star sem 23 let in imam fimozo že od malega..ko sem imel operacijo slepiča pri 13 je blo šde vse vredu pri puberteti pa je kožica zarasla..noče čez glavico..pri mastrubaciji in orali me to ne moti pri sexu pa peče(sexam lahko le s kondomom)...ker sem končno zbral pogum in kontaktiral zdravnika na urologiji mi je ta rekel da stane operacija med 500 in 1000e..sedaj pa me je spet vse minilo..zanima me ali je kakšna opcija da mi krije operacijo zdravstveno zavarovanje?prosim pomagaj mi ker sem ugotovil da zaradi tega trpi moja osebnost in vse !!!
najlepša hvala
A.
Operacija, ki se je zapisala v zgodovino
Ljubljančanka razkrila svojo pretresljivo zgodbo
Veste, kaj imajo skupnega Jessica, Kim in Špela?
Oskarjevka se vrača z zdravljenja

toda do takrat je lahko tudi že pozno. Po drugi strani pa relativna fimoza (ko torej kožica gre preko glavice, ko je penis mehek, ne gre pa, ko je v erekciji) ni nujno problem in se ga lahko obravanava tudi kasneje. Če gre za '"polno'" fimozo, je to potrebno urediti čim prej, vendar pa bi vas na to že opozoril urolog ob pregledu. Urolog je gotovo tudi ugotovil, da ne gre za zlepljenje kožice na glavico. Naj še omenim, da včasih pomagajo tudi kreme, ki kožico naredijo bolj tanko in voljno (le na recept), vendar pa tudi te zahtevajo redno skrb. Če vam je urolog svetoval raztegovanje, potem se zdi pametno, da ga '"ubogate'" in pač kožico raztegnete vsakič, ko se spomnite in da dečka bolj pogosto opozorite na to, podobno kot ga opozorite, da je potrebno redno ščetkati zobe ali pa umiti roke pred obrokom.

Vnetje mehurja
karolinae: Najprej naj povem, da ponavljajoča vnetja mehur...motnje v rasti otroka
jwslo: Zgolj podatek o višini ni dovolj, čeprav je res...Nočnemore
DNKmashine: Pozdravljeni ko sem bil majhen sem imel staln...