21.08.2014
LJ
18° / 14°

Članki

Brezplačni pregledi ustne votline

19.08.2014, 13:54

Več kot 250 zobozdravnikov bo v septembru omogočilo brezplačen preventivni pregled ustne votline s ciljem, da bi odkrili zgodnje maligne spremembe v ustni votlini in ozavestili prebivalstvo o tej hudi bolezni.

Po zvezdnikovi smrti so priznali tudi drugi …

14.08.2014, 13:23

Depresija je duševna motnja, ki s seboj prinaša veliko stigmo, zaradi česar se mnogi, ki za njo trpijo zavijejo v molk. A od ponedeljka, ko je svet pretresla novica o smrti nadarjenega komika Robina Williamsa, ki se je spopadal s hudo obliko depresije, so se opogumili tudi drugi zvezdniki in priznali, da so se tudi sami spopadali z njo.

'Zlata pravila' nabiranja gob

13.08.2014, 10:17

Letos je že v avgustu na vrhuncu sezona nabiranja in uživanja gob. Zato strokovnjaki s Centra za zastrupitve Interne klinike UKC Ljubljana opozarjajo, da morajo biti ljudje še posebno previdni pri nabiranju gob.

Do zdravnika iz naslonjača

11.08.2014, 08:47

Vsi imamo kdaj težave z zdravjem. Takrat ni nikomur prijetno in obisk pri zdravniku ali v bolnišnici zna biti precej naporna reč. Zdaj vam za kaj takega ni več potrebno hoditi naokrog.

Zaradi kislega vremena manj klopnega meningoencefalitisa

11.08.2014, 08:07

Zaradi klopnega meningoencefalitisa je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Sloveniji letos zbolelo 70 ljudi. To je bistveno manj kot v predhodnem letu v enakem obdobju in je po besedah Marte Grgič Vitek z inštituta lahko delno tudi posledica slabšega vremena, zaradi česar se ljudje verjetno manj gibljejo v naravi.

V Sloveniji vse manj kadilcev

05.08.2014, 08:10

Znižanje deleža kadilcev med prebivalci Slovenije stroka pripisuje predvsem rednemu zviševanju obdavčitve in s tem cen tobačnih izdelkov ter tudi pred sedmimi leti uvedeni prepovedi kajenja v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih.

Svoji hčeri z 'drogo' rešila življenje

31.07.2014, 11:06

Mati Rachael Garner pravi, da je njena hči čudežno ozdravela po tem, ko je svoji 19-mesečni dojenčici, ki so ji zdravniki napovedali le še nekaj dni življenja, dala medicinsko konopljo. Čeprav je ta za številne še pred kratkim veljala za drogo, pa se z zgodbami, ki obkrožajo svet, kako marihuana pomaga pri številnih zdravstvenih stanjih, to prepričanje spreminja.

Premisli še enkrat, testiraj se!

28.07.2014, 08:02

Ob današnjem svetovnem dnevu hepatitisa v UKC Ljubljana poudarjajo, da je hepatitis C ozdravljiva bolezen, saj so na voljo učinkovita zdravila. Pod geslom Premisli še enkrat, testiraj se opozarjajo, da je v Sloveniji z virusom hepatitisa C okužen odstotek populacije, le slaba sedmina pa ve zanjo, zato ljudi pozivajo, naj opravijo testiranje.

Zaradi razpadanja vrednot vse več psiholoških motenj

21.07.2014, 10:22

Depresivne in anksiozne motnje so zadnja leta, predvsem od začetka gospodarske krize, v porastu, pravi predsednica Zbornice kliničnih psihologov Slovenije Sana Čoderl Dobnik. K temu sta pripomogla negotovost s službo in tudi razpadanje osnovnih človeških vrednot v družbi.

Na to moramo biti poleti še posebej pozorni!

21.07.2014, 08:03

V vročih poletnih dneh moramo biti pozorni na to, da se primerno prehranjujemo in pijemo dovolj tekočine. Več posegajmo po sadju in zelenjavi, mastne in težko prebavljive hrane pa naj bo manj. Ustrezna prehrana namreč izboljša delovanje našega organizma.

Video

Forum

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Odgovori na vprašanja

Marjan Pajntar
HIPNOTERAPIJA

hipnoterapija

Ključne besede: spolne zlorabe

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Od zgodnjega otroštva do 19.leta sem zelo trpela(posilstva od petega leta dalje, alkohol v družini, pretepanje, pomankanje, poniževanje, samomor mame ...) Stara sem 48 let, pa imam še vse sveže pred ... več


Miloš D. Pavlović
DERMATOVENEROLOGIJA

šampon s kapsaicinom

Ključne besede: šampon s kapsaicinom

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pozdravljeni ! Pred časom sem na jutranjem programu TV Slovenija postavila vprašanje in dobila odgovor glede izpadanja las ( ne spomnim se priimka gostujočega dermatologa ) in sicer, da naj si ... več


Živan Krevel
HOMEOPATIJA

Uporaba konoplje pri astmi

Ključne besede: dihala, astma, konoplja, marihuana, trava

Simptomi: Astma

Deli telesa: DUŠEVNOST, PLJUČA

Opis: Lep pozdrav! Zanima me, če v Sloveniji zdravstvo že predpisuje marihuano za terapevtske namene in katero bolezen moraš imeti, da si upravičen uporabe le-te? Sam imam astmo, pri kateri mi kajenje ... več


Rade Stanič

Prebujanje iz anestezije

Ključne besede: prebujanje, anestezije, zapleti, eter, operacija, mandljev

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pri starosti 10 let sem bila na operaciji mandljev. Dobila sem slošno anestezijo iz katere pa sem se med posegom zbudila. Prebujanje je bilo zelo mučno, kakor huda nočna mora oz. blodnje in ko sem se ... več


Danica Avsec Letonja
DAROVANJE ORGANOV

Presaditev jeter

Ključne besede: jetra, presaditev, čakalna, doba, Evrotransplant

Simptomi: Presaditev organov

Deli telesa: JETRA, TREBUŠNA SLINAVKA

Opis: Pozdravljeni! Zanima me, koliko je trenutno pri nas čakajočih pacientov za presaditev jeter, kolikšna je povprečna čakalna doba,glede na to, da je Slovenija članica Eurotransplanta, kakšne so ... več


Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Uporabne povezave

Zadnji komentarji