21.06.2018
LJ
32° / 17°
Lubenica To vas zagotovo osveži! Trebuh Narobe smo se lotili hujšanja. Tu je ključna napaka, ki jo delamo naprava ReduStim
ReduStim – napovejte vojno trdovratnim maščobam
Amar Samad ''Počutim se, kot bi se spet rodil''. Poglejte ga danes

3 triki, ki preprečijo krče v nogah

Največkrat se zgodijo med spanjem. Strokovnjaki menijo, da zaradi tega, ker dlje časa ležimo v istem položaju. Nekateri se zaradi krčev ponoči celo zbudijo. A obstaja način, da to bolečo nadlogo preprečimo.

Krči
(Foto: Thinkstock)

Lahko se pojavijo v stegnih, mečih ali stopalu in po desetih minutah po navadi sami minejo. A motijo, ker so boleči in nas lahko tudi zbudijo.

Kaj lahko storimo, da bi jih preprečili?

1. Topla prha

Če se vam pogosto dogaja, da se ponoči zbujate zaradi krčev, mišice pred spanjem sprostite. To lahko dosežete tako, da se oprhate s toplo vodo.

2. Sok kislih kumaric

Soka, v katerem so shranjene kisle kumarice, ni treba zavreči. Raziskave so pokazale, da lahko njegovo uživanje prepreči muskelfiber. Prav zaradi tega, ker mišice niso lepo sproščene, namreč nastanejo krči.

3. Banana

Pomaga, ker je eden najboljših virov kalija, ki ga naše mišice potrebujejo.

 

Voda
(Foto: Thinkstock)

Zakaj pa nastanejo takšni krči?

Tudi z naslednjimi pojasnili si lahko pomagate, da bi krče preprečili.

1. Dehidracija

Morda ste se veliko potili ali niste pili dovolj tekočine? V tem primeru telo nima dovolj elektrolitov, da bi mišice učinkovito delovale.

2. Hlad

Morda spite v prehladni spalnici? Tudi zaradi mraza se začnejo mišice krčiti. Če želite spati v hladni spalnici, se vsaj dobro pokrijte, sploh pa dobro pokrijte svoje noge.

3. Predolgo ste v istem položaju

Morda celo službo stojite ali pa sedite? V obeh primerih ste dolgo časa v istem položaju in tudi to lahko pozneje povzroča krče. Kaj je rešitev? Če sedite, se poskusite večkrat sprehoditi. V obeh primerih vsake toliko naredite kakšno raztezno vajo, da se mišice preveč ne skrčijo. Bolje bo tudi, če ne boste nosili pet.

4. Šport brez razteznih vaj

Velika napaka je, da recimo tečete, ne da bi prej ali potem naredili nekaj razteznih vaj. Pozneje lahko zaradi tega dobite boleče krče.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
 
Larissa13 08.01.2017 00:30:21
Meni pomaga donat... Jemljem zdravila zaradi ščitnice in ta imajo kot stranski učinek krče v nogah... Odkar pijem donat, teh problemov nimam. Drugače pa krče v nogah povzroča tudi dvig sladkorja v krvi.
Pantokrator 07.01.2017 15:57:04
Pomanjkanje magnezija
parklc 07.01.2017 16:26:49
Točno! Magnezijev-klorid(derivat morske soli ki so mu odstranili natrij, tudi sirilo za tofu ali ostale živalske sire)
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave