25.04.2017
LJ
19° / 11°
Sinusi Se spopadate z vnetjem sinusov? To bo pomagalo Panični napad Tako prepoznate razliko, ali gre za srčni infarkt ali za panični napad Maksim Osipov - 6
Hitro zdravljenje bolečin v hrbtenici in križu
GSK - 1
Zaščitimo malčke pred rotavirusnimi okužbami
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 25.04.2017, 09:56

  Rotavirusi so okrogli virusi, ki povzročajo črevesno nalezljivo bolezen pri ljudeh in živalih. Z rotavirusi se okuži skoraj vsak otrok v prvih petih letih življenja, kar 80% bolnikov je ob prvi okužbi mlajših od dveh let. Prav te otroke pa rotavirusne okužbe tudi najbolj ogrožajo, saj pri njih izguba tekočine zaradi bruhanja in driske, ki jo povzročajo rotavirusi, lahko zelo hitro vodi v izsušitev. Zaradi okužbe z rotavirusi bodo predvsem dojenčki in majhni otroci lahko potrebovali celo oskrbo v bolnišnici.

 • 25.04.2017, 08:15

  Se spopadate z zaprtjem in s slabim počutjem zaradi nezdrave hrane, ki ste jo jedli? Potem vam bo pomagal napitek iz jabolčnega kisa in medu, ki bo pomagal prečistiti prebavni trakt in odplaviti toksine iz telesa.

 • 24.04.2017, 08:09

  Seznam uporabe jabolčnega kisa je vse daljši in daljši. Pomaga tudi pri neprijetnem vnetju sinusov. Preverite, kako si lahko z njim pomagate v samo nekaj minutah.

 • 19.04.2017, 08:13

  Se vam je že zgodilo, da ste zaradi težav obiskali osebno zdravnico, ki vam je napisala napotnico za specialista, na katerega ste morali čakati več mesecev? K zdravniku specialistu ali na fizioterapijo želimo priti čim prej. Prav to vam omogoča Center Zdravje AS.

 • 21.04.2017, 11:10

  Kvaliteten spanec je brez dvoma eden najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravje in počutje. To lahko opazimo že samo, če eno noč ne spimo dobro. A z leti je količina spanca, ki jo potrebujemo, različna. Preverite, koliko spanca potrebujete glede na vašo starost.

 • 20.04.2017, 07:47

  Ste vedeli, da je kolagen beljakovina, ki je ključnega pomena za lepo kožo, lepe lase, pa tudi za mišično maso in dobro delujoče sklepe?

 • 21.04.2017, 07:56

  Debelost ni črno-bela tema. Obstaja veliko različnih razlogov, zakaj se redimo, zato obstaja tudi veliko načinov, kako se znebiti odvečnih kilogramov. Preverite, kje se vam nalaga maščoba in kako to preprečiti.

 • 19.04.2017, 08:12

  Študije strokovnjakov kažejo, da se z gospodarsko recesijo povečuje raven stresa. Gleda na dejstvo, da nas v prihodnosti čakajo naporni delovni urniki in s tem vedno manj časa zase in sprostitev, ne moremo pričakovati, da bo življenje postalo manj stresno.

 • 18.04.2017, 09:17

  Ko se sluz nabere v nosni votlini in grlu, se počutite preprosto neznosno. Spopadate se lahko s trdovratnim kašljem, težavami z dihanjem, glavobolom zaradi sluzi ujete v sinuse, tiščanjem v prsih, ko je preveč sluzi v pljučih. Tu je nekaj naravnih zdravil, ki vam bodo pomagala iz telesa izločiti odvečno sluz.

 • 14.04.2017, 09:53

  Vitamin D je pomemben vitamin za krepitev imunskega sistema, močne in zdrave kosti in boljšo absorpcijo kalcija. Ker ga navadno v sodobni prehrani dobimo premalo, je dobro vedeti, katera živila so bogata z njim. Zadnja raziskava je pokazala, da so dober vir vitamina D gobe, a le pod enim pogojem.

 • 25.04.2017, 06:30

  Nadvse priljubljeni ruski zdravilec Maksim Osipov, ki je danes eden od desetih najbolj priznanih zdravilcev na svetu, s svojim zdravljenjem med drugim dosega najboljše rezultate pri odpravljanju bolečin v hrbtenici in križu. V prihajajočih mesecih bo znova gostoval v Ljubljani in Termah Čatež.

 • 25.04.2017, 08:14

  Močna bolečina v prsih, nenadno potenje, neenakomerno dihanje – to so lahko znaki srčnega infarkta in paničnega napada. Če vi ali vaš družinski član izkusite te simptome, je pomembno, da poznate razliko.

 • 24.04.2017, 09:21

  Okusen obrok pred spanjem je lahko mamljiva stvar, a če se spopadate z zgago in prebavnimi težavami, dobro veste, kako hitro se lahko pojavijo pekoč občutek v žlički in zjutraj težave s prebavo, če pred spanjem pojeste preveč. S polnim želodcem je tudi težje zaspati. Namesto polnovrednega obroka si zato raje privoščite 'zlato mleko', ki bo ublažilo težave in telesu pomagalo pri regeneraciji.

 • 21.04.2017, 11:32

  Britanski znanstveniki so s študijo ugotovili, da ostanemo siti dlje časa, če hrano jemo počasneje. Prav tako imamo občutek, da smo pojedli več kot smo v resnici.

 • 21.04.2017, 11:10

  Včasih jemo uravnoteženo prehrano, veliko svežega sadja in zelenjave, a nam kljub trudu primanjkuje določenih vitamonov. Nekateri vitamini se proizvedejo v našem telesu sami po sebi, kot denimo vitamin D, za katerega potrebujemo le izpostavljenost soncu, da se proizvede, spet druge pa moramo vnesti v telo. Eden takih je vitamin B12, ki nam ga pogosto primanjkuje.

 • 20.04.2017, 11:40

  Povišane vredosti holesterola in trigliceridov povečujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, ki še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi uravnali raven holesterola, vam zdravniki lahko predpišejo statine, a ti imajo številne stranske učinke. Prav zato je za zniževanje holesterola treba poskrbeti že prej, ko ga lahko znižamo še po naravni poti.

 • 20.04.2017, 07:48

  Ste eden tistih, ki pogosto med sedenjem prekriža noge? To je precej pogost položaj sedenja, še posebej pri ženskah. A tu je 5 razlogov, zakaj je bolje sedeti z vzravnanimi nogami.

 • 19.04.2017, 08:15

  Rak dojke je najpogostejša oblika raka pri ženskah, za katero v Sloveniji vsako leto zboli okoli 1000 žensk. Za boljše preživetje je ključnega pomena zgodnje odkrivanje raka dojke. Tu je 5 opozorilnih znakov, ki jih večina žensk ignorira.

 • 14.04.2017, 09:58

  Bi radi imeli bolj raven trebuh? Čeprav številni izdelki obljubljajo čudeže, s katerimi boste pridobili mišičast in raven trebuh, pa je najbolj 'čudežna' zagotovo sprememba vsakodnevnih navad, ki na dolgi rok prinesejo prave rezultate. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do bolj ravnega trebuha in boljšega počutja.

 • 14.04.2017, 09:09

  Od temnih kolobarjev okoli oči do otečenih, rdečih in suhih oči … Vse to so znaki, ki lahko marsikaj povedo o našem zdravju. Britanski nutricisti razkrivajo, od kod lahko izvirajo omenjene težave.

Iskanje po vsebini

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Trebuh

Poznate simptome razdražljivega črevesja?

Uporabne povezave