20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Nuška Drašček izgubila kar 17 kilogramov. Preverite, kako ji je uspelo

Pred dvema letoma se je pevka Nuška Drašček odločila za spremembo življenjskega stila. V samo nekaj mesecih ji je uspelo izgubiti kar 17 kilogramov, zdravo telesno težo pa je obdržala vse do danes. V času, ko mnogi razmišljajo, da bi se tudi sami lotili spremembe nekaterih nezdravih navad, nam je zaupala svoj recept za uspeh.

Nuška Drašček izgubila 17 kilogramov

Nalagam..
Nuška Drašček - 3
Pred dvema letoma je izgubila kar 17 kilogramov in zdravo telesno težo uspela obdržati vse do danes. (Foto: Maja Slavec)

Pevka Nuška Drašček je pred dvema letoma vsa zadihana prišla v tretje nadstropje na akademiji za glasbo. Takrat je vedela, da mora nekaj spremeniti. ''Se prebijam čez tiste stopnice in se zasmejim, češ, kdaj veš, da si pretežek. Ko se ti že v drugem nadstropju zdi, da bi moral biti v tretjem,'' je pojasnila priljubljena pevka Nuška Drašček.

Nuška Drašček
Največja sprememba je bila uvedba več obrokov na dan. Danes je na dve do tri ure. (Foto: POP TV)

Čeprav se je pošalila na svoj račun, je vedela, da je premlada za te težave. ''Pogosto sem bila zadihana, nisem imela več energije in moči in vedela sem, da moram shujšati,'' je dejala.

V samo treh mesecih je s striktno dieto izgubila 17 kilogramov. A težje je dolgoročno ohranjati zdravo telesno težo. Da ji je to uspelo, pripisuje svoji odločnosti: ''So seveda borbe, a če se za nekaj odločiš, če vidiš cilj pred sabo, potem ni tako težko. Sama sem že prej vedela, kaj mojemu telesu v smislu prehranjevanja odgovarja – rada imam kombinacijo zelenjave in mesa, ne maram veliko ogljikovih hidratov –, a sem zelo sladkosneda. To sem vedno bila in vedno bom.'' A odločila se je, da omeji vnos sladkorja in da se bo bolj natančno držala zdrave prehrane. ''Največ mi je prineslo tudi to, da sem res pričela redno jesti večkrat na dan. Na dve do tri ure jem in to je tista glavna stvar, ki mi je prinesla največ uspeha. Vsak mora sicer poslušati samega sebe, a meni je to najbolj pomagalo. Ko sem to uvedla, je bila sprememba opazna že v prvih dveh tednih. Počutje super in kilogrami so se dobesedno stopili,'' je dejala. Obroki so bili sestavljeni iz zdravih živil in manjših obrokov, ki so bili razporejeni skozi dan, njeno telo pa ni več hlepelo po enostavnih hidratih, sladkorju. ''Nisi več tako lačen in potem večkrat posežeš po sadju in zelenjavi. Opazila sem, da mi sedaj manjkrat pašejo sladke stvari in nimam jih več za mašila med obroki.''

Poleg tega se je začela tudi bolj redno gibati. ''Zelo rada grem na sobno kolo. Zjutraj na tešče, da se mi telo prebudi, saj nisem jutranji tip. Vmes poslušam glasbo ali pa odgovarjam na maile. To se vse da,'' se zasmeje. Ko ima le čas, obišče tudi fitnes. V teh zimskih mesecih priznava, da se težko spravi na vadbo na prosto, a ima veliko projektov, kjer so že same vaje sestavljene tako, da je tudi fizično aktivna. ''Ko imamo priprave v operi, to ni tako, da stojiš, čakaš in potem odpoješ, a so stvari tudi fizično zahtevne,'' še doda.

Vsem, ki bi radi izgubili odvečne kilograme, pa svetuje: ''Mislim, da je to samo stvar odločitve. Če se nekdo odloči za spremembo, naj to naredi. Jaz bi svetovala, naj najprej pogledajo svoje navade, da sploh vidijo, v čem je problem. Lahko gredo do strokovnjaka, lahko pa sami pogledajo, kaj počno narobe. Saj vsi vemo, da razne sladke pijače in slani prigrizki ne pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov. Lahko si pišejo, kaj jedo, to počnejo teden dni in nato pogledajo, kaj počnejo narobe. Nato pa pričnejo s spremembami.''

Podobno svetuje tudi nutricistka Mojca Cepuš. Več o tem si lahko pogledate v zgornjem videoprispevku. Pa tudi o nasvetih osebnega trenerja Iztoka Hodnika, ki razloži, kako pričeti z vadbo, če smo jo do sedaj zanemarjali.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 31
lordslayer 13.01.2016 08:16:41
ma ne pretiravat Nuška ... mal špehca zmeri paše :D
 
ričet 13.01.2016 07:42:34
simpatična oseba,vse dobro želim,pa naj bo debela al suha
 
U4 13.01.2016 06:53:39
Sploh ni res, da drži to težo že dve leti. Vmes se je zopet bogato zredila in zopet shujšala. Prosim, nehajte že z odvratno žensko in njenim hujšanjem, ker človek ne more niti omare veš odpreti, da ne bi Draščkova ven skočila. Sploh pa ni niti slučajno lepa niti neka pevka.
M@ko 13.01.2016 00:10:51
Fotošopirana do konca.
 
BURGA 12.01.2016 21:20:25
Ata je v redu, mama bi pa tudi lahko malo shujšala. Bi si morala v Knjižnico namestiti sobno kolo.
BMWmunja 12.01.2016 21:55:10
Tako nimaš vetra v laseh...
 
dho 12.01.2016 21:13:16
Shujšat, potem pa žret kot prej. Škoda truda.
 
olaf45 12.01.2016 20:09:23
poleg tega hujšanje debelega človeka grozovito postara!!!ker ni znal nikoli normalno živet kar se hrane tiče!!!
 
olaf45 12.01.2016 20:07:55
IN kar se tiče teh hujšanj ste vsi pr--tegnjen!pa važen je zdrav življenski slog ki si ga moraš ucepit v glavo pa ne rabiš nobenega hujšanja in raznih nupotov!!!
 
olaf45 12.01.2016 20:03:38
Dajte nehat z temi neskočnimi in bolanimi uspehih okrog hujšanja!!!!DAJTE NEHAT!!!To naj tale nuška zadrži za sebe in se ne propagira!ona ni nič drugega kot navaden občan!!!
BURGA 12.01.2016 21:21:50
Ampak poje pa lepše kot navaden občan.
olaf45 13.01.2016 18:20:59
ma vprašanje!!!
BMWmunja 12.01.2016 19:36:52
Draga Nuška! Ta pravi uspeh še pride, če s to težo preživiš nekaj let. Pazi na vsako deko, jaz pa bom občudoval vsako tvojo novo pesem...
cosmosjasnovidec 13.01.2016 00:03:40
Ne skrbi za to.Ko obdela mojega v ustih si jih podmaže za cel mesec v naprej.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave