25.07.2014
LJ
24° / 17°

Članki

Zaradi razpadanja vrednot vse več psiholoških motenj

21.07.2014, 10:22

Depresivne in anksiozne motnje so zadnja leta, predvsem od začetka gospodarske krize, v porastu, pravi predsednica Zbornice kliničnih psihologov Slovenije Sana Čoderl Dobnik. K temu sta pripomogla negotovost s službo in tudi razpadanje osnovnih človeških vrednot v družbi.

Na to moramo biti poleti še posebej pozorni!

21.07.2014, 08:03

V vročih poletnih dneh moramo biti pozorni na to, da se primerno prehranjujemo in pijemo dovolj tekočine. Več posegajmo po sadju in zelenjavi, mastne in težko prebavljive hrane pa naj bo manj. Ustrezna prehrana namreč izboljša delovanje našega organizma.

Kakšna prehrana uničuje srce?

08.07.2014, 09:28

Med vsemi boleznimi največ Slovencev umre zaradi tistih, ki prizadenejo srce in ožilje. Toda, kot poudarja Matija Cevc, dr. med., so to hkrati obolenja, ki jih je mogoče preprečiti, če se le odločimo za nekatere spremembe.

Dovolj je bilo!

26.06.2014, 08:24

Danes obeležujemo mednarodni dan proti zlorabi in nezakonitemu prometu z drogami, ki letos poteka pod geslom "Zasvojenost lahko preprečimo, lahko pa jo tudi zdravimo". Kot so sporočili z Inštituta za javno zdravje (NIJZ), tokratna kampanja poudarja tako pomen preventive kot tudi pomen zdravljenja in rehabilitacije.

Prvič v Sloveniji opravili zahtevno operacijo pri bolniku z distonijo

23.06.2014, 14:43

V ljubljanskem kliničnem centru so prejšnji teden kot prvi v Sloveniji opravili stereotaktično operacijo bolnika s hudo možgansko boleznijo distonijo. Gre za bolezen, ki je tako huda, da so jo nekoč celo izenačevali z obsedenostjo s hudičem ali zli duhovi.

Ko popustijo zavore ...

20.06.2014, 09:46

Čas dopustov oziroma počitnic je pogosto povezan z večjim tveganjem za prenos spolno prenosljivih okužb. Po vsem svetu in tudi v Sloveniji opažamo trend naraščanja spolno prenosnih okužb (SPO), kot so HIV/aids, virusni hepatitisi, gonoreja, sifilis, humani papiloma virusi (HPV), klamidijske okužbe in druge.

Pred odhodom v tujino ne pozabite urediti zdravstvenega zavarovanja

20.06.2014, 09:31

Na zavodu za zdravstveno zavarovanje zavarovancem svetujejo, da si pred odhodom v tujino pravočasno uredijo zdravstveno zavarovanje.

Ste naveličani čakanja v ambulantah? Ni treba, da je tako!

17.06.2014, 07:27

Vi ali kdo izmed vaših bližnjih se poškoduje ali nenadoma zboli. Odpravite se do osebnega oziroma dežurnega zdravnika, kjer morate več ur sedeti v čakalnici, slabotni, s hudimi bolečinami. Zveni znano? Ni treba, da je tako!

Kožni rak je v porastu, tudi v Sloveniji! Bi ga prepoznali?

13.06.2014, 10:54

Kožni rak je v porastu, tudi v Sloveniji, zato dermatologi opozarjajo na pomen zaščite pred soncem. Oblačila, ki pokrijejo kožo, in umikanje soncu v najbolj obremenjenem delu dneva sta najpomembnejša, krema za zaščito pred soncem je šele tretji steber zaščite, poudarja dermatologinja Ana Benedičič.

S krvodajalstvom poudarjamo strpnost in solidarnost

05.06.2014, 10:30

Uspešna krvodajalska iniciativa ''Daruj energijo za življenje!'' letos poteka pod sloganom ''Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo''. Osnovni namen je spodbujanje solidarnosti, strpnosti, medsebojnega spoštovanja, ki so tudi temelji krvodajalstva.

Video

Forum

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Odgovori na vprašanja

Marjan Pajntar
HIPNOTERAPIJA

hipnoterapija

Ključne besede: spolne zlorabe

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Od zgodnjega otroštva do 19.leta sem zelo trpela(posilstva od petega leta dalje, alkohol v družini, pretepanje, pomankanje, poniževanje, samomor mame ...) Stara sem 48 let, pa imam še vse sveže pred ... več


Miloš D. Pavlović
DERMATOVENEROLOGIJA

šampon s kapsaicinom

Ključne besede: šampon s kapsaicinom

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pozdravljeni ! Pred časom sem na jutranjem programu TV Slovenija postavila vprašanje in dobila odgovor glede izpadanja las ( ne spomnim se priimka gostujočega dermatologa ) in sicer, da naj si ... več


Živan Krevel
HOMEOPATIJA

Uporaba konoplje pri astmi

Ključne besede: dihala, astma, konoplja, marihuana, trava

Simptomi: Astma

Deli telesa: DUŠEVNOST, PLJUČA

Opis: Lep pozdrav! Zanima me, če v Sloveniji zdravstvo že predpisuje marihuano za terapevtske namene in katero bolezen moraš imeti, da si upravičen uporabe le-te? Sam imam astmo, pri kateri mi kajenje ... več


Rade Stanič

Prebujanje iz anestezije

Ključne besede: prebujanje, anestezije, zapleti, eter, operacija, mandljev

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pri starosti 10 let sem bila na operaciji mandljev. Dobila sem slošno anestezijo iz katere pa sem se med posegom zbudila. Prebujanje je bilo zelo mučno, kakor huda nočna mora oz. blodnje in ko sem se ... več


Danica Avsec Letonja
DAROVANJE ORGANOV

Presaditev jeter

Ključne besede: jetra, presaditev, čakalna, doba, Evrotransplant

Simptomi: Presaditev organov

Deli telesa: JETRA, TREBUŠNA SLINAVKA

Opis: Pozdravljeni! Zanima me, koliko je trenutno pri nas čakajočih pacientov za presaditev jeter, kolikšna je povprečna čakalna doba,glede na to, da je Slovenija članica Eurotransplanta, kakšne so ... več


Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Sončenje - 3

Vas je letos že opeklo?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji