20.05.2013
LJ
18° / 10°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
MarieJane
Število vnosov: 2
23.06.2012 ob 15:05

Pozdravljeni.

Imam diabetes od tretjega leta starosti in do pred nekaj let sem ga z lahkoto kontrolirala. Sedaj pa sem v srednji šoli, in mi več ne gre tak gladko. Oktobra sem ugotovila, da manj inzulina jemljem, bolj sem suha. Takrat sem v enem tednu izgubila 7 kg. Od takrat dalje je šlo vse samo navzdol. Inzulina skotraj več ne jemljem, oziroma imam črpalko, ki pa si jo čez noč izklopim. Poskušala sem shujšati na normalen način, a so kg ostali isti. Stradala sem, bruhala, poskušala različne diete, a nič ne deluje. Zavedam se, kakšno škodo delam s tem mojemu telesu, a to me ne bo ustavilo. Vse kar hočem je, da sem suha. Suha in lepa. Vem da imam težave. Razmišljala sem, da bi poiskala pomoč, a vem da me ne bi mogli diagnosticirati. Diabulimija ni resna bolezen, oziroma še ni prepoznana kot motnja hranjenja. Pod druge kategorije pa ne spadam. To je moj prvi problem. Drug problem je ta, da se samopoškodujem že kakšno leto in pol. Včasih neham, in mislim da sem ven iz tega, a potem me kdo užali in znova sežem po britvici. Nihče ne ve za to. Sedaj je poletje in panika me je, povedati staršem. Ne morem se vso poletje skrivati v dolgih rokavih. V zadnjih mesecih sem kar tako naenkrat pojedla več tablet. Različnih. Ni mi bilo mar kakšen vpliv imajo. Hotela sem le nekaj, da me odvrne. Odvrne od misli na samomor, o kateri tudi večkrat razmišljam. Vem, da se ne bom ubila, a včasih razmišljam: Kaj pa če? Saj me ne bi nihče pogrešal.
Nočem pomoči. Oziroma jo hočem. Ne... ne vem. Nočem pomoči, a vem da jo potrebujem. A dokler nikomur ne povem za te stvari, se mi zdi da je vse v moji glavi in se lahko pretvarjam da sem normalna. Da sem zdrava.
MarieJane
Število vnosov: 2
04.07.2012 ob 09:19

Oziroma sem ravno končala srednjo šolo, in sem stara 19 let. In nisem iz Slovenije, ampak iz sosednje države in hodim v Slovenijo v srednjo šolo. Visoka sem 178 cm in imam 55 kg. Pred oktobrom sem jih imela 75kg.
kiva123
Število vnosov: 24
04.07.2012 ob 10:25

poišči si pomoč predn bo prepozno, zaupaj se nekomu ki mu zaupaš. mlada si še ne uniči si življenja. kako pa tvoji starši vidijo to? najbrš so morali opaziti, da se nekaj dogaja s tabo
atlantic26
Število vnosov: 10
22.09.2012 ob 22:10

kokr tole berem, opažam da bi si mogla poiskat kakšno strokovno pomoč psihiatra pa da bi se mal pogovorila. Glede sladkorne bolezni bi ti pa predlagal da se ne igraj saj lahko imaš lahko velike komplikacije, lahko ti odpovejo ledvica itd itd... ko se boš pshično pobrala ti bo pa žal in bo lahko prepozno.
atlantic26
Število vnosov: 10
22.09.2012 ob 22:10

kokr tole berem, opažam da bi si mogla poiskat kakšno strokovno pomoč psihiatra pa da bi se mal pogovorila. Glede sladkorne bolezni bi ti pa predlagal da se ne igraj saj lahko imaš lahko velike komplikacije, lahko ti odpovejo ledvica itd itd... ko se boš pshično pobrala ti bo pa žal in bo lahko prepozno.
Liberta
Število vnosov: 32
17.10.2012 ob 16:25

Enkrat sem gledala oddajo o ljudeh, ki so hujšali na tvoj način. Pri nobenemu se ni končalo dobro. Najbolje se spomnim, da je par ljudi oslepelo.
Res si poišči strokovno pomoč, potem ti bo veliko lažje.

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Manca Marc - 8

Manca Marc

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Sergej Kajumov

Mag. Sergej Kajumov, dr. med.

IRIDIODIAGNOSTIKA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Se že pripravljate na sezono kopalk?

Uporabne povezave

• XANGO-mangostan juice

besic_reuf: Mene zanima ali mangostan pomaga pri bolezni sc...
  • Bolečina

16021982: lepo pozdravljeni prosim za odgovore imam probl...
  • Cerologija

capra_a: Nobenega od teh virusov ne prenašajo mačke (ali...

Zadnji komentarji