21.05.2018
LJ
23° / 12°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Prebavne težave, napihnjenost, bolečine v želodcu ... Tu je preprosta rešitev!

Ste med velikonočnimi prazniki preveč pojedli in se spopadate z bolečinami v želodcu, zgago, napihnjenostjo ali prebavnimi težavami? Potem si lahko pomagate z gelom, ki bo prečistil vaš želodec in črevesje, zaščitil sluznico prebavil, umiril simptome in podprl regeneracijo prizadetega prebavnega trakta.

Prebava
Ste med velikonočnimi prazniki pretiravali s hrano? Potem si lahko pomagate s silicijevim gelom, ki bo prečistil vaša prebavila in okrepil njihovo delovanje. (Foto: Thinkstock)

Pri prebavnih težavah po praznikih lahko pomaga naravni gel za želodec in črevesje Sikapur, ki je narejen iz minerala silicija in vode. Posebnost silicijevega gela je njegova izredno visoka spodobnost vezave strupov, težkih kovin, patogenov in plinov. Ko gre prek prebavil, tako nase veže vse te snovi in se nato po naravni poti skupaj s patogeni izloči iz telesa. Na ta način prečisti prebavila in iz njih odstrani snovi, ki dražijo prebavo. Hkrati pa zaščiti sluznico želodca in črevesja, ublaži simptome in podpira regeneracijo prebavnega trakta.

Prečiščevalna kura s silicijevim gelom je še posebej priporočljiva po obdobjih prenajedanja, tako kot so velikonočni prazniki. Ob bogato obloženih mizah, polnih dobrot, hrani namreč težko rečemo ne in zato pogosto tudi pretiravamo s količino zaužitih živil. Naša prebavila so bolj obremenjena kot prej, saj morajo prebaviti kakšen dodaten kos mesa preveč, alkohol, jedi, ki vsebujejo veliko maščobe in sladkorja. Vse to so jedi, ki imajo veliko kalorij, a majhen volumen. Hkrati pa običajno ne pojemo dovolj živil, ki so bogate z vlakninami, kot so sadje in zelenjava, zaradi česar lahko pride do počasne prebave, zaprtja, napihnjenosti, občutka, da je hrana obležala v želodcu. Pri nekaterih se pojavi tudi zgaga, ljudje, ki imajo težave z žločnimi kamni, se lahko spopadejo še s krči, slabostjo, bolečinami, bruhanjem, spahovanjem, napenjanjem.

Silicijev gel brez dodatkov te težave olajša. Silicijev gel kot glavna sestavina sikapurja je zelo higroskopna, kar pomeni, da nase veže molekule vode. Ko gel v črevesju nase veže molekule vode, se s tem njegova površina poveča za 300-krat. To še dodatno poveča zmožnost gela za vezavo patogenov, njihovih toksinov ter plinov, ki se nato po naravni poti prek črevesja izločijo iz telesa.

Sikapur
Če se spopadate le z občasnimi težavami, bo pomagala že nekaj dnevna kura s Sikapurjem, če so vaše težave kronične, lahko naredite terapijo, ki traja šest tednov. (Foto: carso.si)

Če se spopadate le z občasnimi težavami, bo pomagala že nekaj dnevna kura, kjer lahko otroci in odrasli vzamejo po 2 merilni žlici ali 2 vrečki (15ml) gela 3- do 5-krat na dan – odvisno od težav. Gel vmešajte v vodo ali čaj med obroki in če je potrebno tudi tik pred spanjem. Ko se težave izboljšajo, lahko nadaljujete z 1 merilno žlico oz 1 vrečko (15ml) trikrat na dan. Če se pojavljajo kronične težave, pa lahko naredite terapijo, ki traja šest tednov. Izboljšanje lahko pričakujete približno po 3 tednih uporabe, kjer si odrasli pomagajo z 1 merilno žlico ali 1 vrečko trikrat na dan. Če se pojavijo močne bolečine, visoka vročina ali če po nekaj dneh ni izboljšanja, se vsekakor oglasite pri svojem osebnem zdravniku.

V tem obdobju pa vsekakor poskrbite tudi za bolj zdravo prehrano, da ne boste dodatno obremenjevali prebavil. Spijte dovolj tekočine (vodo, nesladkani čaji) in zaužijte več vlaknin (sadje in zelenjava). Zmanjšajte količino popitega alkohola, spijte kakšno kavo manj. Energijo si znova povrnite s počitkom, kakovostnim spancem in zmerno telesno aktivnostjo. Pri blaženju prebavnih težav si lahko pomagate tudi z zeliščnimi čaji. Pri tem so učinkoviti koprivin čaj, kamilični čaj, regratov čaj in čaj iz janeževih semen.

Sicer pa Sikapur pomaga tudi, če se spopadate s sindromom razdražljivega črevesja, ki se kaže z nenehnimi bolečinami v trebuhu, vetrovi, napihnjenostjo, bolečinami ob praznjenju črevesa ali občutkom nepopolnega izpraznjenja črevesa, zaprtja, driske - najpogosteje pa izmenjavanje obdobij zaprtja in drisk. Učinkovit je tudi pri zgagi, do katere pride zaradi prekomernega zatekanja kisle želodčne vsebine iz želodca v požiralnik. Takrat začutimo pekoč in boleč občutek v žlički ali za prsnico. Sikapur pa odpravlja tudi občutek napihnjenosti, do katerega pride zaradi stresa, slabe prehrane in premalo gibanja.

Sponzorirana vsebina

 

Prebava
Pomaga tudi, če se spopadate s sindromom razdražljivega črevesja, ki se kaže z nenehnimi bolečinami v trebuhu, vetrovi, napihnjenostjo, bolečinami ob praznjenju črevesa ali občutkom nepopolnega izpraznjenja črevesa, zaprtja, driske. (Foto: Thinkstock)

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave