21.11.2017
LJ
11° / -2°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Anita Komar
Število vnosov: 3
26.05.2011 ob 15:46
 
Pozdravljeni. Imam 11 letnega sina ki je dislektik,in hodi v 6. razred. Dobil je odločbo za pomoč v šoli ,tudi jaz se veliko ukvarjam z njim ,problem je da nima nikakršne želje se učit,vsemu je brez veze,ukinla sem mu računalnik med tednom,delala,sva odmore med učenjem hodil je k otroški psiholognji.Ne vem več kaj naj še storim,da bi ga motivirALA.
Natasa Kosmac
Število vnosov: 2
08.06.2012 ob 11:29
*Odgovor na: Anita Komar +
 
Lep pozdrav!
Jaz mu poiščem vaje na netu.......tam je dosti vaj ...vtipkaj vaje za slovenščino 5 razred.....poskusi morda mu bo pa všeč...(slov,mat....itd)Ko naredi te vaje lahko igra igrice.
Iris Predan
Število vnosov: 3
26.05.2011 ob 19:43
 
pozdravljena jaz imam tudi sina z desleksijo in šipko kocentracijo ,teško jih motiviraš za učenje! Bila sva še pri pedopsihijatru vama priporočam ker se za tem odporom za učenje ponavadi skriva strah pred neuspehom ,nama so za pisanje v šoli celo priporočali računalnik. SAJ BO !smiley
Anita Komar
Število vnosov: 3
28.05.2011 ob 17:12
*Odgovor na: Iris Predan +
 
hvala za odgovor
klarapilko
Število vnosov: 5
10.09.2011 ob 22:29
 
pozdravljena! Jaz imam tudi disleksijo. Pri disleksiji je zelo velik problem,ker se moraš 10000krat več posvetiti stvari kot ostali. Zelo pomaga če ima otrok motivacijo npr. če bova zdajle naredila to boš lahko šel ven itd.... pa še to večino dislektikov se učijo ob isti uri... tudi ko bere naj bere čez barvno prosojnico,ker se mora bolj zbrati ko bere in tako si bolj zapomne,ko delata odmore naj nebodo preveliki,ker potem res motivacije ne bo imel,odmori naj bodo 4-10 minut... pa še to tudi če je tako majhen,naj proba da se naj sam uči mogoče bo pomagalo in ga na koncu vprašate to snov? ker jaz se nikoli nisem hotela učiti s starši! veliko sreče! lp smiley smiley
...talent...
Število vnosov: 4
23.05.2012 ob 16:26
 
Tudi jaz mislim, da je uporaba računalnika lahko v veliko pomoč pri pravilnem zapisovanju besed ... tudi sama sem ga začela uporabljati prav iz tega vzroka.
Sedem Sedmica
Število vnosov: 3
04.06.2012 ob 09:16
 
ali ste slišale za nemedicinsko odpravljanje disleksije? pisatelj knjige PSI , je tudi na forumu je odkril metodo z vajami, ki to uspešno odpravlja. za več pokličite psih. Mašo Blaznik in se pozanimajte. ona vodi terapijo. upam, da boste presrečne po rezultatih smiley)
smiley
nahrbtnik
Število vnosov: 21
07.06.2012 ob 22:11
 
Tudi moj sin ima disleksijo-ugotovljeno šele po končanem šestem razredu. Pravzaprav ima težave predvsem na področju grafomotorike-njegova pisava je popolnoma nečitljiva. Učiteljica Slovenščine je na srečo milo rečeno krasna-ona je tudi ugotovila, da ima težave. Predlagala nam je uporabo računalnika.
Kar želim povedati je, da sva obiskala tudi Blaznikovo in osebno verjamem, da je ta terapija uspešna, predvsem za mlajše otroke. Pojmovanje disleksije v primeru PSI temelji na razumevanju plastičnosti možganov. Osebe z disleksijo imajo bolj razvito desno možgansko hemisfero in ta prevzema nekatere naloge leve.Da ne bom brezveza nakladala-gre za to, da določen čas stimuliraš levo poloblo bolj in desno manj ( upam,da nisem zamešala.) V bistvu se mora otrok naučiti ponovno brati in sicer številke zamenjajo črke. Ta proces je pri šolarju precej težji, ker traja nekaj mesecev. Skoraj nemogoče je, da bi v tem obdobju otrok popolnoma prenehal z branje ( klasičnim z uporabo črk).
Še vedno pa trdim, da je problem v našem šolstvu-ne toliko v učiteljih, kot sistemu. Nove metode so težko vpeljive. Učiteljeva naloga je podati snov, specialnih pedagogov in ostalih strokovnih delavcev, ki bi se lahko posvečali otrokom s posebnimi potrebami pa je premalo.
Naj povem še to, da se Maša Blaznik trudi prilagoditi svoj program do pičice in se povezati s šolo, vendar ( vsaj pri nas ) ni bilo posebnega '"navdušenja nad sodelovanjem '" s starni učiteljev. Morda bo ste drugod bolj uspešni.
Naš dečko pa tudi ni bil prav nič nesrečen, ker se mu ni bilo treba učiti novega načina branja.
Imam pa tudi eno vprašanje. psihologinja, ki ga je testirala, je napisala predlog
za podaljšan čas pri pisanju testov, večji poudarek na ustnem ocenjevanju in pri spraševanju več podvprašanj. ( njegovi odgovori so poznavanju določene snovi vedno v telegrafskem slogu, kar pa učiteljem ponavadi ni dovolj)
Usmeritve nima, ker bojda nima slabih ocen in predloga za usmeritev ne morejo podati ( ? ) . V šoli je pa tako, da nekateri učitelji nimajo pojma o njegovih težavah, čeprav so bili ( menda) seznanjeni s strani šolske psihologinje. Kot vem ima tudi v osebnem list ( ali kako se to imenuje v šolah) mnenje psihologa, ki je diagnozo potrdil.
Skratka lepa zmešnjava! Ne vem, kaj naj storim! Fant gre jeseni v osmi razred, ima težave, čeprav ima uspeh lep, pa vendar. Snovi bo v edno več in zgolj sledenje razlagi ne bo dovolj, uči pa se skoraj nič. Dobro, dokler ni potrebe. Snov v njegovih zvezkih je neberljiva celo zanj.
razredničarka mi je svetovala, naj poskrbim za usmeritev, šolska psihologinja je rekla, da ni potrebe, psihologinja,ki mu je Dg. postavila pa, da ne more podati predloga. Čez dve leti gre v srednjo šolo-kaj potem?
Ne vem, komu naj verjamem. In predvsem kaj je najboljše za fanta?
L.P.

Veliko dobre volje!
Natasa Kosmac
Število vnosov: 2
08.06.2012 ob 11:22
 
Lep pozdrav!(Nahrbtnik)
Tudi jaz imam sina z disleksijo...Testirati ga lahko daš sama..oziroma lahko zahtevaš testiranje.....ocene nimajo s tem nobemne veze.Zelo dobro je da ima otrok odločbo,kajti ko otroka testirajo vidijo kje ima učne težave in mu potem lahko pripada DSP-dodatna strokovna pomoč in podaljšan čas pisanja in navsezadnje imaš papir in na podlagi tega lahko vse to zahtevaš od šole.
nahrbtnik
Število vnosov: 21
08.06.2012 ob 21:20
*Odgovor na: Natasa Kosmac +
 
Natša , hvala!

Sem ga že naročila ( danes dopoldne ) na Gotski-Svetovalni center, čeprav je bil testiran že lani, potem ko je učiteljica posumila na to motnjo( kot sem omenila , je problem disgrafija, ne toliko samo branje.) Takrat sem takoj kontaktirala psihologinjo,pri kateri je bil tudi na sistemtskih pregledih in ji sicer zaupam, vendar sem se kasneje znašla v precepu. Saj veš-nekdo ti svetuje to, drugi drugo. Vse kar želim je -tako kot večina mam, da ne bo bo imel še več težav, že tako je njegova samopodopa na '"nuli'"! Pa uspešen zaključek šolskega leta in brezkrbne počitniške dni!
Irena
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako najbolj učinkovito okrepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji