23.03.2018
LJ
/ -3°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Arterije To morate vedeti, če imate povišan holesterol Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

7 znakov, da je vaše telo polno toksinov

Toksini v naše telo pridejo na najrazličnejše načine. Preko onesnaženega zraka, kajenja, pesticidov, hrane z umetnimi barvili in konzervansi in še bi lahko naštevali. Zgodi pa se lahko, da je naše telo že preveč obremenjeno s toksini. Takrat se lahko pojavijo nekateri simptomi.

Nespečnost
Se zbudite utrujeni? Ali pa ste utrujeni že po nekaj urah dela? Če vas občutek utrujenosti spremlja skozi ves dan, je to lahko znak, da je vaše telo preobremenjeno s toksini. (Foto: Thinkstock)


Da je vaše telo prepolno toksinov, lahko prepoznate po naslednjih sedmih znakih.

1. Nespečnost

Prekomerna količina toksinov v telesu lahko privede do nespečnosti. Če imate težave s spanjem, so vzrok za to lahko tudi preveč obremenjena jetra. Nespečnost je namreč pogosto povezana z jetri. Zelenjavni napitki iz brokolija, cvetače, špinače vam bodo pomagali prečistiti jetra.

2. Pomanjkanje energije

Se zbudite utrujeni? Ali pa ste utrujeni že po nekaj urah dela? Če vas občutek utrujenosti spremlja skozi ves dan, je to lahko znak, da je vaše telo preobremenjeno s toksini. Če boste energijo nadomeščali le s kofeinom in tavrinom, lahko stanje še poslabšate. Po kratkotrajnem občutku budnosti vam bo energija še bolj padla in utrujeni boste bolj kot prej.

Mozolji
Telo toksine najprej pošlje v kožo, da ne bi obremenjevalo vitalnih organov. Zato se na koži najprej pokažejo znaki prekomerne količine toksinov v telesu. Da se jih želi očistiti, boste prepoznali po aknasti, mozoljasti koži. (Foto: Thinkstock)

3. Glavoboli

Kronični glavoboli, ki se nenehno vračajo, so prav tako lahko znak prekomerne količine toksinov v telesu. Zadrževanje toksinov pogosto povzroča tenzijske glavobole in migrene. S procesom razstrupljanja se glavoboli lahko celo poslabšajo, a ko se razstrupljanje telesa zaključi, bodo glavoboli pošli ali bodo manj intenzivni.

4. Težave s kožo

Pri izločanju toksinov iz telesa nam je v veliko pomoč tudi naš največji organ - koža. Telo toksine najprej pošlje v kožo, da ne bi obremenjevalo vitalnih organov. Zato se na koži najprej pokažejo znaki prekomerne količine toksinov v telesu. Da se jih želi očistiti, boste prepoznali po aknasti, mozoljasti koži.

5. Rumen ali bel jezik

Jezik je pomemben pokazatelj odkrivanja količine toksinov v telesu. Hrana, ki vsebuje toksine, lahko zmoti občutljivo sluz prebavnega sistema, vključno s sluznico na jeziku. Če je na površini jezika bel ali rumen sloj, je to znak, da se prebavni sistem spopada s prekomerno količino toksinov.

6. Nabiranje maščob na trebuhu

Škodljive snovi, ki jih v telo vnesemo s hrano in pijačo, se nam lahko začnejo nabirati tudi na trebuhu v obliki maščobe. To se zgodi, ker številni toksini, ki se zadržujejo v telesu, pridejo le do trebuha in tam ostanejo. Znebimo se jih lahko le z razstrupljanjem.

7. Vroče

Eden od najbolj naravnih načinov, kako telo izloča toksine, je potenje. Če je preveč škodljivih snovi v telesu, se telo lahko prične 'pregrevati', saj poskuša z znojenjem izločiti toksine. Takrat se lahko zgodi, da vam je nenehno vroče, tudi ko je zunaj hladno. 

Da bi telo očistili toksinov, mu privoščite več zelenjave, sadja in tekočine (voda, nesladkani čaj). Privoščite si tudi savno in ne pozabite na vadbo. Pri razstrupljanju telesa vam lahko pomagajo tudi zelenjavni napitki, ki lahko vsebujejo brokoli, špinačo, zeleno zelenjavo, kivi in limonin sok.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
Sianne 11.03.2016 22:15:35
Bučke.... Naše "toksine" čistijo jetra in ledvice, venomer, vsak dan. Če jetra tega ne zmorejo, nujno rabimo zdravniško pomoč. Vse ostalo je larifari.
Spalec 11.03.2016 14:04:50
Zgleda da ne bom dolg, mam skor vse od tega :(
BURGA 11.03.2016 16:30:35
Teoretično sem že mrtev.
etalon 11.03.2016 20:04:27
če imaš vse naštete simptome bi rekel, da imaš težave s ščitnico
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave