25.04.2018
LJ
25° / 12°
Tekaška poškodba To vodi v tekaške poškodbe Molekula Strokovnjaki so enotni – to je molekula prihodnosti Trebuh Do vitkega pasu povsem neinvazivno Deklica Narobe so ji prišili nogo, da bi znova lahko plesala
20.04.2018, 08:10 / Katja Benčina

Mnogi smo že dolgo težko pričakovali pomlad in prebujanje narave. A ljudje z alergijo na cvetni prah so v tem času bolj občutljivi in se lahko spopadejo z neprijetnimi simptomi. Seneni nahod ali alergijski rinitis je vnetje nosne sluznice, ki je posledica preobčutljivosti na alergen - za mnoge v tem času cvetni prah.

Novice

 • 14.06.2010, 09:48

  Se vam na soncu pojavljajo srbeči izpuščaji ali mozoljčki? Se vam po izpostavljanju sončnim žarkom po telesu pojavljajo rdeče lise in suha koža? Morda ste alergični na sonce!

 • 23.04.2018, 15:17

  7-letna Britanka Amelia Eldred že dolgo sanja, da bo profesionalna plesalka. A ker se spopada z redkim kostnim rakom imenovanim osteosarkom, je izgubila del svoje noge, zaradi česar je že mislila, da ne bo nikoli več plesala. Vendar deklica ne obupava. Sedaj je prestala zahtevno operacijo, ki ji je povrnila upanje, da se bo znova lahko zavrtela po plesišču.

 • 24.04.2018, 07:03

  Imate normalno težo, a prevelik obseg trebuha? To je lahko slabša novica za vaše srce, kot če imate preveč kilogramov, a bolj enakomerno razporejeno telesno maščobo. Nalaganje maščobe v trebušni votlini zelo škodi in lahko poveča celo tveganje za infarkt.

 • 23.04.2018, 08:09

  CoolSculpting je inovativna tehnološko dovršena in najučinkovitejša neinvazivna metoda odstranjevanja maščob, ki je do sedaj na voljo v Sloveniji. Gre za revolucionarno metodo odstranjevanja maščobnih oblog, ki sta jo odkrila ameriška znanstvenika in jo danes uporablja na milijone ljudi. Med njimi tudi zvezdniki, kot so družina Kardashian, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Simon Cowell in drugi.

 • 20.04.2018, 08:44

  Potem ko se je igralka Gorka Berden po ponedeljkovem treningu spopadla s hudimi bolečinami pod rebri in zaradi njih pristala na urgenci, je sedaj jasno, da bodo bolečine močno zaznamovale njen naslednji nastop. Čeprav k sreči ni bilo nič zlomljenega, vnete medrebrne mišice prinašajo hude bolečine. Prav zato pravi, da niti še ne ve, ali bo lahko nastopila.

 • 20.04.2018, 13:25

  Ko je bila Rachel Moscovich stara 36 let, je ravno v obdobju prednovoletnega veselega decembra izvedela, da ima raka dojk. Deset dni kasneje, ravno pred božičem, je izvedela še, da se ji je vrnil Hodgkinov limfom. A ta težka preizkušnja jo je naučila, da ni treba, da je v takšnih časih sama, temveč da lahko tudi takrat poišče pomoč in da ji bodo ljudje ravno tako stopili nasproti.

 • 20.04.2018, 13:23

  25-letno mamico Charlotte Debieux je vzgojiteljica v vrtcu, ko je pripeljala po svojo hčerko, vprašala, ali je pijana. Kljub temu se je kmalu izkazalo, da je bil to le simptom resne bolezni, zaradi katere je nekaj tednov kasneje ostala paralizirana.

 • 18.04.2018, 08:00

  Prvi pomladni sončni žarki že grejejo našo kožo, kar je nekaj, kar smo dolgo čakali. A pri tem nikar ne pretiravajte. Sončenje je tisto, ki najbolj stara kožo in povzroča okvare na koži. Zato se je pred nevarnimi UV žarki treba zaščititi že sedaj, pravi dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med, ki je odgovorila na nekaj najpogostejših vprašanj o zaščiti pred soncem in podala nekaj uporabnih nasvetov.

 • 19.04.2018, 08:08

  37-letna Amanda Sawyer, ki je bila mama petih otrok, je kmalu po rojstvu dvojčkov utrpela možgansko anevrizmo in nenadno preminila. Njen mož Nick se sedaj prilagaja na življenje očeta samohranilca skupaj z novorojenima dvojčicama in tremi otroki od prej.

 • 18.04.2018, 15:49

  Špargljem pravijo tudi znanilci pomladi, saj se njihova sezona začne v začetku aprila, njihov vrhunec pa je med prvomajskimi prazniki. Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave, ki so odlični za naše telo, saj nam po dolgi zimi povrnejo minerale in vitamine, ki jih potrebujemo, da lahko v pomlad vstopimo polni energije.

 • 24.04.2018, 16:16

  Pitje samo ene alkoholne pijače na dan poveča tveganje za razvoj raka ust, bolezni dlesni in bolezni srca in ožilja, je pokazala nova študija newyorške univerze. Pokazalo se je, da redno uživanje alkohola spremeni ravnovesje bakterij v ustih, s tem pa močno ogroža naše zdravje.

 • 24.04.2018, 07:40

  Noelle Dawson je mama petih otrok iz Los Angelesa. Kdo bi si, ko je tehtala že kar 188 kilogramov, mislil, da je bila v otroških letih gimnastičarka. Že prej je poskušala shujšati, toda potrebna je bila odločitev, da bo tokrat to zares dosegla. In uspelo ji je – brez operacije ali nezdravih diet.

 • 23.04.2018, 18:12

  Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčno popuščanje, srčni infarkt, možganska kap in periferne žilne bolezni, so med najpogostejšimi razlogi prezgodnjih smrti v Evropi. Zato ni nenavadno, da molekulo resveratrola imenujejo tudi molekulo prihodnosti, saj je med najbolj učinkovitimi sredstvi za ohranjaje zdravja srca in ožilja.

 • 23.04.2018, 08:33

  Tek je, ker je zelo naravno gibanje, za naše telo izredno koristna vadba. Naše kosti in mišice krepi na podoben način kot hoja, a ker telo obremeni bolj, ga tudi okrepi bolj. A kaj ko lahko nekaj pogostih napak hitro povzroči tekaške poškodbe, zaradi katerih smo lahko primorani tek celo opustiti. S tekaškim trenerjem Urbanom Praprotnikom smo se pogovarjali, kaj moramo vedeti, da bi to preprečili.

 • 20.04.2018, 13:29

  Miha Srebrnjak je mlad moški, ki je bil od rojstva slaboviden. Pri trinajstih je popolnoma oslepel. Kljub temu pa na življenje gleda pozitivno in s pomočjo prijateljev, družine ter psa vodiča Danteja vsakodnevo rešuje izzive.

 • 20.04.2018, 13:24

  Akne so najpogosteje posledica genetike in hormonov, zaradi česar so nekateri preprosto nagnjeni k težavam s kožo in se z njimi ne spopadajo le v najstniških letih, vendar tudi kasneje v 20-ih, 30-ih in 40-ih letih. A avstralski zdravnik dr. Douglas Grose svetuje, da si poleg drugih ukrepov pomagate tudi s prehrano.

 • 19.04.2018, 16:02

  Že dolgo vemo, da mediteranska prehrana ugodno vpliva na zdravje srca in tako pomaga preprečevati srčno in možgansko kap. Toda sedaj je študija pokazala, da je takšno prehranjevanje odlično tudi za jetra, organ, ki razstruplja naše telo.

 • 19.04.2018, 15:35

  'Plank' ali deska je ena najboljših vaj za naše jedro telesa, ki nam pomaga pri ohranjanju dobrega ravnotežja in k pravilni drži. A kako dolgo je najbolje držati desko, da je kar najbolj učinkovita? Po raziskavi, ki jo je opravil ortoped Stuart McGill, je odgovor 10 sekund.

 • 18.04.2018, 13:05

  Med marcem in julijem 2017 so na mariborski Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo preučevali učinke resveratrola na človeško telo, rezultati pa so nadvse obetavni. Med drugim so dokazali antioksidativno delovanje ’molekule prihodnosti’ kot pravijo resveratrolu, pa tudi pomemben vpliv pri zaviranju staranja in zmanjševanju tveganja za pojav srčno žilnih bolezni ter celo rakavih obolenj.

 • 17.04.2018, 14:47

  Hemofilija je najbolj pogosta motnja strjevanja krvi. Prizadene predvsem moške, saj je pojav hemofilije vezan na moški spolni kromosom. Z zdravljenjem in ustrezno zdravstveno oskrbo lahko oseba s hemofilijo živi zdravo življenje.

Iskanje po vsebini

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Ne prezrite

Anketa

Cvetni prah

Se spopadate z alergijo na cvetni prah?

Uporabne povezave