vizita
'Rekli so, da bom umrla do 1. decembra - bil je 29. november'
ŽIVLJENJSKE ZGODBE

'Rekli so, da bom umrla do 1. decembra - bil je 29. november'

27.02.2019, 15:11
1

22-letna Hayley Kelsey je mislila, da njene pogoste driske in krče povzroča pitje kave z mlekom. Dolgo časa je ignorirala svoje simptome in v tem času izgubila kar 16 kilogramov. Na urgenco so jo odpeljali šele, ko je bilo tako hudo, da je že skoraj umrla.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Britanka Hayley Kelsey, ki je danes stara 25 let, se kot včeraj spominja usodnega dne, ko so jo odpeljali na urgenco in ji diagnosticirali vnetno črevesno bolezen in ulcerozni kolitis. Njeno stanje je bilo tako slabo, da so jo takoj odpeljali na intenzivno nego in ji napovedali le še 48 ur življenja. Zdravniki so njene starše opozorili, da lahko umre že preko noči. ''29. novembra so mi dejali, da lahko umrem že do 1. decembra,'' se spominja Hayley, ki je več mesecev pred tem svoje simptome pripisovala pitju kave z mlekom in upala, da bodo počasi izginili. Spopadala se je z močno drisko, izgubila je 16 kilogramov in ves čas trpela za močnimi trebušnimi krči. Takrat je delala v Turčiji in prepričana je bila, da je vzrok za njene težave stres v službi, dejstvo, da je pogrešala svoj dom in da ji je razpadel partnerski odnos. Ko je bilo stanje že zelo slabo in se je slabo počutila, je le odšla domov v Veliko Britanijo in obiskala osebnega zdravnika. Ta ji je dejal, da gre verjetno le za hemoroide. A ko ni več zdržala bolečine, jo je mati odpeljala k samoplačniškemu zdravniku, ki jo je takoj vprašal, zakaj še ni v bolnišnici.

Ulcerozni kolitis - močan zagon
PREBERI ŠE
Ulcerozni kolitis - močan zagon

Takoj so odpeljali na urgenco, kjer so ji postavili pravo diagnozo in ji dali steroidna zdravila, da bi zmanjšali vnetje črevesja. A zdravniki niso bili optimistični glede njenega stanja. Njeno telo se ni odzvalo na zdravila, čeprav se kar devet od desetih pacientov odzove nanje, zato so jo morali naročiti na operacijo. Njenima staršema so dejali: ''Če bo preživela noč, se bomo jutri osredotočili na operacijo.''

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Operacija je bila tvegana in bilo je veliko možnosti, da je ne bo preživela. Deset dni kasneje se je zato Hayley poslovila od svojih staršev, ko so jo na invalidskem vozičku odpeljali v operacijsko sobo, kjer so ji odstranili del vnetega črevesja in danke. Ko se je zbudila na intenzivni negi, so bile njene prve besede: ''Ali sem mrtva?''

4 živila zmanjšajo tveganje za enega najpogostejših rakov
PREBERI ŠE
4 živila zmanjšajo tveganje za enega najpogostejših rakov

Ko se je zavedla, da je preživela, je takoj občutila občutke sreče in se niti za trenutek ni obremenjevala s tem, da je prejela stomalno vrečko, v katero bo odslej odvajala blato. Vrečki je celo nadela ime in jo poimenovala Sally. Po nekaj dneh na intenzivni negi so jo preselili v sobe za okrevanje in jo nato sčasoma odpustili v domačo oskrbo.

Na dobrodelni spletni strani justgiving.com je Hayley zapisala, da se je v času okrevanja kar 15 mesecev spopadala še s stranskimi učinki steroidov, ki jih mora jemati, kar je vodilo do krčev, pričeli so ji izpadati lasje. Trenutno pomaga zbirati sredstva za dobrodelno organizacijoCrohn's and Colitis UK, s katero pomagajo bolnikom, ki se spopadajo z vnetno črevesno boleznijo, poleg tega pa skuša življenje zajemati z veliko žlico. Kljub stomalni vrečki danes plava, nosi kopalke in celo skače s padalom. Čeprav je sprva imela težave na ljubezenskem področju, ko jo je moški zaupistil, ker je bila preveč bolna in ker se mu je gabila stomalna vrečka, je trenutno v ljubečem odnosu z moškim, ki jo je sprejel takošno, kot je.

Komentarji (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

ppopo2768
15.03.2019, 19:51:04
priložnosti za vaše projekte Za vse vaše vloge za posojila to zahteva revitalizacijo vašega podjetja, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup doma, bodisi potrebujete denar iz drugih razlogov. Strinjam se, da vam bom pomagal z zneskom od 5.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% na mesec in za obdobje od 1 do 30 let. Prosim, kontaktirajte me za več informacij. se obrnite na mene. E-naslov: posojila386@gmail.com Whatsapp: +33 6 44 69 81 35 Viber: +33 6 44 69 81 35
NOVICE
Severna Koreja preizkusila novo taktično orožje
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Po smrti sestre znova dela na delu
TV ODDAJE
'Kaj pa ti sploh tukaj delaš? A si ti normalna?'