21.05.2018
LJ
23° / 12°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Trdovratna kandida? Tako se je lahko znebite!

Napihnjenost, prebavne težave, glivične okužbe nohtov in nožnice, utrujenost, težave s koncentracijo. Vse to so simptomi, ki jih lahko povzroča prekomerno razraščena kandida. Farmacevtko Katarino Kocjanc smo povprašali, kako si lahko pomagamo.

Trebuh
Pomagamo si lahko s posebno dieto ter pripravki, ki vsebujejo probiotike in izvlečke zelišč, ki delujejo protiglivično. (Foto: Thinkstock)

Kandida - 1
Pogovor s farmacevtko Katarino Kocjanc iz lekarne Domžale si lahko ogledate tudi v zgornjem videoprispevku. (Foto: Aljoša Kravanja)

Vsi imamo v telesu kandido, nam takoj razloži farmacevtka Katarina Kocjanc iz lekarne Domžale. Če se prekomerno razraste, pa lahko povzroči številne težave. "Najbolj pogoste so napihnjenost, napenjanje, prebavne težave. Pri ženskah ponavljajoče se glivične okužbe nožnice. Pri obeh spolih glivične okužbe kože in nohtov. Hladne roke in noge, glavoboli, utrujenost, motnje spanja." Lahko se pojavi tudi nenadna močna želja po kisli oziroma sladki hrani.

Preprost test

Ali težave res povzroča kandida, lahko preverimo s testom. Zjutraj na tešče, še preden si umijemo zobe, pljunemo v kozarec vode. "Počakamo 10 do 15 minut. Če se iz tega pljunka spuščajo proti dnu nitke in grudice, se slina celo usede na dno, v njem prevladuje kandida," pove farmacevtka. Zdrava slina ostane na površini, nespremenjena.

Pomagamo si lahko s posebno dieto, probiotiki in izvlečki zelišč, ki delujejo protiglivično

Rožmarin
Določena zelišča, kot sta rožmarin in origano, delujejo protiglivično. (Foto: Thinkstock)

Če smo se prepoznali v zgornjih simptomih in s testom potrdili, da nas muči kandida, Kocjančeva svetuje, da se vsaj mesec dni izogibamo sladkorju in beli moki. Najbolje kar vsem predelanim ogljikovim hidratom. Potem pa še mleku in določenim mlečnim izdelkom ter alkoholu. 

"Istočasno se priporoča jemanje izdelkov, ki vsebujejo probiotike ter naravne izvlečke s protiglivičnim delovanjem," svetuje farmacevtka. "To so predvsem origano, oljčni listi, rožmarin in kurkuma." Medtem ko ti delujejo protiglivično, probiotiki povrnejo normalno raven zdravju prijaznih bakterij v črevesju. "Ta mora biti v razmerju z glivicami nekako 10 proti 1. Če se to ravnovesje poruši, se torej priporoča uživanje probiotikov, ker bakterijsko ravnovesje zopet postavijo na normalno raven."

Kandida
Ali vas muči kandida, lahko preverite s preprostim testom. (Foto: sensilab.si)

Takšen izdelek, ki vsebuje in probiotike in naravne izvlečke, ki delujejo protiglivično, je 30 DAYS Candida Solution. Gre za 30-dnevni program, ki je kombinacija priporočil za prehranjevanje ter dveh prehranskih dopolnil, razloži Snežana Pavlovič, Sensilabova strokovna svetovalka.

"Poleg tega da se držimo diete, ki je predpisana v priloženi knjižici, najprej jemljemo 10 dni kapsule A, ki vsebujejo probiotike in prebiotike," pove. "Ti uravnavajo porušeno prebavno mikrofloro. Potem pa 20 dni jemljemo še kapsule B, ki prav tako vsebujejo probiotike, hkrati pa še naravne ekstrakte, ki delujejo protiglivično. To so origano, oljčni listi, rožmarin, kurkuma in pa ekstrakt pečk grenivke." Na ta način naravno spet vzpostavimo ravnovesje v svojem prebavnem sistemu. Tako pa lahko pridobimo več energije ali se znebimo težav s prebavo in glivičnimi okužbami.

Za bralce Vizite je TUKAJ 30-dnevni paket 30 DAYS Candida Solution na voljo po posebni, ugodnejši ceni. Poleg dveh prehranskih dopolnil, ki vsebujeta probiotike in naravne izvlečke, ki delujejo protiglivično, prejmete še knjižico z navodili za primerno prehranjevanje v teh 30 dneh.

Sponzorirana vsebina.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave