23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Dva zajtrka za telo boljša kot eden!

Otroci, ki zjutraj nič ne pojedo, so dvakrat pogosteje pretežki kot tisti, ki zajtrkujejo doma, nato pa še kmalu malicajo v šoli. Lahko bi dejali, da imajo dva zajtrka, pravijo strokovnjaki, in to priporočajo tudi odraslim.

Omleta
Zjutraj se je zdravo najesti. To je povezano s tem, da možgani bolje delujejo, več energije imamo, ne vpliva pa to niti tako, da bi se nabirali odvečni kilogrami. To se zgodi, ko se prenajedamo zvečer. (Foto: Thinkstock)

Zjutraj je blagodejno imeti kar dva obroka, je pokazala ameriška študija. Ne le da so to povezali z boljšim delovanjem možganov in več energije, ampak celo z bolj zdravo postavo. Na univerzi Yale so delali z otroki. Sklenili so, da so bili bolj zdravi tisti, ki so zajtrkovali doma, nato pa so še en obrok pojedli kmalu zatem v šoli. Primerjali so jih s tistimi, ki so do kosila samo kaj pomalicali ali sploh niso veliko pojedli.

Še bolje je, če otrokom oziroma šolarjem v šoli ponudimo zdrav obrok, pove profesorica Jeanette Ickovics, vodja študija, dodaja pa, da se je v vsakem primeru enostavno zdravo zjutraj dobro najesti. To daje telesu energijo in ne vodi k nabiranju telesne teže. V ZDA so sicer določene šole poleg malice uvedle tudi zajtrk, da bi otroci le jedli zjutraj. Ameriški raziskovalci pa so v svoji študiji sledili 584 učencem, ki so obiskovali 12 različnih šol. Spremljali so jih od 2011 do 2014.

Otroci, ki so pretežki, pogosto postanejo odrasli, ki so pretežki. To pa sčasoma prinese srčne bolezni in diabetes. Tudi pri odraslih se je zdravo navaditi, da več pojemo dopoldne. Takrat je dovoljeno imeti kar dva z ogljikovimi hidrati bogata zajtrka. Nekje po drugi uri pa je priporočljivo uživati le še zelenjavo in pusto meso.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
luckyss.. 20.03.2016 08:06:20
Najbolje je, da do dvanajste ure non - stop jemo. Študije so pokazale, da bomo na ta način najlažje dosegli idealno postavo...Ste že res presrani s temi vašimi članki..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave