendistka slovenjgraške bolnišnice, vendar se po zaključeni medicinski fakulteti v Ljubljani ni zaposlila v domačem kraju.

Življenjska pot jo je namreč zanesla v Pomurje, kjer je najprej tri leta delala kot splošna zdravnica in se nato specializirala za interno medicino ter nadaljevala kot gastroenterologinja na internem oddelku splošne bolnišnice Rakičan v Murski Soboti.

Izobraževanje je nadaljevala na podiplomskem študiju iz gastroneterologije na zagrebški medicinski fakulteti. Od leta 1996 je zasebna gastroenterologinja s koncesijo v zdravilišču Radencih. Ob rednem delu je bila krajši čas tudi vodja zdravstva v zdravilišču Radenci in štiri leta predsednica odbora za zasebno dejavnost pri Zdravniški zbornici.

Trenutno je vpisana na doktorski študij na Medicinski fakulteti v Mariboru. Je članica slovenskega Zdravniškega društva združenja za bolezni prebavil in jeter ter članica Evropskega združenja gastroenterologov in evropskega združenja za obolenja jeter.

Veliko predava bolnikom in zdravnikom v Pomurju in je podporna članica društva za celiakijo, ILKO društva in društva bolnikov za kronično vnetno črevesno obolenje. Bila je pobudnica ustanovitve društva bolnikov s koronarno boleznijo. Trenutno predava o boleznih prebavil pri starostnikih in novostih probiotikov.

Je odlična endoskopistka z bogatimi vsestranskimi izkušnjami na področju interne medicine in gastroenterologije. Največ se posveča funkcionalnim motnjam prebavil, ki so najpogostejše pri starostnikih in so še neraziskane ter postajajo ob alergijah najpogostejše vsakodnevne tegobe sodobnega človeka. Motnje so odraz individualnega hormonskega, imunskega stanja v igri z vsemi vplivi okolja. Da bi vzpostavila boljši stik z bolniki in jih lažje razumela, se je vpisala na posebno izpopolnjevanje iz komunikacije. Letos končuje izpit za NLP coacha.

Njene želje so končati doktorski študij iz vpliva estrogenskih hormonov na prebavila, kljub vsakodnevnem delu v ambulanti in brez sredstev za raziskovalno delo.

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave