21.07.2017
LJ
33° / 17°
Lasje To o sončni kremi morate vedeti Jajca so kakovostno živilo - 4 9 stvari, ki se bodo zgodile z vašim telesom, če boste pojedli 2 jajci na dan Driska Driska na dopustu? Preverite, kako si pomagati Jolene Nekdanja bodybuilderka pokazala svoje telo po transformaciji
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 21.07.2017, 11:10

  Nihče noče biti napihnjen, saj to prinaša bolečine v trebuhu, občutek utrujenosti in nelagodja. Hkrati lahko napihnejnost vpliva tudi na posameznikovo samozavest in dobro počutje. Tu je nekaj razlogov  za napihnjenost, med katerimi ni hrane.

 • 21.07.2017, 11:08

  Sestavine jajc so bile vedno znova in znova podvržene dvomu, ali so zdrava ali ne. Veliko je bilo napačnih informacij o jajcih, zaradi katerih še danes ljudje niso prepričani, ali jih vključiti v svoj jedilnik ali ne. A strokovnjaki pravijo, da jih lahko uživate brez slabe vesti. Tu je 9 pozotivnih učinkov jajc na človeško telo. Priporočljiva količina – 2 do 3 jajca na dan.

 • Oglasno sporocilo

  Žejni zdravja

  20.07.2017, 13:25

  Včasih je veljalo nepisano pravilo: »Eno jabolko na dan odpravi zdravnika stran.« Danes temu žal ni več tako. Živimo v drugačnih, bolj hitrih časih, z vse več obveznostmi in stresa, zato imamo zase vse manj čas, tudi, ko gre za pravilno izbiro in pripravo hrane.

 • 20.07.2017, 08:05

  Ravno zdaj je paradižnik najbolj okusen, in to bi morali izkoristiti in ga uživati čim večkrat. Ima namreč zmožnost, da nas ščiti pred škodljivim ultravijoličnim sevanjem. Raziskovalci so odkrili tudi, da zmanjša tveganje za pojav kožnega raka kar za polovico.

 • 19.07.2017, 08:10

  Naj vam lepih poletnih dni ne uničijo različne tegobe in bolezni, ki so značilne za to letno obdobje. Naučite se jih predvideti in primerno preprečiti. Vedite pa tudi, kako si pomagati, če vas vseeno presenetijo.

 • 19.07.2017, 08:11

  Sodite med tiste, ki upajo, da bodo s tem, ko so sladkor zamenjali za umetna sladila, izgubili vsaj nekaj kilogramov? Zelo mogoče je, da boste razočarani, pravijo kanadski raziskovalci, ki so umetna sladila povezali s pridobivanjem kilogramov in še marsikatero nadlogo.

 • 18.07.2017, 07:20

  Ribe so zdravo meso, ki vsebuje veliko pomembnih hranil, kot so beljakovine in vitamin D. Bogate so tudi z omega-3 maščobnimi kislinami, ki jih naše telo in možgani še kako potrebujejo. Vsebuje pa jih, tako kot vitamin D, le malo živil. Poglejte, kako nam koristi, če uživamo dovolj rib.

 • 17.07.2017, 11:00

  V Sloveniji kadi kar četrtina odraslih, od tega jih vsaj polovica želi kajenje opustiti. Pri tem vam lahko pomaga telefonska številka svetovalne linije, ki je objavljena na vseh embalažah tobačnih izdelkov. Služi kot brezplačna pomoč kadilcem, pa tudi tistim, ki so kajenje že opustili, a potrebujejo pomoč pri vzdrževanju abstinence. Tako se je opustitve kajenja lotila tudi Jožica iz Slovenske Bistrice. Več v videoprispevku.

 • 17.07.2017, 08:04

  Čeprav imamo radi tople dni, ko lahko posedamo zunaj, nam to idilo pogosto zagrenijo komarji. Da bi ublažili srbečico ob piku komarja, nam ni treba nujno v lekarno, a si lahko pomagamo tudi s številnimi naravnimi pripravki. Tukaj jih je nekaj.

 • 14.07.2017, 11:16

  Ameriška študija je odkrila, da probiotiki ne pomagajo le izboljšati prebave. Ugotovili so, da pomagajo zmanjšati hudo sramežljivost. Znanstveniki predlagajo uživanje jogurtov in kislih kumaric, pa tudi črne čokolade.

 • 21.07.2017, 11:09

  Ko so 20-letnemu Pablu Ráezu leta 2015 diagnosticirali levkemijo, je bil prepričan, da bo raka premagal. Po tem ko so mu presadili kostni mozek in je prestal več kemopterapij, je dosegel svoj cilj in rak je bil v remisiji. A na žalost se je bolezen vrnila in tokraat je bila zanj usodna. Tik pred smrtjo pa je za sabo pustil tole sporočilo.

 • 21.07.2017, 08:02

  27-letna mati Courtney Waldon je čudežno preživela grozljivo tragedijo, ki se je zgodila na kampiranju, ko so z družino sedeli ob ognju in se je njeno telo nenadno vnelo. Courtney je opekline preživela, a brazgotine bodo ostale za vedno. Takoj po nesreči je mlado mamico zapustil še mož.

 • 20.07.2017, 10:57

  Američanka Jolene Jones je objavila svojo fotografijo po transformaciji – nekoč je imela telo bodybuilderke, danes pa kot pravi, ima telo človeka, ki ima rad svoje telo. Fotografija je na njenem Facebookovem profilu prejela kar 129 000 pozitivnih odzivov.

 • 20.07.2017, 08:05

  Ste vedeli, da po sončnih opeklinah koža potrebuje od tri do šest mesecev, da se obnovi? A v tem članku vam ne bomo še naprej pridigali, temveč si bomo pogledali, kako si lahko pomagate na naraven način.

 • 19.07.2017, 11:15

  Ste končno prišli do tako zasluženega dopusta, nato pa so vas pričele pestiti prebavne težave? Driska, napihnejnost in vetrovi niso tako redka stvar na dopustu, saj se lahko v tujini kaj hitro okužimo s kakšno pokvarjeno hrano, vodo ali pa naš prebavni sistem preprosto reagira na spremembo prehranjevalnih navad. Pomagate si lahko s probiotiki.

 • 18.07.2017, 07:20

  Zagotovo vam ni treba več razlagati, zakaj je pomembno, da se pred soncem zaščitite. Da bi preprečili opekline, prehitro staranje in tisto najhujše - kožnega raka, pa bi morali dobro poznati tudi, kako se sončno kremo pravilno uporabi. Pri tem vam lahko pomaga pravilo dveh prstov.

 • 17.07.2017, 14:50

  Poletje je tu, sonce je čedalje močnejše, njegove posledice na naši koži pa so že zelo vidne: polt, ki se lušči, je utrujena in brez leska ter posejana z rjavimi madeži. Omogočite ji, da si čim prej opomore.

 • 17.07.2017, 08:04

  Vzkliknili boste, da gre za tri nasvete, ki so zelo očitni. A študije so pokazale, da so to trije preprosti načini, ki se jih hitro privadimo, imajo pa učinek. Dejansko nam pomagajo, da ne užijemo več hrane, kot je potrebujemo. Še posebej, ko gre za nezdrave kalorične pregrehe, ki se jim ne moremo povsem odreči.

 • 17.07.2017, 06:30

  Magnezij je po količini četrti mineral v telesu. Kar 60 % ga je v kosteh, 30 % pa v skeletnih in srčni mišici. V telesu ima izjemno pomembno vlogo, saj sodeluje pri mišičnem krčenju, uravnavanju krvnega tlaka, ohranjanju zdravega imunskega sistema ter pri presnovi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov v energijo.

 • 14.07.2017, 10:56

  Ideali ženskega telesa, ki so danes prikazani v medijih, so pogosto slika nezdravega ženskega telesa, je pokazala zadnja raziskava avstralskih raziskovalcev. Žensko telo namreč potrebuje nekaj maščobnega tkiva za normalno delovanje in bi moralo imeti več maščobe kot moško telo.

Iskanje po vsebini

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Ne prezrite

Anketa

Kava

Začnete jutro s kavo ali čajem?

Uporabne povezave