18.01.2017
LJ
/ -3°
Arterije 5 znakov, da imate zamašene arterije Mandlji 7 načinov, da pospešite presnovo in pokurite več maščobe Ekcem Kako si pomagati, če imamo suho kožo? Srčni infarkt 9 načinov, kako stres deluje na naše telo

Neverjetno, povsem naravno zdravilo proti glavobolom

Ingver je dobro poznan po svojih protivnetnih učinkih in po krepitvi imunske odpornosti. Prav zato si z njim številni pomagajo tudi ob prehladnih obolenjih. A pokazalo se je tudi, da je ingver izjemno učinkovit pri zdravljenju migren. Celo bolj kot eno najbolj prodajanih zdravil proti migreni sumatriptan.

Ingver
Ingver se je izkazal celo za bolj učinkovitega pri blaženju migrene kot najbolj prodajano zdravilo na svetu. (Foto: Thinkstock)

Znanstveniki so izvedli dvojno slepo klinično študijo, s katero so merili, koliko ingver pomaga pri premagovanju migren v primerjavi z enim najbolj prodajanih zdravil proti migreni imenovanim sumatriptan. Odkritje je bilo presenetljivo celo za strokovnjake, saj se je pokazalo, da je ena osmina čajne žličke ingverja v prahu proti bolečinam pri migreni učinkovala enako hitro in učinkovito kot omenjeno zdravilo. Enaka količina ingverja je delovala boljše tudi kot ibuprofen.

Ta neverjetna začimba je bila učinkovita tudi pri blaženju menstrualnih krčev, s katerimi se spopada tudi do 90 odstotkov mladih žensk. Samo ena osmina čajne žličke ingverjevega prahu trikrat na dan je zmanjšala nivo bolečine na lestvici od 1 do 10 iz 8 na 6. Mesec dni kasneje je nivo bolečine padel na tri. Ženske, ki so pričele uživati ingver teden dni pred mestruacijo, so imele tudi manj težav s predmenstrualnimi sindromom.

Glavobol
(Foto: Thinkstock)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
Igor Šestanj 08.03.2016 16:49:46
Samo res od kar vsak dan jem ingver in med me ne boli več glava nikdar
 
majazmaja2 07.03.2016 10:02:16
In zdaj lahko pričakujemo čudežne ingverjeve tablete :)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Razstrupljanje

Se boste letos odločili za razstrupljanje telesa?

Uporabne povezave