17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo

To se zgodi, če se 30 dni razstrupljate

Po bolj pregrešnih prazničnih dneh se v vašem telesu nahaja več strupov kot običajno. Ti pa vaše telo obremenjujejo. Če boste 30 dni namenili razstrupljanju, se boste počutili bolje, imeli boste več energije, izgubili boste kakšen odvečni kilogram, sploh na trebuhu in okrog pasu, in imeli boste boljšo prebavo.

Razstrupljanje
Če izpolnite prijavnico na dnu strani, se lahko pridružite brezplačnemu skupinskemu razstrupljanju. Med drugim boste prejeli preizkušena navodila ter jedilnike. (Foto: Thinkstock)

Novo leto je po veselem decembru priporočljivo začeti s tem, da iz telesa odplaknete strupe, ki vam škodujejo. Ker se je razstrupljati lažje v družbi in s podporo strokovne svetovalke, pa se lahko, če izpolnite prijavnico na dnu strani, pridružite brezplačnemu skupinskemu razstrupljanju po programu 30 DAYS Liver Detox. Skupinsko razstrupljanje se bo pričelo 20. januarja in trajalo 30 dni. Udeležil se ga bo tudi Klemen Bunderla, ki se je po tem programu že razstrupljal pred malo več kot letom dni.

Kakšne učinke je opazil Klemen?

Bil je november 2015, ko se je prvič lotil razstrupljanja po programu 30 DAYS Liver Detox, ker si je priznal, da je njegov življenjski slog preveč nezdrav. "Vedel sem, da bi bilo pametno narediti nekaj zase tudi navznoter, pa čeprav se kakšne težave še niso kazale," pravi. "No, kasneje se je izkazalo, da je bila mogoče utrujenost kar povezana s tem." Letos se je zopet odločil za razstrupljanje po programu 30 DAYS Liver Detox, ker je prvič opazil učinke. "Najbolj me je presenetilo, kako lahkega oziroma lahkotnega sem se počutil. Utrujenost je bila bistveno manjša, kot pred začetkom razstrupljanja, teža ni nihala, koža postane sijoča, zabuhlost izgine ... Po začetnem uporu glave si priznaš, da se je res izplačalo."

Klemen Bunderla - 6
Tako je bilo, ko se je Klemen lotil razstrupljanja pred malo več kot enim letom. Zaradi dobre izkušnje se bo letos spet razstrupljal. (Foto: Aljoša Kravanja)

Pri razstrupljanju mu je pomagala strokovna svetovalka Tea Pusovnik, ki razstrupljanje po veselem decembru še posebej priporoča, ker je to obdobje, ki bolj obremenjuje naša jetra, organ, ki je v telesu zadolžen za razstrupljanje. "Zato je zelo pomembno, da poskrbimo sedaj za razstrupljanje jeter in s tem celega telesa, da razbremenimo preobremenjeno telo in si s tem povrnemo odlično počutje," pravi. Povprašali smo jo, komu je namenjeno skupinsko razstrupljanje in kako izgleda.

Komu priporočate razstrupljanje?

Razstrupljanje priporočamo prav vsem. Še posebej pa ga svetujemo, če:

- opažate kopičenje odvečnih kilogramov, predvsem na predelu trebuha in okrog pasu,

- se ne morete odreči sladki in slani hrani,

- ste nenehno utrujeni in vam primanjkuje energije ter se težko zberete,

- imate težave s prebavo in napihnjenostjo.

Če smo se odločili, da bi se radi razstrupili: kako se tega lotiti?

Za najboljše rezultate priporočamo, da se razstrupljanja lotimo načrtno. V kuhinji si pripravimo zalogo sveže in nepredelane hrane - sadja in zelenjave, stročnic, polnozrnatih žit ... Pripravljene imejte zdrave recepte. Če se pridružite skupinskemu razstrupljanju, vam to olajšamo, ker vam pripravimo seznam priporočenih in odsvetovanih živil ter jedilnike z recepti.

Da bi bilo razstrupljanje čim bolj učinkovito, pa priporočamo, da si pomagate še z uživanjem naravnih izvlečkov, ki izboljšajo izločanje toksinov. To so recimo pegasti badelj, kurkuma, artičoka in rožmarin, ki jih vsebuje 30-dnevni razstrupljevalni program 30 DAYS Liver Detox. Ti naravni izvlečki podpirajo delovanje jeter in pomagajo tudi pri njihovi regeneraciji.

Klemen Bunderla - 4
30-dnevno razstrupljanje je sestavljeno iz pravilnega prehranjevanja, Tea Pusovnik pa svetuje, da si pomagate še z uživanjem naravnih izvlečkov, ki izboljšajo izločanje toksinov. (Foto: Aljoša Kravanja)

Kako pomaga vsak od omenjenih naravnih izvlečkov?

Pegasti badelj poveča razstrupljevalni učinek jeter. Kurkuma pomaga očistiti jetra in spodbudi delovanje žolčnika in s tem pospeši proces razstrupljanja. Poleg tega pomaga kot antioksidant in deluje protivnetno. Tudi artičoka je močan antioksidant, ki zato varuje jetra in jim pomaga, da se regenerirajo in tako delajo bolje. Rožmarin pa spodbuja pretok krvi skozi jetra, kar spet pripomore k bolj učinkovitemu razstrupljanju.

In še nekaj o tem, zakaj organiziramo skupinsko razstrupljanje. Izkušnje kažejo, da imajo največ uspeha pri razstrupljanju tisti, ki imajo podporo drugih ljudi. Lahko se razstrupljate s partnerjem, prijatelji, sodelavci, lahko pa se pridružite nam 20. januarja.

Kako bo potekalo skupinsko razstrupljanje?

Skupaj s Klemnom Bunderlo se bomo 20. januarja začeli razstrupljati po programu 30 DAYS Liver Detox. Vsak teden 30-dnevnega razstrupljanja boste prejeli natančna navodila, kaj morate početi, odgovore na vprašanja, ki se po naših izkušnjah najpogosteje pojavljajo, ter motivacijsko podporo. Svetovalci vam bomo ves čas na voljo za preizkušene nasvete. Podporo bo mogoče poiskati tudi v Facebook skupini, ki jo bomo odprli. Vsakotedenska navodila pa bodo vsebovala priporočilo prehranjevanja, sezname priporočenih in odsvetovanih živil, predloge vsakodnevnih jedilnikov z recepti. 

Klemen Bunderla - 3
Strokovna svetovalka Tea Pusovnik: Razstrupljanje je čas, ki ga namenimo sebi in svojemu telesu, telo pa nam bo to povrnilo z odličnim počutjem, obilico energije, manjšim številom kilogramov ... (Foto: Aljoša Kravanja)

Klemen ima še en nasvet

Klemen pravi, da je med razstrupljanjem sicer pogrešal nekatero svojo najljubšo nezdravo hrano. In kako se je uprl: "Hja, jaz sem imel vedno pri sebi kaj dovoljenega in če je bila kriza prehuda, zapopadeš pač to." 30 dni pa je ravno dovolj, da se je privadil bolj zdravega prehranjevanja. "Kar nekaj delov te diete sem obdržal," pravi. "Postal sem bolj pozoren, kaj piše na etiketah, kaj kakšna hrana vsebuje in tudi pregrehe so postale manj pogoste."

Klemen razstrupljanje opravlja ponovno po enem letu, svetovalka Tea Pusovnik pa priporoča, da se takšnega 30-dnevnega razstrupljanja lotite dvakrat letno. "Razstrupljanje pa ni le koristno za boljše počutje, je tudi odličen začetek shujševalne diete," pravi. Ko se znebite strupov, je potem lažje shujšati. 

Sponzorirana vsebina

S spodnjo prijavnico se prijavljate na skupinsko razstrupljanje po programu 30 DAYS Liver Detox. Skupinsko razstrupljanje, ki se ga bo udeležil tudi Klemen Bunderla, se začne 20. januarja in traja 30 dni.

Za sodelovanje v nagradni igri "" se morate registrirati/prijaviti.
Prijavi se

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave