19.04.2018
LJ
25° / 8°
UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Srčno-žilni sistem 'Čudežna molekula', ki preprečuje srčno-žilne bolezni Noseča Noseči 29-letnici diagnosticirali neozdravljivega raka

Je to edina učinkovita dieta?

Ste se dlje časa prehranjevali nezdravo, nato pa ste si obljubili, da boste začeli jesti zdravo in ste se tega držali? Vendar se odvečnih kilogramov kljub temu niste znebili in kmalu ste obupali? Nova raziskava je razkrila, kaj je prava rešitev in edina učinkovita dieta.

Jogurt
Uživajte probiotični jogurt. (Foto: Thinkstock)

Nova raziskava univerze Washington v St. Louisu je odkrila, zakaj imamo pogosto občutek, da se držimo vseh pravil zdravega hujšanja, odvečni kilogrami pa kljub temu ne izginejo. S tem ko uživamo nezdravo hrano namreč spremenimo mikroorganizme v našem črevesju. To je krivo, da tudi ko se začnemo prehranjevati zdravo, naši odvečni kilogrami ne skopnijo. To se zgodi šele, ko se naši mikroorganizmi v črevesju spremenijo. Če spremenimo svoj življenjski slog, se moramo torej zavedati, da moramo dolgo časa vztrajati.

Kakšna je torej edina učinkovita dieta?

Vsekakor morate vztrajati pri zdravem prehranjevanju - sadju, zelenjavi, stročnicah, polnozrnatih žitih, oreških, semenih ... Da bi čim prej spremenili mikroorganizme v svojem črevesju, pa začnite uživati probiotike. Posezite po probiotičnem jogurtu, kislem zelju in repi.

Ameriški raziskovalci poleg tega poskušajo ugotoviti, ali lahko razvijejo prehransko dopolnilo, s katerim bodo ljudem, ki so se dolgo nezdravo prehranjevali, sedaj pa so svoj življenjski slog spremenili, pomagali pospešiti še spremembo njihovih mikroorganizmov. Moramo se zavedati, da ti zelo vplivajo na naše počutje in zdravje. Hranimo pa jih z živili, po katerih posegamo. Če bomo uživali zdravo hrano, bomo imeli mikroorganizme, ki bodo skrbeli, da bomo zdravi. Če bomo uživali nezdravo hrano, bomo hranili druge mikroorganizme. Da prvi izrinejo druge, pa žal traja, zato je treba vztrajati.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave