21.12.2014
LJ
/ 2°

Članki

12 sladil, ki bi jih morali poznati

12.12.2014, 13:39

Če smo še pred časom poznali predvsem namizni sladkor, med in melaso, pa je danes na voljo veliko več sladil. Nekatera izmed njih so opisana kot ''naravna'', spet druga kot ''umetna''. Pa veste, kakšna je razlika med njimi?

Preprosto preprečite raka debelega črevesa

12.12.2014, 11:40

Z udeležbo v presejalnem programu Svit lahko s povsem preprostim testom, ki ga opravite doma, strokovnjaki kasneje odkrijejo že prve spremembe na debelem črevesu in tako pomagajo preprečiti raka, ki bi se lahko razvil iz njih. Prav zato je izjemno pomembno, da se odzovete povabilu na testiranje, ki ga prejmete na dom.

'Zakaj sem dala zamrzniti jajčeca?'

08.12.2014, 13:32

Zamrznitev jajčec, da bi dlje časa ohranili plodnost, postaja vse pogostejše tako med običajnimi smrtnicami kot med zvezdnicami. Med slednjimi je tudi 35-letna igralka Joanna Krupa, poznana po svoji vlogi resničnostnem šovi Prave gospodinje Miamija.

25 LET ZDRAVIH VREDNOT

03.12.2014, 08:06

Družba Medis že 25 let skrbi za zdravje ljudi z izbranimi inovativnimi zdravili, prehranskimi dopolnili in medicinsko opremo na območjih Srednje Evrope in Balkana.

Število okuženih z virusom HIV v Sloveniji narašča!

01.12.2014, 08:12

Število okuženih z virusom HIV v Sloveniji narašča, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Skupno je bilo v zadnjih desetih letih, od 2004 do 2013 in do vključno 18. novembra letos, prepoznanih 450 okužb, umrlo je 23 bolnikov z aidsom. Do sredine novembra letos pa so prejeli podatke o 43 novih diagnozah okužbe z virusom HIV.

Razkrila, zakaj prisega na organsko kozmetiko

28.11.2014, 13:38

Za sijočo, mehko in mladostno polt ni pomembno le, kako se prehranjujemo, pač pa predvsem to, kaj nanašamo nanjo. Tega se dobro zaveda balerina Ana Klašnja, ki smo jo ujeli med nakupovanjem njene najljubše organske kozmetike. Kot pravi, prisega nanjo, saj ji najbolj zaupa. Razkrila je tudi, kako se sooča s prvimi smejalnimi gubicami.

Prepoznajte zgodnje simptome ošpic!

28.11.2014, 11:24

Zaradi ošpic, ki so izjemno nalezljiva bolezen, se z zapleti srečuje vsak 15. okuženi, eden na 1000 obolelih pa zaradi bolezni umre. Zdravila ni, edini učinkoviti ukrep pred okužbo s to boleznijo pa predstavlja cepljenje.

To bo njen zadnji božič skupaj z družino

27.11.2014, 10:09

Komaj 26-letna mama dveh otrok Aimee Willett je pred kratkim izvedela, da trpi za neozdravljivim rakom na mateničnem vratu, zaradi česar bo prihajajoči božič verjetno zadnji, ki ga bo preživela s svojo družino.

Dejstva o alergijah na hrano, ki jih je dobro poznati

26.11.2014, 08:07

Alergije na hrano so vse pogostejša težava sodobnega sveta, kjer se pri odraslih, po podatkih Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, z alergijami na hrano spopada okoli 3–4 odstotke ljudi, z nealergijskimi motnjami, ki zbujajo sum na alergijo na hrano, pa kar 20 odstotkov ljudi.

Preverite, katera oblika raka terja največ življenj

25.11.2014, 13:11

V EU je leta 2011 za rakom umrlo 1,281 milijona ljudi, kar je več kot četrtina (26,3 odstotka) vseh smrti, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat.

Video

Forum

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Odgovori na vprašanja

Marjan Pajntar
HIPNOTERAPIJA

hipnoterapija

Ključne besede: spolne zlorabe

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Od zgodnjega otroštva do 19.leta sem zelo trpela(posilstva od petega leta dalje, alkohol v družini, pretepanje, pomankanje, poniževanje, samomor mame ...) Stara sem 48 let, pa imam še vse sveže pred ... več


Miloš D. Pavlović
DERMATOVENEROLOGIJA

šampon s kapsaicinom

Ključne besede: šampon s kapsaicinom

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pozdravljeni ! Pred časom sem na jutranjem programu TV Slovenija postavila vprašanje in dobila odgovor glede izpadanja las ( ne spomnim se priimka gostujočega dermatologa ) in sicer, da naj si ... več


Živan Krevel
HOMEOPATIJA

Uporaba konoplje pri astmi

Ključne besede: dihala, astma, konoplja, marihuana, trava

Simptomi: Astma

Deli telesa: DUŠEVNOST, PLJUČA

Opis: Lep pozdrav! Zanima me, če v Sloveniji zdravstvo že predpisuje marihuano za terapevtske namene in katero bolezen moraš imeti, da si upravičen uporabe le-te? Sam imam astmo, pri kateri mi kajenje ... več


Rade Stanič

Prebujanje iz anestezije

Ključne besede: prebujanje, anestezije, zapleti, eter, operacija, mandljev

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pri starosti 10 let sem bila na operaciji mandljev. Dobila sem slošno anestezijo iz katere pa sem se med posegom zbudila. Prebujanje je bilo zelo mučno, kakor huda nočna mora oz. blodnje in ko sem se ... več


Danica Avsec Letonja
DAROVANJE ORGANOV

Presaditev jeter

Ključne besede: jetra, presaditev, čakalna, doba, Evrotransplant

Simptomi: Presaditev organov

Deli telesa: JETRA, TREBUŠNA SLINAVKA

Opis: Pozdravljeni! Zanima me, koliko je trenutno pri nas čakajočih pacientov za presaditev jeter, kolikšna je povprečna čakalna doba,glede na to, da je Slovenija članica Eurotransplanta, kakšne so ... več


Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

December na POP TV

Se že veselite vseh radosti veselega decembra?

Uporabne povezave

  • Prestavitev menstruacije

    Narcissa: V navodilih za to zdravilo piše, da se lahko je...
  • Prebava

    Narcissa: Hvala. Če že ni zdravnikov tu, lahko vsaj pogu...
  • ginekolog

    Zojam3: Najlepša hvala obema za hiter odgovor. :)

Zadnji komentarji