23.03.2018
LJ
/ -3°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Arterije To morate vedeti, če imate povišan holesterol Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

7 mitov o vagini, ki bi jih morali poznati

Ko je govora o ženskem zdravju, obstaja kar nekaj napačnih informacij, ki krožijo med ljudmi. Ginekologi bi si zato želeli, da bi določene stvari vedeli, saj lahko na ta način preprečimo nekatere težave z nožnico. Tukaj je nekaj izmed njih:

Vagina

 

1. Vsi izcedki iz nožnice pomenijo glivično okužbo

Ni res! Večini žensk se nožnični izcedek spreminja med ciklom, tako v količini kot v gostoti. Gost izcedek se običajno pojavi v sredini cikla, ko ženska ovulira in to je povsem normalno. Po drugi strani pa bi morale biti pozorne, če se pojavi nenavadno močan izcedek neprijetnega vonja, če je v izcedku kri, ki ni povezana z menstruacijo in če se pojavi bolečina, srbečica, oteklina, razdražena koža. V teh primerih gre lahko za okužbo.

2. Drgnjenje in redno umivanje so ključnega pomena za zdravo vagino

Napaka. Vagina ima neverjetno sposobnost ohranjanja svojega normalnega pH nožnice. S prekomerno uporabo gelov za tuširanje lahko v resnici povzročite porušenje pH nožnice in s tem škodujete zdravju svoje vagine. Blaga mila in nekaj vode bodo povsem dovolj za čiščenje vagine.

3. Vse vagine so enake

Ni res! Vagina je sestavljena iz številnih notranjih struktur, kot so notranja, zunanja ustnica, klitoris in še bi lahko naštevali. Te strukture so pri vsaki ženski drugačne, poleg tega so vagine različne oblike in velikosti. Prav zato vagine niso enake, ampak se močno razlikujejo med seboj.

4. Redno umivanje nožnice od znotraj je dobro za vas

Ni res! Nožnice ni dobro spirati, saj uničujemo naravni pH nožnice, ki varuje področje pred okužbami. Čiščenje vagine od znotraj z različnimi antiseptičnimi mili, kisom in vodo ali odišavljenimi mili je prepovedano. S tem lahko povečate tveganje za glivično ali bakterijsko vnetje. Prav zato za zunanji del intimnega področja intimno uporabite le vodo in blago milo - najbolje takšno, ki ima primeren pH in je narejeno posebej za intimna področja. Notranji del pa pustite pri miru.

5. Ni pomembno, iz kakšnega materiala so vaše spodnjice

Ni res! Tesna oblačila iz umetnih materialov preprečujejo, da bi koža na tem področju dihala. Prav tako tudi koža vagine. Dobro je, da je to področje zračno, saj se bakterije in glivice razmnožujejo ravno na področjih, ki so vlažna in brezzračna. Podobno je tudi s spodnjicami. Te naj bodo narejene iz čim bolj naravnih in zračnih materialov. Tiste bolj privlačne iz sintetike si nadenite le ob posebnih priložnostih, za vsakodnevno uporabo pa nosite bolj udobne in zračne spodnjice iz bombaža.

6. Vsi lubrikanti so enaki

Ni res! Na trgu obstaja veliko lubrikantov za intimne predele. Nekateri so narejeni na vodni osnovi, oljni osnovi, poznamo še silikonske lubrikante in hibride. Lubrikanti na vodni osnovi so široko dostopni, ker niso dragi, telo jih dobro prenaša in so varni ob uporabi s kondomom. Kljub temu lahko postanejo lepljivi in jih je treba pogosto nanašati. Silikonski lubrikanti so bolj mazljivi, obstojni in gredo prav tako dobro z roko v roki s kondomi. Lubrikanti na osnovi olja vključujejo kokosovo olje in so izjemno primerni in uporabno, a lahko preprečijo dober oprijem kondoma. Ne glede na to, kateri je vaš najljubši lubrikant, bodite pozorni na snovi v njih. Glicerin v lubrikantu lahko poveča tveganje za razvoj glivične okužbe pri tistih, ki so bolj nagnjeni k temu.

7. Prehrana ne vpliva na zdravje vagine

Napačno razmišljanje. Ko gre za zdravje vagine, velja rek: Si, kar ješ! Pomembno je, da spijemo dovolj tekočine, saj ta preprečuje suhost nožnice. Poleg tega večja količina zaužitega sladkorja in alkohola povečuje tveganje za glivično okužbo. Koncentrat brusnic lahko zmanjšuje tveganje za okužbo mehurja in sečil pri tistih ženskah, ki so nagnjene k vnetjem. In še: probiotiki. Ti lahko igrajo ključno vlogo pri preprečevanju težav z vnetji nožnice pri ženskah, ki se jim vnetja rada ponavljajo.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
Frane Šajn 14.09.2017 15:09:02
Pri takih člnčkih imajo vsi junferji vse šanse , da že v zaletu postanejo impotentni, Pustite brihte raje naravi svojo pot.
Katalizator 14.09.2017 11:15:12
Najboljš lubrikant je močefitov cvet, prvi špric!
MaršalPeter62 14.09.2017 18:45:35
Ti pa si že malo v letih po tvojih izrazih, ali? Sem se kar nasmejal tvoji besedni folklori....
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave