21.08.2017
LJ
25° / 10°
Mišični krči Preprečite tako nadležen 'muskelfiber' Jutro 6 jutranjih ritualov, da boste polni pozitivne energije cel dan Srce To se zgodi z vašim telesom, če vsak dan kadite marihuano Počitek Zakaj bi si morali privoščiti popoldanski počitek brez sramu?
14.06.2010, 09:48 / Nataša Jurca

Se vam na soncu pojavljajo srbeči izpuščaji ali mozoljčki? Se vam po izpostavljanju sončnim žarkom po telesu pojavljajo rdeče lise in suha koža? Morda ste alergični na sonce!

Novice

 • 21.08.2017, 07:11

  Julija je preminil japonski zdravnik dr. Shigeaki Hinohara, ki so ga njegovi sonarodnjaki izredno cenili. Doživel je 105 let in do konca živel polno in izpolnjeno. Pred smrtjo je povedal, kaj je po njegovo skrivnost dolgoživosti in predvsem dobrega življenja.

 • 18.08.2017, 10:47

  Čeprav je telovaditi zdravo, tudi na tem področju kot povsod v življenju pretiravanje škoduje. Športa se torej le lotevajte, vendar se hkrati naučite paziti, da vas ne presenetijo boleče in otrdele mišice.

 • 18.08.2017, 10:36

  Redna uporaba marihuane poveča tveganje za prezgodnjo smrt zaradi hipertenzije (visokega krvnega pritiska), je pokazala zadnja raziskava. "Odkrili smo, da je tveganje za bolezni srca in ožilja višja kot pri kajenju cigaret," so zapisali strokovnjaki.

 • 18.08.2017, 08:04

  Nekateri izmed vas ste srečno poročeni, zaljubljeni, spet drugi v času bolečega razhoda in ste osamljeni. Nekateri greste skozi boleče preizkušnje na drugih področjih življenja. Ne glede na to, kje ste, si je včasih dobro reči nekaj vzpodbudnih besed. Tu je nekaj 'ljubezenskih' sporočil, ki si jih je včasih dobro izreči.

 • 17.08.2017, 08:02

  Čutite, da ste nenehno utrujeni? Da je stres prevladal v vašem življenju in da ste vse bolj izčrpani? Preverite, katere so faze izgorelosti, kot jih opisujejo psihologi, in v kateri fazi ste sami.

 • 16.08.2017, 08:07

  Naša družba se je navadila poiskati bližnjice. Ko nas muči nespečnost, nam predpiše zdravila, ki našo zavest prisilijo, da se vda. Takrat zaspimo. A v resnici se nismo dotaknili vzroka, zaradi katerega ne moremo spati.

 • 14.08.2017, 12:23

  Izguba odvečnih kilogramov ni vedno najlažja naloga, saj vključuje spremembo življenjskega stila. Vzeti si je treba čas za telovadbo in za zdravo prehrano. Celo vaše navade spanja lahko vplivajo na vašo telesno težo. A odvečnih kilogramov se lahko znebite tudi z zdravilnimi in okusnimi smoothiji.

 • 14.08.2017, 07:59

  Zavedati se moramo, da določena živila v telesu ustvarjajo vnetja – ta pa so razlog, zakaj se pojavijo bolezni. In to tako hude, kot je rak. Vnetja so znanstveniki povezali tudi z avtoimunskimi in kardiovaskularnimi boleznimi ter diabetesom.

 • 11.08.2017, 10:21

  Včasih življenje teče tako hitro, da ga komajda lovimo in ob tem znamo na svoj partnerski odnos kar pozabiti. Ta pa zaradi tega trpi. V resnici se splača prevzeti nekaj dobrih navad, ki ga bodo obogatile, ne da bi vi zaradi tega izgubljali veliko časa.

 • 11.08.2017, 10:21

  Na Japonskem so ugotovili, da lahko nihanje krvnega tlaka poveča tveganje za pojav demence, hude kronične možganske bolezni. Njen dejavnik tveganja je tudi previsok krvni tlak, do sedaj pa se ni vedelo, da je tako nevarno lahko tudi nihanje. To je opozorilo, da je treba skrbeti za srce in ožilje.

Iskanje po vsebini

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Tropsko sadje

Si poleti radi privoščite tropsko sadje?

Uporabne povezave