15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
17.08.2010, 08:27 / Nataša Jurca

Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Novice

 • 14.12.2018, 12:17

  Ženske morajo biti pri količini popitega alkohola še posebej previdne. Alkohol namreč zviša raven estrogena in drugih hormonov in poveča tveganje za nastanek nekaterih oblik raka na dojki, ki za svojo rast potrebujejo estrogen.

 • 13.12.2018, 09:43

  Kljub temu da je december mesec veselja in zabav, druženja s prijatelji, obdarovanja ter malce počitka, pa je to tudi mesec, ki včasih celo poglobi družinske spore. Mnogo družin namreč ohranja tradicionalen ritual skupnih večerij, ko se člani ponovno zberejo in skupaj praznujejo zaključek leta. Pa ste vedeli, da je prav to eno od najbolj čustveno napornih srečanj, ki bi se mu mnogi najraje izognili?

 • 14.12.2018, 10:58

  Samo pogled v oči lahko že razkriva, pod kolikšnim stresom ste. Znanstveniki so odkrili, da velikost zenic razkriva, kako dobro se spopadamo s stresom in kako prenašamo pritiske v službi ali drugod.

 • 14.12.2018, 09:19

  Številne telesne pomanjkljivosti, ki so bodisi prirojene bodisi so posledica nezdravega življenjskega sloga ali na primer nosečnosti, lahko močno načnejo našo samozavest. Tega se še kako dobro zaveda 32-letna mama dveh otrok s Primorske, ki se po rojstvu dvojčkov nikakor ni mogla znebiti odvečne kože na trebuhu. Odločila se je za poseg preoblikovanja telesa z lastno maščobo, in sicer s pomočjo najsodobnejše tehnologije.

 • 13.12.2018, 10:57

  24-letna Ariana Omipi iz Nove Zelandije je že drugič izgubila 58 kilogramov, saj se je po prvem hujšanju znova zredila. Tokrat ji je uspelo shujšati iz 126 kilogramov na 68 kilogramov in danes je prava lepotica.

 • 12.12.2018, 13:14

  25-letna Annie McManis iz Nove Zelandije še sama ne more verjeti, kako velika transformacija ji je uspela v le nekaj letih. Annie je nekoč tehtala že 129 kilogramov, a po diagnozi multipleskleroze popolnoma spremenila svoje življenje. Uspelo ji je izgubiti kar 51 kilogramov, pred kratkim pa so ji plastični kirurgi odstranili še dva kilograma odvečne kože.

 • 11.12.2018, 12:01

  Samo ena porcija rdečega mesa na dan poveča tveganje za srčni infarkt, saj poviša nivo snovi TMAO v telesu, ki povzročajo srčno-žilne bolezni, so opozorili strokovnjaki. Študija, ki jo je objavila Klinika Cleveland, je pokazala, kako rdeče meso lahko škoduje telesu, a hkrati tudi, da lahko z zmanjšanjem zaužite količine rdečega mesa že v nekaj tednih zmanjšate tveganje za srčni infarkt.

 • 10.12.2018, 13:37

  Čiščenje nosu s slano razstopino, ki jo lahko v nosu zlijemo s pomočjo neti posodice, je starodavna metoda, ki jo mnogi uporabljajo za blaženje simptomov kroničnega vnetja sinusov. Raziskave so pokazale, da je ta metoda lahko izjemno učinkovita, a zaradi napačno uporabljene metode, je 69-letna ženska umrla.

 • 09.12.2018, 18:00

  Prejšnji teden so na Tweeter profilu ugledne strokovne revije The New England Journal of Medicine objavili fotografijo redkega krvnega strdka, ki ga je v bolnišnici izkašljal 36-letni moški. Krvni strdek je bil v natanko taki obliki, kot so dihalne poti in zdravniki so dejali, da česa takega še niso videli.

 • 07.12.2018, 11:26

  Kje živite? Na ulici z drevoredom, blizu zelenih površin, parka … To ne pomeni le lepega pogleda čez okno. Dejansko naj bi nas ščitilo pred boleznimi srca, kapjo in prezgodnjo smrtjo, je pokazala študija, ki so jo objavili v zborniku Ameriškega združenja za srce. Če le lahko, torej živite blizu narave.

 • 13.12.2018, 12:13

  Leta 2016 in 2017 so med prazniki raziskovalci v Združenem kraljestvu naredili eksperiment. Želeli so ugotoviti, ali bi ljudem pomagalo, če bi se v tem času vsak dan stehtali prav tako pa bi, preden nekaj zaužijejo, pomislili, kako kalorično je. Zaključek je bil, da udeležencem to ni pokvarilo prazničnega meseca. Na koncu so se počutili celo bolje.

 • 06.10.2017, 08:09

  Že stoletja ljudje živimo tudi v skladu z naravo in spoznavamo, kako nam lahko ta pomaga pri zdravljenju. Po drugi strani smo se naučili marsikaj dobrega ustvariti v laboratoriju. Kakšne so razlike med sinteznimi in rastlinskimi zdravili ter kdaj se odločiti za fitoterapijo, smo vprašali farmacevta.

 • 13.12.2018, 12:55

  V grlu nas vedno prične dražiti, ko smo na sestanku ali ko skušamo biti popolnoma tiho. Tisti neprijetni začetek kašlja, ki ga nato težko ustavimo. A ko se vam to zgodi naslednjič, si lahko pomagate s temno čokolado, pravijo strokovnjaki.

 • 14.12.2018, 08:03

  Kivi je idealen zimski sadež. Je poln vitamina C, ki ga potrebujemo za močan imunski sistem. Ena skodelica narezanih kivijev naj bi pokrila ne 100, ampak kar 273 odstotkov naših dnevnih potreb po tem vitaminu, ki je tudi močan antioksidant. Poleg tega je kivi kot vsak sadež še vir vlaknin, ki jih potrebujemo za dobro prebavo.

 • 12.12.2018, 15:21

  Čokolada ni preveč zdrava. Ne velja pa enako za eno od njenih sestavin, in sicer za kakav, ki je izjemno antioksidanten. Vmešajte ga k ovsenim kosmičem, naredite iz njega med temi prazniki bolj zdravo pecivo ali pa ga le potresite po sadju.

 • 11.12.2018, 12:26

  Ko pomislimo na hormone, se največkrat spomnimo na estrogen, testosteron ali kortizol, toda v našem telesu jih je še več. “Čisto v vsakem delu našega telesa delujejo,” pove prof. dr. Marija Pfeifer. "Brez hormonov ni življenja. In če so uravnovešeni, se tudi mi bolje počutimo." Kako pa dosežemo, da so naši hormoni v ravnovesju?

 • 11.12.2018, 08:11

  Tako kot mnogi novi trendi tudi infrardeča savna obljublja cel kup pozitivnih učinkov na zdravje  – izguba odvečne telesne teže, izboljšana cirkulacija, blaženje bolečin in izločanje toksinov iz telesa. To je nekaj izmed njih. Pa je temu res tako?

 • 10.12.2018, 08:04

  Antioksidanti so snovi, ki varujejo naše telo pred škodljivimi prostimi radikali, ki povzročajo oksidativni stres in povečajo tveganje za bolezni srca in ožilja, raka, sladkorno bolezen tipa 2 in kronične bolezni. A k sreči prehrana, bogata z antioksidanti, nevtralizira proste radikale in zmanjša tveganje za te bolezni. Tu so živila, ki imajo največ antioksidantov.

 • 07.12.2018, 12:14

  Kate Hudson je po rojstvu tretjega otroka pogumno objavila svojo fotografijo. Zraven pa je na družbenem omrežju Instagram zapisala, da skrb za otroke vzame veliko časa, da pa je treba najti tudi nekaj trenutkov zase. Sama jih namerava izkoristiti za gibanje, zdravo hrano in meditacijo. Pravi, da spomladi snema film in želi do takrat na zdrav način izgubiti deset kilogramov.

 • 07.12.2018, 10:29

  Lahko pridete v četrto nadstropje, brez da bi se morali vmes ustaviti in spočiti? Če je odgovor: da, je to zelo dobro. V tem primeru imate manjše tveganje za prezgodnjo smrt, pravijo španski raziskovalci. Če je odgovor: ne, pa ne obupavajte. To je pokazatelj, da se morate začeti več gibati.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave