Trenutek, ki je spremenil njuno življenje za vedno
ŽIVLJENJSKE ZGODBE

Trenutek, ki je spremenil njuno življenje za vedno

29.01.2019, 10:12
0

Avstralec Ash Treseder je izbral ključnik sreča, ko je opisal svoje počutje na počitnicah na Shoal obali na Instagramu. Oddih je preživljal s svojo zaročenko Maddi Magennis, a sveže zaročenemu paru se niti sanjalo ni, da se bo njuna sreča kmalu sprevrgla v njuno najhujšo nočno moro.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Vročina, ki je januarja zajela Avstralijo, je pravkar zaročeni par prepričala, da sta se odpravila na počitnice na Shoal obalo. Ko se je 23-letna Maddi sončila na obali, je Ash sprejel usodno odločitev in zaplaval proti pomolu, s katerega je skakal že najmanj dvajsetkrat. A na ta dan so bile razmere drugačne. Gladina morja je bila nižja kot običajno, česar Ash ni vedel. Ko je skočil na glavo, je udaril ob dno morja in si poškodoval vrat. ''Lahko sem slišal vse otroke in ljudi, ki so plavali in se smejali in vsi so bili na tem pomolu,'' je povedal za The Herald. ''Vse, kar sem lahko pomislil v tistem trenutku, je bilo: 'O sranje, ne morem se premikati. Ne morem plavati. Utonil bom.' ''

A imel je srečo. Ljudje na pomolu so opazili, kaj se je zgodilo in ga rešili iz vode. Takoj so poklicali reševalno službo in ga odpeljali v bolnišnico. Maddi je takrat mislila, da je njen bodoči mož le omotičen zaradi udarca, a je kmalu izvedela, da je bil v resnici paraliziran. ''Asha so s helikopterjem odpeljali v Sydney na urgenco. Tam so mu takoj izvedli urgentno operacijo, da so mu znova naravnali hrbtenico,'' je Maddi zapisala na spletni strani Gofundme. ''Čeprav je bila operacija uspešna, je zaradi udarca Ash ostal paraliziran od prsnega koša navzdol. Samo štiri dni po nesreči je Ash že lahko dihal brez pomoči in znova pridobil nekaj občutka in sposobnost gibanja v rokah. Zdravniki so dejali, da lahko te poškodbe ostanejo za vedno, a Ash je odločen, da temu ne bo tako. Prav zato imamo veliko upanje, da se bo njegovo stanje izboljšalo.''

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Ash in Maddi sta odločena, da nesreča ne bo pokvarila njunih načrtov za poroko in 16. novembra se bosta poročila. 30-letnik pa je odločen, da bo do takrat lahko stal na nogah in da si bo poročne zaobljube s svojo zaročenko izmenjal v stoje. Kljub slabi napovedi je Ash že znova pridobil nekaj gibljivosti v rokah, zapestju in zgornjem delu rok. Njegova hrbtenica bo potrebovala dodatnih 12 tednov, da si bo začasno opomogla od nesreče, nato pa bodo zdravniki znova ocenili, kakšno nadaljnje zdravljenje Ash potrebuje. A trenutno se par pripravlja na dolgotrajno okrevanje v bolnišnici.

Asha pokonci drži tudi obljuba, ki jo je dala Maddie, da mu bo stala ob strani tudi skozi te težke čase. ''Je eden najbolj prijaznih, velikodušnih moških na svetu. Je ljubezen mojega življenja,'' je Maddie povedala za The Harald. ''Ta nesreča nama je v hudi bolečini prinesla tudi drugo priložnost, da na življenje gledava drugače, da ga res pričneva živeti,'' je zapisala na svojem Instagram profilu.

''Vedno sem vedel, da bom enkrat zelo ponosen nase. Mislil sem, da bo to, ko bom dobil mojo prvo poslovno pogodbo ali ko bom diplomiral. A nikoli nisem bil tako ponosen na naju kot danes. Ko naju gledam, kako se skupaj podajava skozi izzive, ki jih prinaša življenje. Na to sem nepopisno ponosen, prav tako na Maddie. Kako daleč sva prišla in kako daleč še bova. Ljubim te, draga moja. Tvoja moč je moja moč. To je le začetek,'' je še zapisal na strani Gofundme.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

A pot do okrevanja je še dolga, prav zato zbirata sredstva na spletni strani za Ashovo oskrbo in rehabilitacijo. ''Sedaj lahko le čakamo in opazujemo, kako mu bo šlo v naslednjih tednih in mesecih, ko bo okreval po nesreči. Ash morda ne bo nikoli več hodil, a niti to ni uničilo njegovega duha,'' je še dodala Maddie.

 

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Zvezdnica priznala, da ji je sin zdrsnil iz rok: ...
TV ODDAJE
Boj za mesto v polfinalu napet kot še nikoli
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
Vsi načini barvanja pirhov
ZADOVOLJNA.SI
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
MOSKISVET.COM
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
BIBALEZE.SI
'Srečen sem, ker Mila vse to dobro prenaša.'
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...