26.05.2013
LJ
17° / 8°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
angel_99
Število vnosov: 2
02.09.2011 ob 19:55

Živjo!

rada bi izgubila nekaj odvečne maščobe oz. preoblikovala telo..
visoka sem pribl. 167cm in imam 59kg..
imam kar nekaj maščobe na zadnjici in nogah..
med poletnimi počitnicami sem začela obsedeno hujšati.. mislila sem, da če bom zelo malo jedla, da bom se znebila te maščobe.. jedla sem res zelo malo in ogrooomno telovadila in delala vaje za noge, trebušne mišice.. nekaj maščobe na trebuhu sem sicer izgubila, to pa je tudi vse.. kmalu sem obupala, saj enostavno nisem imela več energije..
prebrala sem že veliko o hujšanju na internetu in sem mi je postalo jasno, da to kar sem postopoma dobila ''''gor'''', tako mora to postopoma iti dol..
odločila sem se da bom jedla 5x na dan (med počitnicami sem jedla samo 2-3x), popila najmanj 2l vode, kakšno skodelico zelenega čaja.. glede telovadbe nameravam hoditi 40min na sobno kolo in kakšnih 20min dvigovanje uteži predvsem za noge,..včasih zvečer še sprehod..
zdaj pa me zanima, če bi taka vadba bila primerna predvsem za izgubo maščobe na zadnjici in nogah..

bolj kot to, pa me muči, kaj TOČNO naj JEM..
drugače še hodim v šolo, zato mi je še toliko težje si narediti nek jedilnik..
ponavadi preden grem v šolo, pojem neke kosmiče.. potem pa imamo v šoli malico, ki bi mu lahko rekli bolj kosilo, saj ponavadi dobimo kak zrezek, prilogo in solato..
tako da zdaj ne vem, kako si naj razporedim hrano čez dan..
prebrala pa sem tudi da bi obrok moral biti sestavljen iz 40% ogljikovih hidratov, 40% beljakovin in 20% maščob. (???)

torej, bi mi lahko kdo svetoval, kak se naj prehranjujem in ali naj v šoli jem normalno to ''''malico'''' al si raje prinesem s seboj kak jogurt+sadje in potem doma jem kosilo?
lahko kdo napiše tudi kak jedilnik za primerjavo.. nočem pa neke diete, ker bi samo rada spremenila način prehranjevanje, ker sem se prej namreč zelo nezdravo prehranjevala (prigizki, sladkarij, hrenovke, salame,...)..

hvala,
lp!
yaneli
Število vnosov: 4
12.11.2011 ob 18:40
*Odgovor na: angel_99 +

Pozdravljena !

Če še nisi uspela shujšati se javi-morda ti lahko kako pomagam!?
Lp
tinnch99
Število vnosov: 1
03.09.2011 ob 12:48

Če znaš anglešku, ti lahku pošlm na mail eno dobro knigo (Burn the Fat, Feed the Muscle) kjer maš use tu razloženu.
nowitzki
Število vnosov: 67
03.09.2011 ob 13:33

1. vsak ki želi učinkovito shujšati se naj ne poslužuje raznoraznih diet
2. potrebno je spremeniti življenjski slog-tako v gibalnem smislu, kot v prehranjevalnih navadah

drži se naslednjih 4 stvari:
- pojej manj kot porabiš
- jej nepredelano hrano
- dovolj gibanja
- ne sestavljaj si jedilnikov ki se jih boš držala samo pol leta

Ko spremeniš sistem prehranjevanja in ne ješ več preveč procesirane hrane (vse sladkarije, peciva, gostilniško pripravljena hrana,..), poleg tega pa se opazuješ in ješ samo takrat kadar si lačna ter se vsakodnevno giblješ...bo teža sama počasi skopnela, poleg tega pa boš tak način prehrane lahko peljala vseživljensko naprej,saj gre tu za navade in ne modno muho. Ko boš na ustrezni teži ki je primerna za tvoje telo se bo teža sama od sebe ustalila, poleg tega pa tudi stradala nikoli ne boš.
jej 5 obrokov je okvirno lahko tudi 6..vse je v dnevni količini hrane.
za zajtrk ne boš mogla jesti kar nekih kosmičev ki vsebujejo zelo veliko sladkorja, vendar boš morala poseči po ovsenih kosmičih, pšeničnih, poleg pa boš dodala še žlico rozin.
hrana iz restavracij, tudi šolska prehrana ni najboljša: že če pogledamo najbolj zdravo varianto da se vzame solata je za narejena z oljem ki je predelano (rafinirano). Zato je najbolje da posežeš po sadju ki ga prineseš s sabo+ razni oreški (nepraženi, nesoljeni), lahko si doma pripraviš tunino solato ki je iz tune v lastnem soku ter dodaš še malo olivnega olja, polnozrnat kruh+ zraven kakšna paprika in podobno, jogurt ki je najbolje da je navaden (sadni nikoli), lahko je probiotičen, še bolje kefir. Tudi skuta v katero primešaš zmleto laneno seme in malo vode.
potem pa domače kosilo...upam da je zdravo pripravljenosmiley
večerja- zelenjava+kakšno jajce, malo sira+popečene bučke

-izogibaj se predelanim mesninam(vsem salamam, hrenovkam), uživaj ribe, navadno nepredelano meso ki je pečeno brez olja
- jej veliko zelenjave in nekaj sadja
-sladkorju se lahko popolnoma izogneš
-kruh, nekaj ga lahko vendar naj ne bo popolnoma bel, razen npr. po večerni aktivnosti kakšen kos
-uporabljaj ekstra deviška olja (oljčno)
- oreščke, semena
- pij nesladkan čaj in vodo
- jej razne kaše (prosena, ajdova), polnozrnate testenine -poleg pa si sama pripravi omako-npr. s tuno
-uporabljaj začimbe
-pred obroki popij kozarec tople vode
- čim manj uporabljaj prevozna sredstva, razen kolosmiley in bodi veliko v naravi

nowitzki
Število vnosov: 67
03.09.2011 ob 13:35

obroke si pripravljaj sproti, spontane...ne omejuj se....izogni se procesirane hrane to je to
jej samo kadar si lačna in v želodcu nikoli ne občuti napetosti zaradi preveč zaužite hrane
angel_99
Število vnosov: 2
03.09.2011 ob 19:12

hvala..

za zajtrk jem muslije, ki imajo nekje 20g sladkorja na 100g.. to je najbrž preveč,ne?
sem razmišljala, da bi jih zamenjala za polnozrnate kosmiče, ki sem jih že enkrat mela, pa so mi boljši pa še manj sladkorja vsebujejo.

drugače pa še me samo zanima, kaj točno je mišleno kot zdravo kosilo?
ker prinas doma je malo problem, da nihče kaj dosti ne pazi na zdravo prehrano.. sama pa bi si težko kuhala, ker komaj pridem ob 15ih iz šole..
pa bi mogoče blo dobro, da bi ločevala hrano? (meso ali priloga + solata)

kaj pa sadje lahko jem kot samostojni obrok? naprimer za popoldansko malico? npr. 2 breskvi?

že vnaprej hvala za odgovor.
Urska Faller
Število vnosov: 118
04.09.2011 ob 11:35

Živjo,
veliko so ti napisali, pomembno pa je, da ti to deluje tudi v praksi.

Ne sekiraj se, če doma ne jedo zdravo. Pri meni tudi ne, a veliko bolj kot so včasih, ker so pač ugotovili, da so vse bolezni povezane z napačno prehrano.

Super bi bilo, da si nekam greš narest analizo telesa (ITM, %visceralne maščobe, bazalni metabilizem), da vidiš kje si, kaj je sploh potrebno narest, da ne streljaš v prazno. Če si iz Lj, Ce, Nm, Kp je moja ekipa enkrat tedensko naokoli in brezplačno izvaja meritve, pa tudi zelo prijazno ti povedo kaj lahko narediš glede prehrane. Lahko pa jih vprašaš, če imajo še kaj bonov za brezplačne jedilnike.

Javiš lahko na faller.lifestyle.ipt@gmail.com, pa ti pošljem kje in kdaj bodo moji smileyZdravčkismiley

Veliko boš naredila, če boš pila veliko navadne vode, ne premrzle (1l na 25 kg telesne teže), se gibala 2 do 3x tedensko, jedla vse - zdrava kombinacija beljakovin&vlaknin, brez katerih ni kvalitetnega hujšanja, mineralov, vitaminov, OH, .....

Pa dva trika - za zgubljanje maščobe popoldan ni primerno sadje & zmanjšaj uživanje mlečnih izdelkov in jih nadomesti s sojinimismiley smiley

Urška
zvezda321
Število vnosov: 6
15.11.2011 ob 10:53

Lepo pozdravljeni. Mene zanima kako naj shujšam....imam namreč 165 cm in tehtam 85 kg. Največ maščobe imam seveda v trebuščku in rokah. A pozna kdo kake vaje za trebuh ali pa kako posebno dieto?? Lepo prosim da mi pomagate čimprej....smiley

Najlepša hvala....zvezda ma vas rada.! :* smiley
zvezda321
Število vnosov: 6
15.11.2011 ob 10:54

Lepo pozdravljeni. Mene zanima kako naj shujšam....imam namreč 165 cm in tehtam 85 kg. Največ maščobe imam seveda v trebuščku in rokah. A pozna kdo kake vaje za trebuh ali pa kako posebno dieto?? Lepo prosim da mi pomagate čimprej....smiley

Najlepša hvala....zvezda ma vas rada.! :* smiley
Barbi Sotlar
Število vnosov: 1
15.11.2011 ob 13:21

žiujo! shujšala boš le z vztrajnostjo in odločnostjo.
Pomembno je,da ne obupaš!
Začni se ukvarjati s športom,hitra hoja al še boljše tek. Dnevno popij 1l-1,5l vode.
Izogibaj se sladkim pijačam,razvadam in sladkarijam,ker ti bo še dodatni sladkor in umetne kemikalje povzročilo še večjo porast maščobnih celic.
Jej uravnoteženo in zdravo prehrano. Se pravi veliko sadja,zelenjave in anjpomembnejše je,da vsako jutro ješ zajtrk.
Vsak ispuščen obrok lahko pomeni kilogram več.
Namreč,ko čutiš lakoto in ti tako imen.po domače kruli s tem si anrediš več škode kakor pa koristi če nekaj ne poješ. Izogibaj se kruhu,ker zlo redi. Jaz ga jem sam zjutraj košček ali dva nič več. Pozorna bodi,da imaš vsaj 3-5 obrokov. Prvih 14 dni ej anjbolje,da jih imaš po 3,nato nasljednje dni nadaljuješ normalno po 5. Izogibaj se večerni hrani in hrani pred televizorji in računalnikom. Nekoristno!
Po 6ti uri ne jej nič in pij samo vodo. Da se zamotiš z občutkom apetita po dobri hzrani,vzemi kako dobro knjiho revijo in se zamoti. Še blje pa ej,da s eodpraviš kar na daljši sprehod in tako hitro pozabiš na hrano in anrediš nekaj zase. Boš videla,da bo šlo! smiley)smileysmiley

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ana Reiter