20.09.2018
LJ
26° / 15°
Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen Starejši Kako ohraniti mlade možgane? Joga Se spopadate z išiasom? Vaje, ki pomagajo Ana Klašnja Ana Klašnja razkrila, kako skrbi za vitko in zdravo telo
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 20.09.2018, 08:11

  Res ste si zaželeli popoldanski spanec, a se vam ne da odstraniti kontaktnih leč. Konec koncev, kaj hujšega bi se lahko zgodilo. Očesna kirurginja Irina Belinsky je za Business Insider razkrila, kaj se zgodi, če spite s kontaktnimi lečami.

 • 20.09.2018, 08:09

  Kajenje poveča tveganje za prehlad, je pokazala študija univerze Yale. Raziskovalci so želeli ugotoviti, zakaj so nekateri ljudje prehlajeni pogosteje. Čeprav smo vsi izpostavljeni virusom, ki to nevšečnost povzročajo, nekateri zbolijo, drugi ne.

 • 19.09.2018, 14:52

  Poznate razliko med prehranskim dopolnilom in zdravilom? Ste vedeli, da so zdravila podvržena veliko bolj strogi zakonodaji kot prehranska dopolnila, zato so v resnici le zdravila tista, ki jim lahko pripisujemo lastnosti zdravljenja?

 • 19.09.2018, 08:47

  Odlična balerina, mlada mamica in ljubiteljica športa. Vse to je Ana Klašnja, ki bo ob vsem naštetem tudi letos našla čas za žirantski stolček v šovu Slovenija ima talent. Kakšna je njena skrivnost?

 • 18.09.2018, 08:05

  Se starate hitreje kot vaši vrstniki? Če ne marate tega, kar vidite v ogledalu, je morda čas, da ocenite nekatere svoje vsakodnevne navade. Hrana, ki jo uživate, in celo kako spite, so lahko razlogi, zaradi katerih se hitreje starate.

 • 18.09.2018, 15:06

  Jessica Enslow je imela svojega prvega otroka, ko je bila stara 19 let. Kasneje pa jih je rodila še šest. Vse mamice vedo, da vsak porod pusti posledice na telesu. Danes 43-letna Američanka je bila dolgo pretežka, teža ji je tudi močno nihala. Nato pa se je pred petimi leti odločila, da nekaj naredi za bolj zdravo telo.

 • 17.09.2018, 13:36

  Moramo živila res ločevati? Res ne smemo uživati hkrati mesa in krompirja? Resnica je prav nasprotna, pravi prehranska strokovnjakinja Mojca Cepuš. Meso in krompir je celo priporočljivo uživati skupaj. Namesto da pazimo na to, da hrano ločujemo, pa je bolje, da pazimo, da ne uživamo prevelikih porcij.

 • 15.09.2018, 19:11

  Nekatere posameznike vse življenje spremljajo naučeni negativni vzorci razmišljanja, ki ne dovolijo, da bi zares živeli. Gre ponotranjeno vlogo ’večne žrtve’, ki nenehno zbuja dvome in negira vse to, kar si posameznik v resnici želi in zmore.

 • 14.09.2018, 12:27

  Od dneva, ko so modni blogerki Kyrzaydi Rodriguez diagnosticirali raka želodca, je ta svojo zgodbo o boju z rakom delita na svojem Instagram profilu, kjer ji je sledilo skoraj pol milijona ljudi. A samo leto dni po diagnozi je v nedeljo umrla. Bila je stara 40 let.

 • 14.09.2018, 11:09

  Imela je le 18 let pa je že komaj našla oblačila, ki bi bila zanjo dovolj velika. Avstralka je tehtala že 135 kilogramov. In oblačila je začela kupovati celo v trgovinah za nosečnice. “Imela so bolj prilagodljiv pas,” pravi. “Samo tako sem se še lahko v oblačilih počutila udobno.” Toda danes je ne bi prepoznali. Uspela ji je neverjetna preobrazba.

 • 20.09.2018, 08:10

  Če eno aktivnost zelo vztrajno delamo, se bodo povezave v možganih, ki so potrebne, da lahko to aktivnost opravljamo, obdržale, pravi nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek. Prav tako bodo tudi v starosti nastale nove povezave, če bomo nekaj vztrajno vadili. Medicina je v zadnjih desetletjih odkrila, da sploh ni treba, da je starost nekaj žalostnega in neželenega.

 • 19.09.2018, 15:48

  Ste tudi vi eden tistih, ki v trenutku, ko mora na kaj čakati ali nima kaj početi, vzame telefon v roke in brska porazličnih aplikacijah in spletu? Ameriška profesorica z Inštituta za tehnologijo na univerzi Cambridge Sherry Turkle pojasnjuje, kaj se zgodi z našimi možgani, če ves čas gledamo v telefon.

 • 19.09.2018, 10:46

  Vas skrbi, da boste postali vse bolj pozabljivi? Da vaši možgani ne bodo več tako sposobni kot nekoč? Zadnje študije kažejo, da svoje možgane lahko ohranite mlade. In če ste najprej pomislili na reševanje zapletenih ugank in križank, raziskave kažejo, da v resnici najbolj pomaga telovadba.

 • 18.09.2018, 13:07

  Redno gibanje, raznolika in varna vadba, pravilna priprava in jogijski pristop so zagotovo eden od načinov, da preprečimo neprijetno bolečino išiasa. Sunkoviti nekontrolirani gibi, sedeč način življenja, toge in mlahave mišice pa so skorajda recept, da do tega pride.

 • 19.09.2018, 08:08

  Iz toplih poletnih mesecev počasi prehajamo v hladnejše jesenske. Letnim časom pa se je treba prilagoditi. Naturopatija je veda, ki človeku pomaga, da na naraven način krepi svoje telo, nam je razložila naturopatinja Erika Brajnik. Zato nas je zanimalo, kakšni so naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen.

 • 17.09.2018, 14:35

  23-letnemu dekletu je uspelo izgubiti kar neverjetnih 90 kilogramov odvečne teže. A velik uspeh ima žal tudi temno stran. Jessica Weber želi ljudem položiti na srce, da – če le lahko – preprečijo, da bi številka na njihovi tehtnici postala previsoka. Ne le, da je takrat težko shujšati – sama je bila šokirana, koliko odvečne kože ostane.

 • 17.09.2018, 08:50

  30-letni Nik Kavčič, ki se ga spominjamo iz prve sezone resničnostnega šova Gostilna išče šefa, je pred kratkim na svojem Facebook profilu objavil fotografijo, na kateri je razvidno, kako velik uspeh mu je uspel v zadnjih letih. Nik je namreč izgubil kar 100 kilogramov in popolnoma spremenil svoje življenje.

 • 14.09.2018, 12:42

  Tri porcije mleka in mlečnih izdelkov na dan naj bi zmanjšale tveganje za pojav bolezni srca in ožilja, je pokazala kanadska študija. Mleko je v zadnjih letih kontroverzno živilo. Marsikdo se ga izogiba zaradi laktoze in maščob. Vendar pa je študija univerze McMaster v Ontariu pokazala, da se mleku ne bi smeli kar odreči.

 • 14.09.2018, 11:29

  Vitamin D je pomemben vitamin za krepitev imunskega sistema, močne in zdrave kosti in boljšo absorpcijo kalcija. Ker ga navadno v sodobni prehrani dobimo premalo, je dobro vedeti, katera živila so bogata z njim. Zadnja raziskava je pokazala, da so dober vir vitamina D gobe, a le pod enim pogojem.

 • 14.09.2018, 11:08

  Britanska učiteljica angleške literature Susan Briscoe je bila fit in srečna 50-letnica, ko je nenadno izvedela, da ima raka na materničnem vratu in da se je rak razširil na druge notranje organe v njenem trebuhu. ''Umrla boste od tega raka,'' ji je dejala zdravnica, ko ji med operacijo ni mogla odstraniti sarkoma, s katerim se je spopadala. O tem, kako se je soočila z dejstvom, da ji je ostalo le še malo življenja, je pisala za The Huffington post.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave