16.09.2014
LJ
20° / 12°

Članki

Znana Slovenka je pravega spoznala v Grčiji

16.09.2014, 08:12

Tjaša Kokalj je voditeljica, mankeneka, pisateljica, modna novinarka, blogerka, stilistka in še kaj bi se našlo. Njen vsakdan izredno pester, zato včasih rabi čas zase, da si napolni baterije. Takrat se najraje odpravi na kakšno potovanje, nam pa je zaupala, zakaj ji je še posebej pri srcu prav Grčija.

Miran Stanovnik s povsem naravno metodo premagal hude težave

14.09.2014, 19:29

Slovenijo je te dni obiskal nemški strokovnjak za prehrano dr. Wolfgang Feil, ki je razvil poseben program prehranjevanja, s katerim na povsem naraven način pomaga bolnikom, ki trpijo za artrozo ali obrabo sklepov. Metoda, ki sicer učinkuje tudi pri nekaterih drugih boleznih, je pomagala našemu motoristu Miranu Stanovniku.

Kako veste, da ste plodni?

11.09.2014, 12:48

V življenju se nam zdi, da vse poteka po nekem ustaljenem tiru. Šolamo se, hodimo v službo, ustvarimo svoj dom, se poročimo in dobimo otroke. Toda vsak šesti par v Sloveniji ne more zanositi.

Boljše slišati, boljše živeti

11.09.2014, 11:23

So se vaši bližnji že kdaj pritožili, da imate televizor ali radio nastavljen preglasno? Ali ste morda kdaj imeli težave z razumevanjem sogovornika, ki je sicer govoril isti jezik, a nikakor niste mogli razločiti besed? Potem je morda čas, da preverite svoj sluh!

Lahko bi jih preprečili!

10.09.2014, 11:28

Lani je v Sloveniji storilo samomor 448 oseb, od tega 361 moških in 87 žensk. Pomembni dejavniki tveganja za samomor so težave v duševnem zdravju, še posebej depresija in zloraba alkohola. A strokovnjaki trdijo, da bi večino samomorov lahko preprečili.

Hitro do specialista – brez napotnice!

08.09.2014, 09:02

Pregledi pri zdravnikih specialistih različnih specialnosti. Obisk zdravnika tudi na vašem domu.

Bi prepoznali srčno popuščanje?

05.09.2014, 11:04

Srčno popuščanje je edina bolezen srca in ožilja, katere pogostost narašča tako v svetu kot tudi v Sloveniji. V zadnjih letih je prišlo do velikega napredka pri zdravljenju te bolezni, ki ga bodo ta vikend predstavili tudi v Portorožu na mednarodnem simpoziju. Tu pa si preberite, kako prepoznati srčno popuščanje.

Brutalni napad ljubosumnega partnerja

04.09.2014, 09:07

Ljubosumni Rhys Culley je svojemu dekletu med poljubom odgriznil ustnico in ji popolnoma iznakazil obraz, ker je mislil, da bi ga med njegovim delom v tujini lahko prevarala. Grozljivi napad se je zgodil februarja letos, fotografije poškodb pa so v javnost prišle v teh dneh, ko se končuje sojenje nasilnemu Rhysu Culleyju.

Znova spremembe pravil glede pravic zdraviliškega zdravljenja

03.09.2014, 10:31

ZZZS predlaga spremembe pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, s katerimi se širi pravica do zdraviliškega zdravljenja za mladoletne z nekaterimi redkimi, a težkimi zdravstvenimi stanji.

September mesec osveščanja o demenci

02.09.2014, 08:51

Mednarodno združenje za Alzheimerjevo bolezen je september določilo za mesec osveščanja o demenci. Na svetu je več kot 44 milijonov obolelih za demenco, v Sloveniji pa za posledicami bolezni trpi več kot 32.000 bolnikov, njihovih svojcev in drugih življenjskih sopotnikov.

Video

Forum

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Odgovori na vprašanja

Marjan Pajntar
HIPNOTERAPIJA

hipnoterapija

Ključne besede: spolne zlorabe

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Od zgodnjega otroštva do 19.leta sem zelo trpela(posilstva od petega leta dalje, alkohol v družini, pretepanje, pomankanje, poniževanje, samomor mame ...) Stara sem 48 let, pa imam še vse sveže pred ... več


Miloš D. Pavlović
DERMATOVENEROLOGIJA

šampon s kapsaicinom

Ključne besede: šampon s kapsaicinom

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pozdravljeni ! Pred časom sem na jutranjem programu TV Slovenija postavila vprašanje in dobila odgovor glede izpadanja las ( ne spomnim se priimka gostujočega dermatologa ) in sicer, da naj si ... več


Živan Krevel
HOMEOPATIJA

Uporaba konoplje pri astmi

Ključne besede: dihala, astma, konoplja, marihuana, trava

Simptomi: Astma

Deli telesa: DUŠEVNOST, PLJUČA

Opis: Lep pozdrav! Zanima me, če v Sloveniji zdravstvo že predpisuje marihuano za terapevtske namene in katero bolezen moraš imeti, da si upravičen uporabe le-te? Sam imam astmo, pri kateri mi kajenje ... več


Rade Stanič

Prebujanje iz anestezije

Ključne besede: prebujanje, anestezije, zapleti, eter, operacija, mandljev

Simptomi:

Deli telesa:

Opis: Pri starosti 10 let sem bila na operaciji mandljev. Dobila sem slošno anestezijo iz katere pa sem se med posegom zbudila. Prebujanje je bilo zelo mučno, kakor huda nočna mora oz. blodnje in ko sem se ... več


Danica Avsec Letonja
DAROVANJE ORGANOV

Presaditev jeter

Ključne besede: jetra, presaditev, čakalna, doba, Evrotransplant

Simptomi: Presaditev organov

Deli telesa: JETRA, TREBUŠNA SLINAVKA

Opis: Pozdravljeni! Zanima me, koliko je trenutno pri nas čakajočih pacientov za presaditev jeter, kolikšna je povprečna čakalna doba,glede na to, da je Slovenija članica Eurotransplanta, kakšne so ... več


Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Granatno jabolko

Ste že kdaj jedli granatno jabolko?

Uporabne povezave

Zadnji komentarji