26.05.2018
LJ
26° / 15°
Popolna poslovna ženska Je perfekcionizem nekaj pozitivnega ali negativnega? Debelost Prekomerno težkim primanjkuje tega vitamina! Srce Tveganje se bo zmanjšalo za četrtino! Kaj je res? To je prava resnica!

5 znakov, da so toksini ujeti v vaše telo

Že samo, ker živimo, vnašamo toksine v telo. Toksini niso samo pesticidi in nevarni odpadki, a vse snovi, ki škodujejo telesu. Prejmemo jih prek hrane, zraka, vode, oblačil, celo mobilnega telefona. Več jih v telo vnesemo, če kadimo, pijemo alkohol ali jemo močno predelano hrano. Naše telo ima mehanizme, da toksine izloči, a včasih se jih nabere preveč in pride do slabega počutja.

  

Akne
Akne, mozolji, vnetja na koži kažejo na prekomerno nakopičene toksine v telesu. (Foto: Thinkstock)

Utrujenost, težave s prebavo, kožo, nepričakovana pridobitev telesne teže ... To je nekaj neprijetnih stvari, ki se pojavijo, ko telo ni več sposobno dovolj hitro izločati toksinov, ki se nabirajo v telesu. Tu je pet znakov, ki kažejo, da so toksini ujeti v vaše telo.

1. Težave s prebavo

Ko se toksini prekomerno naberejo v našem organizmu, se težave najprej pričnejo kazati na prebavi. Delovanje prebavil je manj učinkovito in s tem je odstranjevanje škodljivih snovi vse težje. Nepravilno delovanje prebave avtomatsko privede do utrujenosti in do slabega imunskega sistema. Zakaj? Ker je 70 odstotkov celic imunskega sistema v naših prebavilih. Ko prebava ne deluje dobro, smo zaradi oslabljene imunosti bolj izpostavljeni številnim boleznim.

 

2. Težave s kožo

Akne, mozolji, vnetja na koži kažejo prekomerno nakopičene toksine v telesu. Še posebej se to kaže pri aknah – dermatološkem stanju, ki je že dolgo povezano s tem, da imamo preveč toksinov v telesu. To se namreč najprej pozna na koži, saj telo želi obvarovati druge notranje organe. Druga stanja, ki kažejo na prekomerno nakopičene toksine, so še otekle oči, luskavica, ekcemi.  

 

3. Slab zadah

 

Redna ustna higiena je ključna za preprečevanje slabega zadaha, a slab zadah je lahko tudi znak, da se je v vašem telesu nabralo preveč toksinov. Zanimivo je, da lahko prebavne težave in celo nepravilno delovanje jeter povzročijo slab zadah. Slab zadah lahko nakazuje tudi težave v drugih delih telesa.

 

4. Nepričakovano pridobljena telesna teža

 

Možno je, da pričnemo pridobivati dodatno telesno težo, če se je v našem telesu nakopičilo preveč toksinov. Če redno telovadite in jeste zdravo, a kljub temu pridobivate telesno težo, je lahko vzrok za vaše težave neravnovesje hormonov. To se lahko zgodi zaradi prekomerno nakopičenih toksinov, ki so se v telesu nabrali zaradi predelane hrane, kozmetike, onesnaženega okolja.  

 

5. Močna utrujenost

 

Če si vsak dan vzamete dovolj časa za počitek, a kljub temu le s težavo pridete skozi dan, so lahko krivi toksini. Vaše telo je prekurjeno, saj tudi ponoči ne more izločiti dovolj toksinov iz telesa. To lahko privede do težav s ščitnico, hormonskega neravnovesja, vnetij v telesu, ki vplivajo tudi na to, da imate vse manj življenjske energije.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
Luchija 11.01.2017 13:24:45
Ja ok...opisali ste težave...ampak..kje pa je recimo nasvet,kako si pomagat..ali bolje rečeno,kako se znebiti nadlog..glede na posamezne opisane probleme?....
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave