20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Znižuje holesterol, pa še zmanjšuje obseg pasu

Avokado znižuje raven holesterola v krvi in tako zmanjšuje nevarnost za kardiovaskularne bolezni, tudi za kap. Je vir zdravih maščob, zato je masten in okusen. A hkrati pomaga topiti odvečne kilograme. Sploh te, ki se nabirajo okrog pasu.

Avokado
Avokado. Vir zelo zdravih maščob in vlaknin. (Foto: Thinkstock)

Avokado vam lahko reši življenje. To ni nobeno pretiravanje. Kalifornijski znanstveniki so odkrili, da znižuje holesterol v krvi. Previsok holesterol je eden ključnih dejavnikov tveganja za kap in druge kardiovaskularne bolezni. Te so pravzaprav ubijalec številka 1 pri moških in ženskah. Povzročijo eno od štirih smrti, so tudi eden pogostejših razlogov za invalidnost.

Obstajajo zdrave in nezdrave maščobe

Avokado lahko vmešamo v smoothie, dodamo solati ali narežemo v omako. Ker ima veliko maščob, se ga nekateri izogibajo, saj so zmotno prepričani, da je nezdrav. Za napačno se je izkazalo prepričanje, da so škodljive kar vse maščobe. Sedaj vemo, da obstajajo zdrave in nezdrave. In da se zaradi zdravih maščob tudi ne debelimo, temveč lahko z njihovim uživanjem celo hujšamo. Zaradi njih imamo tudi bolj sijočo polt, lase, nohte.

Avokado izboljšal tudi kri zdravih

"Študija je potrdila, da ima avokado ogromno blagodejnih učinkov, če ga vključimo v svojo prehrano," pove raziskovalec Emiliano Escobedo. Analizirali so še deset drugih študij z avokadom, svoje teze pa preverili pri 229 udeležencih študije. In celo pri tistih, ki so bili povsem zdravi, so opazili pozitivne učinke. Tudi pri njih se je kri izboljšala, čeprav še niso imeli parametrov, ki bi bili za njih nevarni.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
 
kiboko 20.02.2016 17:23:05
Ampak samo brez kruha ...
 
murate 19.02.2016 05:00:27
tale slika mi je všeč , zato sem jo gledal 5 minut in glej ga zlomka okoli pasu mi je izginilo 3 cm. Hvala kokošnjak za super nasvet
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave