19.01.2018
LJ
/ 4°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
vizita2
Število vnosov: 34
24.07.2009 ob 08:58
 
Pozdravljeni!

V članku Balanitis – vnetje glavice penisa na spletni strani http://vizita.si/clanek/bolezni/balanitis-vnetje-glavice-... smo predstavili, kako odpraviti balanitis - nadležno stanje, ki večkrat prizadene neobrezane moške. Zanima nas vaše mnenje in izkušnje.

Hvala, vizita.si.
Natural
Število vnosov: 1
24.07.2009 ob 11:27
 
LP!

Imam vprašanje,ker sem v dilemi ali sem v tem stanju,ali je to normalno.

Situacija je namreč takšna,da je glava penisa vedno občutljiva na dotik.
Prebral sem,da je koža na glavici najobčutljivejši del moškega telesa,to drži,ali je to pojasnilo vnetja?

Hvala
prevenitva
Število vnosov: 1
08.11.2010 ob 14:13
 
Živjo!

Imam eno vprašanje. Pred nekaj dnevi sem opazil nekaj rdečega na luknjici penisa, bolj v notranjosti. Zgleda kot majhno vnetje, razjeda, vendar me ne boli, ne peče in ne srbi. Pred tem sem imel na istem mestu drobne pikice, kot majhne bradavičke. Zanima me, če bi lahko šlo za vnetje, da grem čimprej do zdravnika ali je tako stanje tam normalno.

Hvala za odgovor!
cosa_nostra
Število vnosov: 63
19.11.2010 ob 12:15
*Odgovor na: prevenitva +
 
Možno je, da imaš genitalni herpes. Pomagajo kreme, ki jih dobiš v lekarni (Virolex,...). Drugače pa se, ko imaš pikice in pozneje ranice, izogibaj spolnim odnosom brez zaščite (nujno kondom), da ne bi okužil partnerice.

Lp smiley
hinki
Število vnosov: 2
17.12.2010 ob 07:35
 
Lep pozdrav!
Na penisu so se mi naredile tri majhne rdeče pikice, ena na glavi penisa in dve na kožici! Je to kakšno vnetje ali me mora skrbeti še za kaj drugega? Trenutno me ne srbi ali peče! Bi moral obiskati zdravnika? Res me skrbi!
Hvala za odgovor!
nvrd
Število vnosov: 4
03.01.2011 ob 22:56
 
Pozdrav,
tudi jaz imam probleme s kožo, že skoraj leto dni se mi ponavljajo vnetja kožice na penisu (koža je rdeča in razdražena) zadnje čase pa opažam, da se vse skupaj pranaša tudi na glavico. V tem času sem obiskal dermatologinjo, ki mi je predpisala zdravilo lotriderm (krema), ni me pa poslala na kakšno obsežnejšo preiskavo. Krema ublaži vnetje, vendar samo dokler jo redno (1x dnevno) uporabljam. Po prenehanju uporabe, koža ponovno postane razdražena in občutljiva na dotik, skeli in včasih peče, predvsem po spolnem odnosu, ali samozadovoljevanju.
Za higieno redno skrbim, že več kot leto dni ne uporabljam tekočih mil (zgol naravna). V času, ko nisem uporabljal kreme, sem kožo mazal z oljčnim oljem in pogosto spiral z kamilicami, vendar se stanje ni izbolšalo, zato vas prosim, da mi svetujet kako ukrepat naprej.
Za odgovor se v naprej zahvaljujem.
Lp
Kanmb
Število vnosov: 1
03.04.2011 ob 16:27
 
Težave z Balinitisom;

Naj povem, da sem iz Maribora. Že vrsto let imam težave z balinitisom in obiskal sem kar nekaj dermatologov. Glede dermatologov v mojem kraju vam lahko povem, da imam sila slabe izkušnje, predvsem v univerzitetnem kliničnem centru. Obravnaval me je vedno drug dermatolog, nekateri me niti pregledali niso... Opravil sem vedno vsa možna testiranja na spolno prenosljive bolezni... in nikoli niso ničesar ugotovili. Eden izmed dermatologov v mb bolnišnici mi je ugotovil herpes, ki je neozdravljiv, mi potisnil v roko bilten in me poslal skozi vrata. Pa me niti pregledal ni. Skoraj me je kap... sem potem šel na splet in se sam pozanimal, da sta dve vrsti herpesa, tisti, ki se nam pojavlja običajno na ustih in genitalni., No jaz imam k '"sreči'" tistega, ki se pogosto pojavlja na ustih tip 1. Želim povedati kak odnos imajo nekateri v tem kliničnem centru do pacientov. Odpustiti bi jih bilo trebalo. Samo tisti, ki so se znašli v podobni težavi vedo, kako neprijetno je stati vedno pred drugim ali drugo dermatologinjo... in opisovati vedno znova isti problem. Težave so me spravljale že v obup dokler nisem seveda spet preko znanstev prišel do dermatologa v Murski Soboti. Po pregledu mi je dejal, da je imel takih primerov že na tisoče in ve kaj pomaga. Svetoval mi je: V kolikor imaš balinitis si na dan tudi 100 krat, če je možno, operi penis z mrzlo vodo. Nobenih krem, ničesar ne uporabljati. Naj narava opravi svoje je dejal. Samo z mrzlo vodo si operi penis oz glavico in zadeva se bo počasi sanirala. Preizkušeno. Kako preprosto pa vendar še do sedaj najbolj pomaga. Balinitis ne bo pozdravljen očitno nikdar, ker se mi stanje ponavlja, mi je pa sedaj lažje s tem živeti, saj ne rabim več tekat z napotnicami po mb bolnici in prestajat vsa ta testiranja in namigovanja s kom vse sem sexal... Ko začne peči se umivam z mrzlo vodo, čim večkrat toliko bolje. Sedaj mi pa naj nekdo razloži, zakaj nihče od dermatologov v Mariboru tega ne zna povedati? 10 let so me pacali s antibiotičnimi kremami, pa nikoli ni bilo bolje, samo peklo in peklo me je. Naj povem, da za higieno skrbim redno, ne uporabljam nobenih mil, samo vodo. Vem, da sem občutljiv na vse detergente. Tudi pod pazduho lahko uporabljam samo deo kristal saj se mi v nasprotnem primeru vname koža. Zakaj to vse pišem... ker sem prepričan, da nisem edini, ki je preživljal vso to kalvarijo v mb bolnišnici ... In tale forum lahko pomaga z nasveti mnogo ljudem. Zato upam, da sem tudi sam s svojo izkušnjo s tem pripomogel vsem tistim, ki se soočate s podobnimi težavami. Torej, reši vas mrzla vodasmiley.
lep_škrat
Število vnosov: 1
09.01.2013 ob 22:31
*Odgovor na: Kanmb +
 
Hvala, stokrat hvala za tvojo izkušnjo in podano rešitev. Tudi sam imam skoraj identične težave. Pri vseh mogočih zdravnikih sem že bil, dobil čudo krem, a stvar se malo izboljša, včasih tudi po kremah poslabša, a PROBLEM ostaja. In sedaj je tu mrzla voda. Ja, sam sem že začutil, da mrzla voda omili stvar, da bi pa to redno počel mi pa še na misel ni padlo.
Za to, hvala Ti za iskrenost in pomoč!!!
Mathias35
Število vnosov: 3
19.06.2011 ob 16:07
 
Pozdravljeni!
Moja težava pa je,da imam zadnje čase izcedek rumenkaste barve,ki ga opažam na sp. hlačah. Tud srbenje se je pojavilo na penisu oz na glavici. Tudi kadar grem na vodo,čutim,da ni kot prej,ko je bilo vse normalno.
Prosim za nasvet.
Hvala
nowitzki
Število vnosov: 67
20.06.2011 ob 10:33
 
potrebo bo obiskati urologa, saj gre lahko za kakšno spolno prenosljivo bolezen ali vnetje
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji