21.05.2013
LJ
19° / 9°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Sanja Kesar
Število vnosov: 3
18.12.2009 ob 15:48

Pozdravljeni!
Že približno pol leta imam težave v prebavilih...ker me ob večerih napihuje, oziroma se mi naberejo vetrovi, ki jih ne morem spravit iz sebe in potem me to v trebuhu začne tiščat.
Opravila sem gastroskopijo in je vidna le vneta trebušna sluznica in kronični gastritis. Zdravnica je rekla, da se glede na izvid ni potrebno zdravit, vendar mi je vseeno predpisala tablete Nilar, ki pa mi niso pomagale. Sedaj me je poslala na kolonoskopijo, katere me je zelo strah. Čakalna doba je do 5 mesecev..smiley Zanima me natančen postopek, kakšne so bolečine med preiskavo in če se vam slučajno dozdeva kaj bi bilo z mano narobe. Blato je drugač normalno, na blato pa grem enkrat dnevno. Nekih bolečin na črevesju ne čutim. Stara pa sem 20 let. Mi lahko predlagate kako si lahko sama pomagam, čeprav sem preizkusila že veliko metod...
Hvala za odgovor...mikimiška
kolby
Število vnosov: 10
04.01.2010 ob 22:16

Ola Miki! Ne skrbi preveč!Dobiš vsa navodila, da se sčistiš,ampak jih moraš vzeti resno, čeprav je hudo! Ko boš to prestala, bo najhujše za tabo! Sama preiskava ni zelo boleča, saj ti vhodni del omrtvičijo. Moraš se samo dobro namestiti in poslušati, kaj ti zdravnik svetuje!
Vse bo še ok!!! Le navodila upoštevaj pa se nimaš česa bati! Pogumno!
Sanja Kesar
10.01.2010 ob 12:51

Živjo Kolby!

Navodila sem že dobila...Naročila sem se samoplačniško, zato bom v kratkem na vrsti. Dvomim da bom lahko spila 5 litrov tistega sranja, ampak upam da mi bo uspelo.
Zelo me je strah kaj je narobe z mano, ampak upam da ni nič takega. Mogoče gre samo za nervozno črevo.
Hvala ti za vzpodbudne besede..smiley
čao čao
strumfika
Število vnosov: 1
21.01.2010 ob 09:01

Skenslaj samoplačniško, jaz sem v Iatrosu dobila datum v roku dveh mesecev, na napotnico. Najprej sem imela rektoskopijo, čez manj kot en mesec so me naročili na kolonoskopijo, ker so mi odkrili polipe. Da ti naštejem težave od največje do najmanjše (po mojem mnenju seveda):
1. neznosen strah, sploh ko prebereš vse mogoče grozote na internetu, ne verjameš pa tistim, ki ti rečejo, da to ni nič groznega
2. priprava na kolonoskopijo, metode so različne, tale v Iatrosu je po mojem ena bolj ugodnih, spiješ samo 3 litre pripravka \'\"dr.Falk\'\", ki ti ga prodajo oni za zanemarljiv znesek. Sicer ni prav dober, ampak si ne predstavljam spiti 6 litrov slane vodesmiley
3. strah tik pred samim posegom, ali si dobro sčiščen, ali ne boš ušel iz čakalnice...

Da ti opišem, kako potem vse skupaj zgleda. Prideš v čakalnico, črno folka, misliš da sploh ne boš tisti dan na vrsti, potem pa surprise, notri te povabi prijazna ženska, ne vem kaj je po po profesiji, vsekakor je tudi ona stručko, potem se slečeš do pasu, obuješ copatke, se vležeš na mizo in pokriješ z rjuhco.
Nato pride še internist in \'\"zabava\'\" se začne. Jaz sem pač naletela na odličen team, najprej sta mi odpravila tisto najhujšo težavo - strah, potem pa smo se lotili pregleda črevesja in odstranjevanja polipov, od tega je bil en precej velik. Vse kar se dogaja, spremljaš na ekranu, sploh ne veš kdaj je tista cevka do konca, ker se vmes s tabo pogovarjajo, nato začnejo obdelovati polipe kot v kakšni računalniški igrci npr. minolovecsmiley Vse brez kakršnihkoli protibolečinskih sredstev, ker jih dejansko ne potrebuješ. Verjemi, vrtanje po zobu je veliiiiko bolj bolečesmiley
Ko prideš ven, se počutiš pa kot zmagovalec in to tudi si, skupaj s temi dohtarji, ki so dejansko face.
Srečnosmiley
tafora
02.06.2010 ob 15:45
*Odgovor na: strumfika +

Prosim te če mi poveš kje so ti delali kolonoskopijo, kajti tudi mene čaka tak pregled. Jaz sem bila na tem pregledu pred šestimi leti, vendar imam zelo slabe izkušnje, saj so mi morali prekiniti zaradi neznostnih bolečin.
Vnaprej hvala za pomoč in pozdravljena.
Sanja Kesar
01.02.2010 ob 19:15

Živjo Štrumfika!

Najprej hvala za vse prijetne besede...mislim da me je kar manj strah, sicer pa bom že preživela.
Glede na to da me pregled samoplačniško čaka že naslednji teden, dvomim da ga bom odpovedla..mogoče pa tudi. Pa saj se mi smili dat 195 eur, na koncu bo pa vse ok (sicer hvala bogu) ampak vseeno, denar mi ravno ne leti z neba.
Bom pa preverla čakalno dobo za Iatros in bom pol poročala kako je blo.
Hvala za vzpodbudne besede.smiley

čao baosmiley
nikoletina
Število vnosov: 2
16.05.2010 ob 20:15

Pozdravljeni
opazil sem v blatu kri ,pred tem sem cutil slabost shujsal sem nekaj kil,hirurg me je napotil na klonoroskopijo,dva mesc moram čakat.zdaj vec ne krvarim samo se slabo pocutim,zanima me da nisem prepozen odkril in kake sanse imam da ozdravim,Hvala za odgovor
biserka55
10.08.2010 ob 09:43

Tudi jaz se odpravljam na kolonoskopijo, pa sem trenutno samo na prebiranju forumov.Nimam kakih posebih težav,vendar občasno srbenje zadnika mi je moteče, posebno, ko grem spat.Uporabljam kremice, ki trenutno sanirajo srbenje.
Ko grem na blato vedno pregledam, ko se parkrat obrišem, so na zadnjem papirju drobne sledi krvi.Zanimame če je kaj resnega, ali samo ziritirana koža.
Danyca Kovač
Število vnosov: 4
05.01.2011 ob 20:19

V Avstriji delajo kolonoskopijo vse pod narkozo, in tudi gastroskopijo pod narkozo in to brez čakalne dobe. Moja sestra bila danes in se tudi tako bala,
zdaj je pa minilo brez vseh bolečin , in tudi priprave niso tako mučne. En dan prej samo čaji, potem pa kristir in obenem narkozo,
Ne razumem , zakaj v Slo brez narkoze, potem se pa marsikdo boji iti in odlaša, kar je marsikdaj lahko usodno.
Lp A
gabyp
06.01.2011 ob 08:44
*Odgovor na: Danyca Kovač +

Prosim ga.ali gospodična Danica,če mi poveste kje je vaša sestra bila.Se zahvaljujem za odgovor,lep pozdrav

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič