Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
dober dan.
imam en zelo velik problem. Zaprta sem že odkar pomnim. Na nujno potrebo ne hodil tudi po 10 dni. Včasih sem potrebovala odvajalni čaj, da sem sploh lahko šla in v tistem obdobju sem si želela, da nikoli nebi prišla na svet, ker me je use zelo bolelo, celo na bruhanje mi je šlo... Veliko se gibam, popijem od 2-3l vode na dan, pojem ogromno sadja... Nevem več kaj naj storim. Lepo prosim za kakšno pomoč.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
minca021 Število vnosov: 6
02.08.2012 ob 15:46
pozabila sem še povedati, da sem poskusila tudi z probiotičnimi jogurti, donatom, z jabolkami in mi nič od tega ni pomagalo.
mistake Število vnosov: 97
03.08.2012 ob 10:15
Pozdravljena,
tudi zaprtje spada med simptome (posledice) in ne vzroke. Torej, uporaba odvajalnega čaja, jogurtov, donata... samo lajša to posledico, ne odpravlja pa vzroka. In, če se hočeš znebiti nečesa, kar se ti dogaja, že odkar pomniš, se opazuj, da najdeš vzrok, opazuj se sama, če ne gre, pa naj pomaga kakšen strokovnjak, ki te bo poslal tudi na kakšno preiskavo. Ker vzrokov je lahko več:
- od psihosomatskih vzokov, ki ustvarjajo blokade
- do nevrogenih
- mišičnih
- mehanskih vzrokov
(recimo, da si zavestno preprečila odvajanje, ko je nastopila potreba, ali si veliko pod stresom, dozivljaš bolečino, kar poveča vzdraženost simpatičnega živčnega sistema in s tem se poveča tonus mišič, okvare hrbtenjače, uporaba določenih zdravil, ki vplivajo na celoten živčni sistem, šibkost mišic, motnje hormonov, elektrolitskega ravnotežja......)
Super, da piješ vodo, se giblješ in ješ sadje! Kar tako naprej, ker takšen življenjski slog je produktiven za celotno tebe.
Sicer obstaja še kup alternativ pri lajšanju posledic (poleg probiotičnih jogurtov, lahko tudi čisto navaden jogurt, kateremu je potekel rok uporabe, suhe slive, laneno seme namočeno nekam v jogurt, mleko, vsekakor pa čimveč vlankin, se pravi čimveč stročnic, žit, zelenjave, semen in sadja še naprej...) Pač enemu pomaga to, drugemu kaj drugega, v vsakem primeru pa je dobro najti vzrok in ga odstranit ter ne imeti problemov s posledicami.
Bolniki imajo nedvomno pravico do dobre zdravstvene oskrbe, prav pa je, da poznajo svoje pravice, načine, kako jih lahko uresničijo, pa tudi, kaj storiti, če so kršene.
več..
Nujne zdravstvene storitve za zavarovano osebo morajo izvajalci opraviti takoj oziroma v najkrajšem možnem času. Čakalne dobe za zdravstvene storitve lahko preverite tudi na spletni strani ministrstva za zdravje in ZZZS.
več..
Vsi bi želeli čim hitreje in čim ceneje do zdravniške oskrbe. Raziskali smo, kakšne možnosti poleg uporabe zasebnega in/ali javnega zdravstvenega sistema so bolniku še na voljo.
več..
Vse zavarovane osebe imajo pravico, da si izberejo osebnega zdravnika, in sicer si lahko izberejo osebnega zdravnika splošne medicine, osebnega zobozdravnika, ženske pa tudi osebnega ginekologa.
več..
Vsako zdravilo predstavlja potencialno nevarnost, zato sta prvi korak k varnemu in učinkovitemu zdravljenju dovolj velika osveščenost in znanje, še preden zdravilo prvič vzamemo.
več..
Za darovanje organov in tkiv se lahko odloči vsak ter s tem pomaga rešiti življenje sočloveku. Svojo odločitev pa mora potrditi na Slovenija – transplantu oziroma na prijavnih mestih po Sloveniji.
več..
Zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno za vse državljane s stalnim prebivališčem v Sloveniji, plačilo predpisanega prispevka pa je vezano na vir, ki zavarovancu zagotavlja osnovno socialno varnost.
več..
NuvaRing
inayabodyart: Pozdravljeni, sama uporabljam Nuvaring že 8...Cerologija
fb_100000971881657: capra_a vas bi...Zobozdravnik Krško
mjau_no_8: Verjetno je že prepozno, vendar poizkusi dr. Ta...