20.10.2017
LJ
20° / 6°
Možganska kap Bi prepoznali pravočasno možgansko kap? Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 20.10.2017, 08:47

  Medtem ko lepa fit telesa polnijo Instagram profile, se je 20-letna finska blogerka Sara Puhto odločila, da pokaže svetu realno podobo za popolnimi fotografijami, ki se objavljajo. Z njimi želi povedati, naj ne verjamemo vsemu, kar vidimo na spletu in naj imamo radi svoja telesa taka kot so.

 • 20.10.2017, 08:06

  Možganska kap je po celem svetu najpogostejša nevrološka bolezen. Samo v Sloveniji jo letno doživi več kot 4.000 ljudi. Vsaki dve uri utrpi možgansko kap nov bolnik. Kot drugod v Evropi je bolezen tretji najpogostejši vzrok smrtnosti in prvi vzrok invalidnosti. Posledice možganske kapi  posamezniku in njegovim svojcem bistveno spremenijo kvaliteto življenja.

 • 19.10.2017, 09:33

  Raziskovalci iz univerze Utah so razvili poseben kalkulator, s katerim lahko moški prepračunajo, koliko je v resnici stara njihova sperma in koliko možnosti imajo za spočetje otroka. To namreč ni odvisno le od biološke starosti moškega, a tudi od njegovega življenjskega stila. Dejavnik, kot je kajenje, denimo močno vpliva na starost spermijev.

 • 19.10.2017, 08:07

  Znova je čas mandarin in ti okusni citrusi že prijetno dišijo na policah prodajalcev sadja. Tako nikar ne oklevajte in si jih privoščite v izobilju, saj poleg tega, da so okusne, prinašajo še številne zdravstvene koristi. Preverite katere.

 • 18.10.2017, 08:07

  Med vsemi boleznimi največ Slovencev umre zaradi srčno-žilnih bolezni. Tudi trpljenje je lahko zelo hudo, opozarjajo zdravniki. A dobra novica je, da jih lahko preprečite. Vedeti morate le, kaj lahko uniči vaše srce in kaj mu lahko pomaga.

 • 17.10.2017, 15:13

  Ženske, ki si redno barvajo lase, imajo lahko za 14 odstotkov večje tveganje za raka dojke, je pokazala zadnja raziskava, ki jo je izvedel kirurg iz Londona Kefah Mokbel.

 • 17.10.2017, 09:07

  So vam že kdaj rekli, da je stres le v vaši glavi in da preprosto nehajte skrbeti in se sprostite? Lepo bi bilo, če bi bile stvari tako preproste, a niso, pravi psihoterapevt Peter A. Lavine, ki je specialist za zdravljenje travmatičnih dogodkov. Preverite, kako pozdraviti posledice hudega stresa v preteklosti.

 • 16.10.2017, 11:31

  36-letna Jenn Alter iz Missourija je na svojem družbenem omrežju delila realne podobe posledic zdravljenja z radioterapijo. Poleg je zapisala: ''Tu je vaše j***** osveščanje o raku dojke''.

 • 16.10.2017, 08:06

  V Sloveniji letno za vensko trombozo zboli okrog 3000 ljudi. Okoli 10 odstotkov primerov je smrtnih. A če bolezen dovolj hitro diagnoziramo, je zdravljenje po navadi zelo uspešno. Čeprav je s staranjem tveganje za krvni strdek v veni večje, pa obolevajo tudi mladi.

 • 13.10.2017, 14:20

  Ženske, ki na dan popijejo 1,7 litrov vode, svoje tveganje za okužbo sečil zmanjšajo za kar polovico, je pokazala nova ameriška študija. V njej so sodelovale le ženske, ker so pri njih okužbe sečil kar za tridesetkrat pogostejše kot pri moških.

Iskanje po vsebini

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave