Stara sem 24 let in sem leta 2004 imela zvin kolena. Po zdravljenju nisem več imela problemom s kolenom, dokler se nisem začela bolj aktivno ukvarjati s fitnesom. Sedaj že kar nekaj časa (cca 1 mesec) opažam bolečino v istem kolenu in sicer na zunanji strani kolena. Bila sem pri zdravniku, ki mi je predlagal določeno mazilo, mi je pa omenil, da je lahko vneto narastiščje kite. Mazilo sem uporabljala približno tri tedne, vendar ne pomaga. Je pa bolečina ob naporih tako zelo močna da se ponoči zbujam in noge od kolena navzdol ne morem premakniti (samo med spanjem), ko se kole čez dan razmiga lahko normalno delam. Zanima me kaj lahko naredim. Hvala za odgovor
Forum
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Stara sem 24 let in sem leta 2004 imela zvin kolena. Po zdravljenju nisem več imela problemom s kolenom, dokler se nisem začela bolj aktivno ukvarjati s fitnesom. Sedaj že kar nekaj časa (cca 1 mesec) opažam bolečino v istem kolenu in sicer na zunanji strani kolena. Bila sem pri zdravniku, ki mi je predlagal določeno mazilo, mi je pa omenil, da je lahko vneto narastiščje kite. Mazilo sem uporabljala približno tri tedne, vendar ne pomaga. Je pa bolečina ob naporih tako zelo močna da se ponoči zbujam in noge od kolena navzdol ne morem premakniti (samo med spanjem), ko se kole čez dan razmiga lahko normalno delam. Zanima me kaj lahko naredim. Hvala za odgovor
Stara sem 32 let in pred enim mesecem sem imela izpah pogačice. Prvi teden sem nosila longeto, nato mi je zdravnik travmatolog svetoval razgibavanje v vodi. Osebna zdravnica mi je nato svetovala, da si nogo povijam s plastičnim povojem in mi predpisala tekočino proti bolečinam, ki povečuje tudi prekrvavitev ter me zaradi velike bolečine in pa omejene gibljivosti kolena (40 stopinj) napotila na magnetno resonanco - sumi na poškodbo meniskusa. Po štirinajstih dneh so me napotili na fizioterapije (kjer mi na eni napravi razmigavajo nogo - po dveh tednih sem prišla na 65 stopinj gibljivosti; pokazali so mi tudi določene vaje in pa dajo mi protibolečinsko terapijo proti bolečinam - elektroterapija).
Zanima me, glede na to, da je vsaj po mojem občutku napredek zelo počasen, kako priporočljivo je čimprej se naročiti na magnetno resonanco (ker so čakalne dobe zelo dolge razmišljam o samoplačniški storitvi) - skrbi me, ker nimam nobene prave diagnoze, da si kolena še dodatno ne poškodujem in pa kako dolgo okrevanje si lahko obetam.
Najlepša hvala za odgovor!
Lp.
Zanima me kaj bi lahko bilo z mojim kolenom, saj v njem čutim neko napetost oz. zelo zelo majhno bolečino. Star sem sicer 24 let. Pred dvemi tedni sem igral nogomet pri katerem sem padel na kolena (na parketu). Koleno mi pri tem udarcu ni zateklo, bolelo me je pa samo prvi dan od udarca, nato pa je bilo vse uredu. Teden kasenje pa se mi je v desnem kolenu pojavil ta čuden občutek, ki ga težko opišem. Hodim lahko čisto normalno, tudi tečem lahko, hodim po stopnicah, v glavnem vse. Še najbolj me moti pri vožnji avtomobila ko moram držati nogo na gasu. To čutim zdaj že 1 teden. Koleno mi ne zateka, tudi če se kolena dotaknem me ne boli, gre za nek notranji občutek, rahlo, ampak res zelo rahlo bolečino. Mogoče čutim kot da imam majhno utež na kolenu skozi katero teče električni tok. Zjutraj ko vstanem tega ne čutim niti malo, ko se pa začnem gibat pa se pojavi spet. Kakšnega škrtanja ali pokanja v kolenu ni slišat. Me pa zdaj zanima ali je zadeva resna, bo to minilo?
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.
LP
Stara sem 53let in že nekaj časa hodim okoli zdravnikov zaradi noge. Sedaj sem imela artroskopijo desnega kolena in so mi postavili diagnozo LAESIO CHONDRALIS CONDYLI MEDIALIS FEMURI DEX.
Prosila bi če mi to razložite manj strokovno. Kako je vaše mnenje in terapije?
HVala za odgovor
lp
Katja
Znaki blažje kronične entezopatije na sprednji konturi pogačice obojestransko,bolj izraženo levo.Sicer insula compacta v medialnem kondilu femorja levo ter interkondilarno.V ostalem skeletni elementi v mejah normale.Sklepna špranja obojestransko ohranjena.Sicer blažji varus obojestransko.Levo na stranskem RTG se v področju sprednjega dela kolenskega sklepa projecira diskretna osifikacija.
Kaj kdo mogoče ve kaj bi naj to pomenlo in kako naprej?

Ortoped je izločil natrganost notranjih križnih vezi in ugotovil, da gre le za zategnjenost zunanjih vezi ali mišic. Po raziskovanju na spletu sem se odločil poklicati v ambulanto za manualno terapijo, ki je del uradne medicine. Prišel sem na vrsto v 5 dneh, opravil pregled in pričel s terapijami kolena in ga sanirali.
Če ima še kdo takšno poškodbo, kot sem imel jaz, jo res priporočam.
Vam primanjkuje tega pomembnega minerala?
Znebite se neprijetnega ječmena
Hrana, s katero boste učinkovito shujšali
Tega od vrhunske manekenke niso pričakovali …

Cerologija
capra_a: Nobenega od teh virusov ne prenašajo mačke (ali...Izpad črevesja?!
katjavodisek: Admini ZAHTEVAM odstranitev mojih komentarjev, ...Bolečina
16021982: lepo pozdravljeni prosim za pomoc kaj bi bilo t...