23.05.2013
LJ
15° / 11°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
strawberries
Število vnosov: 2
29.06.2012 ob 23:14

Pozdravljeni.
Stara sem 17 let in imam menstruacijo približno na 23 dni, ponavadi pa traja 6-7 dni.
Problem je v tem, da v tem mesecu traja šele četrti dan, pa je skoraj nič več ni.
To mi je zelo čudno, saj je odkar pomnim, nisem imela manj od šestih dni.
Nekje sem brala, da ženska doživi podobno krvavitev tudi na začetku nosečnosti, ki traja 3-4 dni, kar me zelo skrbi, saj imam redne spolne odnose s fantom. Sicer sva vedno zaščitena, a ne izključujem te možnosti... Sicer sem imela pred krvavitvijo podobne znake kot ponavadi ( bolečine v hrbtu in menstrualni krči).
Res je, da sem bila v tem mesecu zelo pod stresom, morda pa je tudi to razlog za krajšo menstruacijo?
Prosim, da mi svetujete in pomagate.
jwslo
Število vnosov: 969
30.06.2012 ob 07:40

Menstrualni ciklus v trajanju 23 dni se še smatra kot normalen. Menstruacija, ki traja od 1 do 8 dni se tudi smatra za normalno, na njeno dolžina pa vpliva tudi stres. O krvavitvi ne morem soditi. Nosečnost boste potrdili ali ovrgli s testom, tu ni kaj ugibati.

Matjaž
kregarca
Število vnosov: 1
03.07.2012 ob 11:03

Sem dijakinja stara 16 let. Imam bolečino v trebuhu,ne počutim se najbolje približno 14 dni. Menstruacijo imam od 14 leta dalje. V mesecu juniju menstruacije nisem dobila in je še zmeraj nimam. Spolnih odnosov še nisem imela. Kaj naj storim, ali naj grem do svojega zdravnika? Je moja težava huda oz. nevarna?
Prosim, da mi svetujete in pomagate.
jwslo
03.07.2012 ob 11:09

Takšna nihanja v menstrualnem ciklusu so pri mladih dekletih pogosta in ne pomenijo nujno, da je kaj narobe. Kaj je vzrok bolečinam v trebuhu je nemogoče povedati, saj je tam mnogo organov, ki lahko bolijo, še na pregledu se včasih ne ugotovi. Žal nimam kakega pametnega predloga, razen tega, da se posvetuješ z zdravnikom.

Matjaž
maja fišer
04.07.2012 ob 14:14

Zdravo!

stara sem 24 let. Od osmega razreda do sedaj sem imela normalno menstruacijo, ampak ta ciklus je nekam čuden. Že od 16 leta jemljem tablete za zaščito Harmonet brez prekinitve. Imam redne spolne odnose, kjer včasih uporabima tudi kondom, kadar ga ne nikoli ne pristane sperma v nožnici. Zato izključujem nosečnost. Morala bi dobiti menstruacijo v ponedeljek a sem ga dobila danes pa še to je par kapljic. A vpliva na to da včasih ponoči ne spim ampak zaspim v zgodnjih jutranjih urah ali je kaj resnega?

hvala za odgovor in lep dan še naprej.
jwslo
04.07.2012 ob 14:39

Odtegnitvena krvavitev pač ne nastopi vedno točno med pavzo, včasih je zelo pičla ali je celo ni. Ni mi znano, da bi manj spanja povzročalo kakšne težave pri hormonski kontracepciji, toda dopuščam možnost, da je vse skupaj kako povezano. Boste videli, kako bo naslednji mesec.

Matjaž
mojca_mi
14.07.2012 ob 16:28

Heei!
Zanima me ali je moj menstrualni ciklus normalen. Stara sem 15 let. Menstruacijo imam približno 2 leti in ves ta čas jo dobivam redno na 20 dni. Traja pa mi okoli 6 dni.

Hvala za odgovor!
LP
tina slokan
Število vnosov: 2
14.07.2012 ob 16:50

Pozdravljeni! Moj menstrualni cikel je bil dosedaj normalen sedah pa je na okrog 35 dni. M traja povecini samo 2 dni rahlo obcasno pa 2 dni mocno in en dan vmes nic potem pa se 1 dan in konec. Spolne odnose imam redne, nezascitene a sperma nikoli ne konca v noznici. Je to kaj narobe? Je moznost nosecnosti?smiley
jwslo
14.07.2012 ob 19:14

@mojca_mi: verjetno se ti ciklus še ureja, ja pa 20 dni res zelo kratek ciklus. Ker verjetno še ne želiš zanositi, to ni problem, kasneje pa so tako kratki ciklusi anovulatorni, kar lahko predatavlja problem. Posvetuj se z ginekologom.

@marketglory: Saj je tudi ciklus na 35 dni normalen. Če je do sedaj bil na 28 dni, to še ne pomeni, da bo tak tudi v bodoče. Tudi dolžina in jakost menstruacije se mi ne zdi nič posebnega, lahko ste srečni, da je tako hitro mimo. O možnosti nosečnosti pa se že vsaj 30 let ne ugiba več, ampak se naredi test.

Matjaž

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA