17.12.2017
LJ
/ -2°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
crestor
Število vnosov: 4
28.05.2012 ob 13:08
 
Zdravo,

s fantom sva imela spolne odnose, in sicer ker ne jemljem kontracepcijskih tablet, sva uporabila kondom. Vse je bilo lepo in prav, dokler ga ni dal dol. Nekaj časa sva še sexala nakar me je prosil, naj ga oralno zadovoljim dokler ne pride do '"izbruha'" . Ko mu je prišlo, sperma ni špicnila v bližino moje nožnice. Ali vseeno obstaja možnost zanositve? Najlepša hvala za odgovor.
jwslo
Število vnosov: 1369
28.05.2012 ob 14:00
 
Če je bil kondom na penisu ves čas spolnega odnosa (penetracije), potem je kondom opravil svoje in zanositev ni možna (če seveda ni počil, se snel itd.).

Matjaž
crestor
Število vnosov: 4
28.05.2012 ob 17:32
 
kondom ni počil, fant ga je snel in sma sexala mogoče 5 min ( torej ne dolgo). potem pa me je prosil, naj ga oralno zadovoljim dokler ni prišlo do izliva sperme. Izliv sperme pa ni bil v bližini moje nožnice ampak je le-ta špricnila po postelji. Potemtakem do zanositve ne more priti?? Najlepša Vam hvala za odgovor.
jwslo
Število vnosov: 1369
28.05.2012 ob 18:28
 
Če sta imela spolni odnos s kondomom (vseeno, ali 5 min ali 5 ur), če torej penisa nikoli ni imel v tvoji nožnici brez nataknjenega kondoma, potem zanositev ni možna.

Matjaž
crestor
Število vnosov: 4
28.05.2012 ob 20:52
 
Bojim se, da se ne razumema. Najprej sma z kondomom potem pa brez kondoma. Ampak do izliva sperme ni prišlo v moji nožnici. In me zanima ali je kljub temu možna zanositev? Torej sex brez kondoma, izliv sperme pa ni bil v nožnici.
crestor
Število vnosov: 4
28.05.2012 ob 20:54
 
Se opravičujem izrazla sem se malo čudno, brez kondoma ni trajal dolgo. Še enkrat se opravičujem. smiley
jwslo
Število vnosov: 1369
29.05.2012 ob 08:21
 
Vidva sta torej imela spolni odnos najprej z kondomom, nato je fant odstranil kondom in penetriral (ga dal not v tvojo nožnico) brez kondoma. Pri tem do izliva ni prišlo, je pa do izliva prišlo kasneje, ko si ga oralno/ročno zadovoljila?

Kondom mora biti nataknjen na penisu ves čas spolnega odnosa oz. penetracije! Tako kot sta to naredila vidva, ni prav in se šteje kot nezaščiten spolni odnos! Moškim namreč med vzburjenjem lahko priteče nekaj predsemenske tekočine. Ta se nahaja v Cowperjevih žlezah in služi mazanju sečnice, zato da bi sperma imela lažjo pot. Tudi v predsemeski tekočini se lahko nahajajo semenčice. Njihova koncentracija je sicer nekajkrat manjša kot v spermi, pa vseeno, minimalno tveganje za zanositev obstaja.

Dolžina spolnega odnosa oz. penetracije je povsem nepomembna, čisto dovolj je, da penis le za kratek čas pride v kontakt z nožnico. Ejakulacija zunaj nožnice pa nima nobenega vpliva na verjetnost zanositve.

Sicer pa je oploditev možna le takrat, ko ima ženska ovulacijo, ko se torej jajčece sprosti iz folikla in čaka na morebitne spermije. Do ovulacije pride od 12 pa do 16 dni pred pričakovano menstruacijo. To pomeni, da ovulacije ne moremo z zagotovostjo napovedati v naprej, lahko jo le za nazaj, kar pa je pravzaprav nepomembno. Jajčece preživi največ 24 ur, spermiji pa največ 5 dni. Zato oploditev le ni tako sama po sebi umevna in se ne more zgoditi kadarkoli. Ampak to je le teorija, človeško telo pa je najbolj zapleten stroj na svetu in zato stvari niso le črne in bele.

Sedaj je, kar je. Možnost zanositve s predsemensko tekočino je torej majhna, ni pa nična. In o možnostih se že vsaj 30 let ne ugiba več, saj imamo na voljo teste za nosečnost. Če ti bo menstruacija zamujala, pač naredi test in bo vse jasno.

Glede na to, kakšna vprašanja postavljaš, imam občutek, da si še mlada, morda celo premlada za spolne odnose. Ne bi bilo nič narobe, če bi se ti morda odločila za kakšno zanesljivo metodo kontracepcije (KT), fant pa bi razmišljal še z zgornjo glavo, ne samo s spodnjo.

Matjaž
hotchilipoper
Število vnosov: 106
29.05.2012 ob 11:36
 
smiley
bikecc
Število vnosov: 3
14.07.2012 ob 22:32
 
Lep pozdrav mene pa zanima če je možno da punca zanosi ko sva samo s penisom drgnila ob vagino izliv ni bil v bližini nožnice .
jwslo
Število vnosov: 1369
14.07.2012 ob 22:38
 
Ne.

Matjaž
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji