22.03.2018
LJ
/ -4°
Afte Neprijetne afte ... Kako si pomagati? Polnozrnat kruh To bo pomagalo sladkornim bolnikom in tistim, ki morajo shujšati Ateroskleroza Pogosto prepozno odkrita bolezen se lahko konča z amputacijo Fižol Tako jejte, ko spet postane mrzlo

VIDEO: S salso do lepe postave

Pomladni dnevi verjetno tudi vam spodbujajo željo po rekreaciji in gibanju. Za dobro počutje in lepo postavo pa vam ni treba vedno v naravo, zato vam tokrat priporočamo ples.

S salso do zdravja!

Nalagam..
Salsa
S salso si lahko okrepite telo in duha. (Foto: iStockphoto)

Svoje telo in duha lahko okrepite z živahnimi ritmi salse. S plesom lahko namreč shujšate, oblikujete telo, hkrati pa se zabavate in prebujate svoje čute. Tanja in Aleš salso plešeta že skoraj tri leta. Afro-kubanski ritmi so ju povsem prevzeli. ''Meni so všeč kontrasti. Da na primer lahko na živo glasbo plešeš zelo počasi, na počasno glasbo pa se lahko tudi zelo izživiš in znoriš,'' pravi Tanja. ''Lahko improviziraš in odplešeš točno tisto, kar želiš,'' dodaja Aleš. Pri plesu salse krepite telesno kondicijo in mišice celega telesa.''Stremimo k temu, da bi čim bolj povezali mišice celega telesa v eno tako skladno harmonično gibanje. Tako da dejansko vključujemo vse mišice – od izraza na obrazu pa do mezinca na nogi,'' razlaga inštruktorica salse Sabina Remškar.

Prednost plesa pa je tudi v tem, da ne pozna omejitev. V živahnih ritmih se lahko zavrtite v vseh starostnih obdobjih. ''Vedno rečem, če lahko ljudje hodijo, potem lahko tudi plešejo. Seveda potrebujemo določena čas, da razmigamo in začutimo telo, da se prepustimo glasbi,'' poudarja Remškarjeva. Sicer pa bo čutna salsa prebudila tudi vašo seksualnost. Spravila vas bo v dobro voljo, vas sprostila in vam pomagala, da pozabite na vsakodnevne obremenitve in skrbi.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave