19.01.2018
LJ
/ 5°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
jordilabanda
Število vnosov: 1
26.01.2012 ob 09:28
 
Živjo!

Nikakor se ne morem znebiti maščobe na trebuhu, čeprav vadim in še kar pazim na prehrano. Mislim, da bi mogla izgubit še kakšnih pet kilogramov in bi bilo ok. Kaj naj naredim ...
ana.kroflic
Število vnosov: 9
26.01.2012 ob 16:32
*Odgovor na: jordilabanda +
 
Pozdravljena,

Kot si že sama ugotovila, sta osnovna pogoja za doseganje in vzdrževanje zdrave telesne teže prav zdrava prehrana (čim več sadja in zelenjave, izogibaj se sladkorju (tudi sladkim pijačam, bananam in drugemu sladkemu sadju, sladkani kavi...), pij posneto mleko in uživaj izdelke z manj maščobami ter ne iz bele moke, izogibaj se alkoholnim pijačam...) in redna telesna aktivnost (za izboljšanje počutja in zdravja sicer zadostuje že pol ure telesne aktivnosti dnevno, ko pa se trudimo shujšati, to podaljšamo na eno uro na dan), potreben pa je tudi zadosten vnos tekočine v telo (vode ali drugih nesladkanih pijač).

Bistvo je tudi v uživanju 5-6 manjših obrokov, razporejenih preko celega dneva. To pomeni, da zaužiješ vsake 2-3 ure manjši obrok, ki bo preprečeval, da bi telo začelo stradati - to je pomembno, saj naraven obrambni mehanizem takrat prične varčevati z energijo, zaradi česar smo bolj utrujeni, izgorevanje maščob pa zato nič hitrejše - hkrati pa zadostimo sitosti in s tem zmanjšamo potrebo po nepotrebnih prigrizkih.

Pri tem ti lahko Nupo zelo pomaga – z Nupo nadomestili obroka lahko namreč zaužiješ zdrav in polnovreden nizkokaloričen obrok tudi takrat, ko za pripravo takšnega obroka nimaš časa (na poti, v službi ali na faksu...). Z Nupo ploščicami in Shake-i v tetrapaku lahko tako nadomestiš 1-2 obroka dnevno.

Pri ciljanem preoblikovanju postave si lahko obetaš želene rezultate le s ciljanimi vajami za predel trebuha, pomagaš si pa lahko seveda tudi s kakšnim kozmetičnim proizvodom za pospešeno odplavljanje maščob iz tega predela (za ustrezno delovanje tudi ta zahteva povečan vnos tekočine v telo!). Po želji se lahko odločiš tudi za vadbo pod nadzorom osebnega trenerja v fitnesu.

Dobro telovadi smiley
Ana Kroflič
tratakk
Število vnosov: 13
23.01.2017 ob 12:45
*Odgovor na: jordilabanda +
 
Tablete za hujšanje - http://greencoffeeplus.si Hotela sem samo povedati, da je Bureno ekstra! Shujšala sem 13 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.
ferkm
Število vnosov: 1
26.01.2012 ob 09:45
 
Pozdravljeni, mene pa zanima sledeče.... začela sem z popolno Nopo prehrano. Moj cilj je izgubiti vsaj 15 kg. A lahko kdaj pa kdaj po juhi ki jo imam za kosilo pojem še kaj drugega v minimalnih količinah? Kako je če se kdaj pa kdaj pregrešiš ? smiley Hvala za odgovor
ana.kroflic
Število vnosov: 9
26.01.2012 ob 16:35
*Odgovor na: ferkm +
 
Pozdravljeni,

Zelo nizkoenergijska dieta, ko običajno prehrano v celoti nadomestimo s popolnimi nadomestili obroka (osnovna Nupo živila v prahu), predstavlja dieto z dnevnim kaloričnim vnosom do 800 kcal (več: * pri čemer 100-200 zaužitih kcal dnevno manj ni pokazalo signifikantno boljšega rezultata. Tako lahko dnevno zaužijete bodisi vseh 6 obrokov v obliki Nupo v prahu (juhice ali Dietni napitki; dobrih 600 kcal dnevno) ali pa do največ 1 obrok nadomestite z Nupo nadomestilom obroka (ploščico ali Shake-om v tetrapaku; skoraj 800 kcal dnevno).

V primeru, da se prehranjujete izključno z Nupo živili v prahu, kakšno dodatno jabolko ali pomaranča tako ne bi smelo bistveno vplivati na rezultat diete. Seveda pa to ne pomeni, da potem ne zaužijete vseh 6 obrokov Nupo, saj ti poskrbijo za uravnotežen vnos hranil, vitaminov in mineralov v vaše telo.

Uspešno hujšanje še naprej,
Ana Kroflič
phlm
Število vnosov: 1
26.01.2012 ob 11:37
 
kaj pa herbalife?
ana.kroflic
Število vnosov: 9
26.01.2012 ob 16:43
*Odgovor na: phlm +
 
Pozdravljeni,

Herbalife za hujšanje v zelo nizkoenergijski dieti ni primeren, saj noben izdelek ne predstavlja popolnega nadomestila obroka. Nupo živila v prahu so v tem pogledu prvo takšno nadomestilo obroka v Sloveniji. Pravzaprav gre za živila za posebne zdravstvene namene, s 6 porcijami Nupo juhic ali Dietnih napitkov tako zadostimo vsem potrebam organizma po posameznih hranilih (vsebujejo 48% beljakovin, 45% ogljikovih hidratov in 7% maščob), vitaminih in mineralih.


Lep dan, Ana Kroflič
ana.kroflic
Število vnosov: 9
26.01.2012 ob 19:04
*Odgovor na: Miryalongdale +
 
Spoštovana Miryalongdale,

prav imate, ko pravite, da Nupo izdelkov ne poznate - če bi se vsaj malo pozanimali o čem pišete, bi vedeli, da ne gre za dopolnila, kot ste jih sami poimenovali, ampak za živila za posebne zdravstvene namene.

Nikakor se tudi ne morem strinjati s trditvijo, da le promoviram življenje na prahu. Nupo živila se v kombinaciji z ustreznim izobraževanjem o zdravem prehranjevanju, vzporedno vedenjsko terapijo ter povečano telesno aktivnostjo uspešno uporabljajo za zdravljenje debelosti in sama se trudim čim bolje realizirati vse 4 omenjene točke procesa hujšanja ter nikakor ne promoviram čudežnega uspeha pri hujšanju z Nupo prehrano. Tisti, ki so se name obrnili dobronamerno, to vedo.

Tako kot vsem ostalim tudi vam odgovorim, da sta osnovna pogoja za doseganje in vzdrževanje zdrave telesne teže zdrava prehrana (čim več sadja in zelenjave, čim manj sladkorja (tudi sladkih pijač), polnomastnega mleka in maščob ter bele moke, alkoholnih pijač...) in redna telesna aktivnost (za izboljšanje počutja in zdravja sicer zadostuje že pol ure telesne aktivnosti dnevno, ko pa se trudimo shujšati, to podaljšamo na eno uro na dan), potreben pa je tudi zadosten vnos tekočine v telo (vode ali drugih nesladkanih pijač). Bistvo je tudi v uživanju 5-6 manjših obrokov, razporejenih preko celega dneva.

Mislim, da se pravzaprav v marsičem strinjava, le sodba je padla nekoliko prehitro.
Srečno tudi vam.
Ana Kroflič
Miryalongdale
Število vnosov: 2
26.01.2012 ob 18:07
 
Joj, kar zgrozim se, ko pomislim, da je nekdo pripravljen hrano povsem nadomestiti s prehranskimi dopolnili. Ze samo ime pove da so le to in nic vec - dopolnila! Tezko razumem, da, gospa Ana Kroflic, tega ne odsvetujete, kajti prepricana sem, da nic, in cisto nic, po mojem mnenju, ne nadomesti uravnotezene prehrane pa ceprav se v vseh zivilih najdejo neki steroidi, antibiotiki ali pesticidi. Sama sicer ne poznam omenjenega izdelka in ne poznam njegovih sestavin, se mi pa vseeno zdi, da ni nikakrsen izdelek, ki bi ti cudezno pomagal shujsati brez ustrezno vlozenega truda tako v prehrano, kot telesno aktivnost in psihicno pripraljenost. Kajti sprijaznimo se, vedno vec ljudi se srecuje s prekomerno telesno tezo, ker v odnosu do hrane zelijo zadostiti kakim drugim potrebam (po blizini, ljubezni, hrano uporabljajo kot mrtvilo, da ne cutijo pritiska ali stresa na kaksnem drugem zivljenjskem podrocju), cemur pa hrana, seveda ni namenjena. Hrana je namenjena za polnjenje nasega organizma z njemu primernim gorivom in nekaj najlpsega je, ko si clovek vzame cas za pripravo obroka in uziva tudi pri jedi, da se mu ne mudi in ga pri tem nic ne moti. Fizicna aktivnost pa je le vprasanje koordiniranja in volje ter najpomembneje - izogibanje izgovorom. Ne posluzujte se izdelkov, ki obljubljajo cudezne rezultate, ne pozabite, da gre pri vsem tem za spremembo nacina zivljenja, zivljenjskegastila, ce zelite in ne kaksne ekspres resitve, ki ti kmalu nakoplje se kaksen kilogram povrhu vseh tistih, ki si jih z odrekanjem koncno le izgubila. Vprasajte se ... zelite tako ravnati s svojim telesom? Je to zdravo? Vsak posameznik je sicer drugacen in kar morda deluje zame ne bo nujno delovalo pri vas pa vendar ... zdravje je clovekovo najvecje bogastvo, naj se ljudje tega zavedajo ali ne. Uzivajte zivljenje, prilagodite ga svojim telesnim in prehranskim potrebam in uzivajte v rezultatih - v novo pridobljeni samozavesti ter vitalnim telesom. Srecno!
debeluska1
Število vnosov: 1
26.01.2012 ob 18:08
 
koliko lahko shujšamo če uživamo 8 tednov samo Nupo hrano. stara sem 34 še nikoli nisem hujšala sedaj sem pa rekla da je zadnji čas da naredim nekaj s seboj visoka sem 167cm težka pa 128kg kaj mi svetujete.hvala.
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji