29.05.2017
LJ
28° / 13°
Melanom Bi prepoznali nevarno znamenje? Tegobe Preverite, ali so vaše težave morda posledica dolgotrajnega stresa Tetovaža - 1
Zakaj navadne kreme niso primerne za nego tetovaž?
Čokolada Kdaj vam lahko čokolada celo izboljša zdravje?
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 26.05.2017, 10:48

  Če se borite z nezdravim številom kilogramov, vam lahko pomaga uživanje pekoče hrane, so ugotovili znanstveniki. Ta namreč lahko blagodejno deluje pri vnetjih v črevesju in inzulinski rezistenci. To sta dve težavi, ki nam onemogočata izgubo kilogramov.

 • 26.05.2017, 09:04

  Česen je izjemno zdravilna začimbna rastlina, ki krepi imunski sistem ter nas varuje pred virusi in bakterijami. Zelo zdravo ga je vključiti v prehrano. A kaj ko povzroča slab zadah in včasih zato čutimo, da bi se mu bilo bolje odreči.

 • 26.05.2017, 08:14

  Čokolada je ena od sladkih razvad, ki se jim težko upremo, čeprav vemo, da prinaša odvečne kilograme. A če uživate črno čokolado, ki je zaradi kakava bogata z antioksidanti, je zgodba popolnoma drugačna. Zadnja študija je pokazala, da lahko celo varuje zdravje našega srca.

 • 26.05.2017, 08:12

  Da bi preprečili zamašitev arterije, uživajte veliko sadja in zelenjave. Ameriška študija, ki je zajela 3,6 milijona ljudi, je še enkrat potrdila, kako močno lahko vplivamo na stanje svojega zdravja s tem, kako se prehranjujemo. Sadje in zelenjavo uživajte čisto vsak dan.

 • 25.05.2017, 07:54

  V mesecih, ko so temperature višje in je večja vlažnost v zraku, moramo na živila v našem gospodinjstvu bolj paziti, saj hitro splesnijo. Najhitreje to vidimo na kruhu. Strokovnjaki svetujejo, da živila, ki imajo plesen, zavržemo. Preverite, kako škodljiva je v resnici plesen.

 • 24.05.2017, 07:56

  Danes se že skoraj 60 odstotkov ljudi spopada z nespečnostjo. Nespečnost pa povečuje tveganje za debelost, saj upočasni presnovo. Če pogosto ponoči ne morete zatisniti očesa ali si preprosto vzamete premalo časa za počitek, je prav to lahko razlog, da ne morete izgubiti odvečnih kilogramov.

 • 23.05.2017, 08:04

  Je vaš odnos s partnerjem poln nenehnih vzponov in padcev, sprememb v razpoloženju enega izmed partnerjev, kaosa in intenzivnosti? Po tem se morda eden izmed vaju lahko spopada z mejno (borderline) osebnostno karakteristiko. Preverite, kaj je to in kako si pomagati.

 • 23.05.2017, 08:05

  Avstralska igralka Cate Blanchett je za revijo Glamour priznala, da se tudi sama, čeprav je uspešna poslovna ženska in igralka, pogosto spopada s prekomernim stresom. Kot pravi, se danes ljudje spopadamo s prevelimi pritiski družbe. Prva zato je podala svoj nasvet, ki njej pomaga, da se vsaj za trenutek sprosti.

 • 22.05.2017, 08:04

  Znebiti se odvisnosti od sladkorja, ni lahka naloga. Kljub temu priporočamo, da zmanjšate količino zaužitega sladkorja. Tukaj je nekaj res dobrih pozitivnih učinkov na telo, če zaužijete manj sladkorja, ki vas morda prepričajo.

 • 19.05.2017, 13:41

  Ne le med vsem sadjem in zelenjavo, ampak tudi med oreški in zelišči. Jagode naj bi bile po tem, koliko antioksidantov lahko z njimi zaužijemo, tretje najboljše. Gre torej za zelo zdravo sadje, ki je še posebej blagodejno za srce.

 • 26.05.2017, 08:53

  Zmanjšajte vnos kalorij za 25 odstotkov in zmanjšali boste vnetja v telesu, ohranili bolj mladostni videz in zmanjšali tveganje za razvoj bolezni, povezanih s starostjo. Več različnih študij je že pokazalo, da je dobro, da smo tu in tam tudi nekoliko lačni. Preverite, zakaj.

 • 26.05.2017, 08:55

  Vsakodnevno uživanje jabolčnega kisa lahko občutno zmanjša ravni slabega holesterola, so ugotovili britanski znanstveniki. To nam pomaga ohranjati zdrava naše srce in ožilje. Kar močno zmanjša tveganje za nevaren srčni infarkt. Jabolčni kis bi morali res vključiti v svojo prehrano.

 • 26.05.2017, 08:13

  Če uporabljamo neprimerne izdelke za nego tetovirane kože, se lahko zgodi, da tetovaža po nekaj letih zbledi in izgubi jasnost, linije so videti razlite in zamegljene, koža se lahko prekomerno lupi ali razpoka, prav tako pa lahko pride do vnetja zaradi bakterijske okužbe ali alergijske reakcije. Kako se temu izogniti?

 • 25.05.2017, 13:11

  Obupana mati 20-letnega Nicholasa Vigliootta, ki se bori z neozdravljivo boleznijo in potrebuje presaditev pljuč, kar preko družabnih omrežij išče darovalca pljuč za svojega sina. Kot pravi, je to njeno zadnje upanje.

 • 25.05.2017, 07:53

  Bolečine v mišicah vratu in hrbta, pogoste okužbe, alergije, astma, zgaga, zaprtja ali driska, motnje srčnega ritma, tudi nekatera rakava obolenja. Tako različne težave lahko povzroči čezmeren, predolg stres. V mejah, v katerih se z njim zmoremo spopasti, je lahko pozitiven. Ko te meje prestopi, pa nam lahko škodi.

 • 24.05.2017, 07:55

  V Sloveniji vsako leto za melanomom zboli okoli 300 ljudi. Gre za najbolj nevarno obliko kožnega raka, ki ga je potrebno odkriti čim prej. Če ga odkrijemo zgodaj, je v kar 90 odstotkih ozdravljiv, če ga odkrijemo pozno, je lahko usoden. Preverite, kako ga odkriti pravočasno in kako se zaščititi pred njim.

 • 23.05.2017, 13:34

  Več kot telovadite, počasneje se starajo celice vašega telesa. Nova študija je pokazala, da imajo ljudje, ki  telovadijo največ, najmanj bioloških označevalcev staranja in so lahko na videz tudi devet let mlajši od tistih, ki imajo sedeči slog življenja.

 • 22.05.2017, 08:06

  Da bi imeli bolj zdravo in močno srce, se izogibajte hrani, ki vsebuje veliko nasičenih maščob, sladkorja, soli. Izogibajte se živilom, ki vsebujejo prazne kalorije – z njimi zaužijemo veliko kalorij, a malo hranil, ki jih naše telo potrebuje. Kaj pa bi morali jesti?

 • 22.05.2017, 06:30

  Nezdrava hrana povzroča vnetja in poškodbe elastičnih tkiv kože in zavira absorbcijo antioksidantov in hranil, ki so nujni za celični metabolizem in regeneracijo. Zato priporočamo, da se izogibate velikih količin industrijsko predelane hrane, soli, sladkih pijač in enostavnih sladkorjev.

 • 19.05.2017, 13:39

  Ko imate dobro prebavo, se bolje počutite in imate več energije. Ker se v prebavnem sistemu nahaja tudi 70 odstotkov imunskega sistema, pa tako poskrbite tudi za svoje zdravje. Držite se naslednjih štirih pravil in prebava vam ne bo več povzročala preglavic.

Iskanje po vsebini

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Sinusi

Ste se že kdaj spopadali s kroničnim vnetjem sinusov?

Uporabne povezave