23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Želite izgubiti odvečne kilograme? Potem nikar ne jejte ob teh urah

Zadnja raziskava je pokazala, da vam lahko izjemno zgodnja večerja lahko pomaga premagati nenehno željo po hrani in sladkarijah. Če boste vse obroke pojedli med 8.00 do 14.00, boste lažje izgubili odvečne kilograme, pravijo strokovnjaki.

Dieta
Ko so udeleženci raziskave jedli hrano med 8.00 in 2. uro popoldne, ponoči niso imeli želje po hrani in njihov apetit je bil manjši. Na ta način bi lažje izgubili odvečne kilograme. (Foto: Thinkstock)

Od pitja sokov za čiščenje telesa do uživanja tablet za hujšanje … Ljudje preizkusimo vse, ko smo odločeni, da bomo izgubili odvečne kilograme, ki so se nabrali med prazniki. A kot kaže zadnja raziskava, obstaja veliko lažja pot. Strokovnjaki pravijo, da lahko jeste vse, kar želite, če le svoje obroke uživate od 8-ih zjutraj in do dveh popoldne. Sistem je podoben tisti verziji, ki jo že dolgo poznamo, in sicer, naj ne jemo po šesti uri zvečer, le da je v tem primeru večerja še bolj zgodaj, in sicer že ob 14.00.

Vodja raziskave dr. Courtney Peterson iz Univerze Alabama je za britanski Mail Online pojasnila, zakaj je tak način prehranjevanja učinkovit pri izgubi odvečnih kilogramov. ''Če ješ med 8.00 in 2. popoldne, poješ toliko kot pokuriš, a obdržiš več mišic in izgubiš več maščobe,'' je dejala. ''Ko so udeleženci raziskave jedli hrano med 8.00 in 2. uro popoldne, ponoči niso imeli želje po hrani in njihov apetit je bil manjši. Ko so sledili urniku hranjenja, kot ga ima večina Američanov, torej, da so jedli med 8. uro zjutraj in 8 uro zvečer, so se pred spanjem spopadali z močno željo po hrani.'' To pa je bilo nasprotno od pričakovanega. ''Bili smo presenečeni, saj smo mislili, da bodo ljudje, ki so zadnji obrok pojedli ob dveh popoldne ponoči bolj lačni kot tisti, ki so jedli do osmih zvečer. Mislimo, da je vzrok v temu, da ko se bližaš počitku, si telo misli, da ni dobilo dovolj kalorij, če pa nehaš jesti do dveh je telo že zaznalo vse kalorije, ki smo jih vnesli.''

Telo ima zjutraj veliko boljšo presnovo kot zvečer. Zjutraj presnova deluje optimalno, kar vključuje tudi sposobnost telesa, da ohranja zdrav nivo krvnega sladkorja. Zjutraj ima naš organizem tudi boljšo sposobnost za kurjenje kalorij. Če večino hrane pojemo v prvem delu dneva, telesu zagotovimo gorivo takrat, ko ga najbolj potrebuje in ko ga najbolje presnavlja. Če jemo v skladu z naravno notranjo uro telesa in hrano zagotovimo v prvem delu dneva, tudi lažje ohranjamo zdravo telesno težo, je pokazala raziskava.

 

Hujšanje
(Foto: Thinkstock)

V študiji so spremljali 11 žensk in moških s prekomerno telesno težo. Spremljali so jih osem dni, medtem ko so štiri dni jedli od 8.00 do 14.00, štiri dni pa od 8.00 do 20.00 – kar se šteje za normalno. Udeleženci raziskave so vseh osem dni vnesli isto količino kalorij, a pokazalo se je, da ko so vso hrano pojedli do dveh popoldne so ponoči pokurili več kalorij, poleg tega so se spopadali z manj napadi lakote.

Čeprav dolgoročni učinki takšnega prehranjevanja še niso raziskani, strokovnjaki vseeno svetujejo, da svoje telo nahranimo zjutraj, ko naš organizem potrebuje gorivo, proti večeru pa zmanjšamo količino hrane. Več pojejmo torej v prvem delu dneva in manj v drugem. Strokovnjaki pa sedaj že načrtujejo, da bodo izvedli še večjo študijo, s katero bodo lahko potrdili rezultate te manjše raziskave.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
kajenje je zdravo 12.01.2017 07:16:45
Prosim, da ne objavljate takih kretenizmov. Priporocate, naj vse dnevne obroke popapate v sluzbi. To je zelo modra shujsevalna, ker vas bo sef sunil v rit in potem boste res ucinkovito hujsal, ker ne boste mel dnarja za futr.
 
Paradox 11.01.2017 23:08:54
bullshit. samo zmanjšej cuker in pojej toliko kolikor rabiš, pa malo več gibanja in si dober.. nikakršna večja znanost ni potrebna :)
animalboy 11.01.2017 20:52:53
Ma raj crknem ko da ne jem po 2 uri
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave