17.08.2017
LJ
32° / 16°
Pljuča Odkrili so, da to živilo izjemno poveča tveganje za raka na pljučih Nespečnost To je pravi razlog, da vas muči nespečnost Napitki Kako se s pitjem napitkov znebiti odvečne maščobe? Vnetja To je hrana, ki proizvaja vnetja in bolezni
11.08.2017, 05:42 / K.B.

70-letnemu kitaristu Rolling Stonesov Ronnieju Woodu so v začetku letošnjega leta med rutinskim pregledom diagnosticirali pljučnega raka. Sedaj pa je glasbenik razkril, zakaj je zavrnil kemoterapijo.

Novice

 • 25.07.2017, 08:12

  V Sloveniji zaradi bolezni srca in ožilja vsako leto umre okoli 7000 ljudi, zaradi česar bolezni srca in ožilja še vedno veljajo za ubijalca številka 1, ki vsako leto vzame največ življenj. Preverite, kako prepoznati prve znake srčnega infarkta pri ženski.  

 • 07.07.2017, 10:01

  Z motnjami ščitnice in težavami, povezanimi s ščitnico, se v Sloveniji spopada od 200.000 do 300.000 ljudi, a večina bolnikov ne pozna vzrokov za svoje težave in jih ne pripisuje motnjam v delovanju ščitnice. Da bi motnje pravočasno prepoznali, predstavljamo najpogostejše simptome, ki kažejo na težave s ščitnico.

 • 06.07.2017, 07:50

  2 od 3 kadilcev bosta umrla zaradi bolezni, povezanih s kajenjem. Danes je po svetu 1 milijarda kadilcev in strokovnjaki ocenjujejo, da bo v naslednjih 100 letih ena miljarda smrti zaradi tobaka, če stvari ostajanejo nespremenjene. Prav zato vlade razvitega sveta sprejemajo ukrepe za zmanjševanje škode, ki jo povzroča tobak. Pri tem sta najbolj uspešni Velika Britanija in Švedska.

 • 03.07.2017, 08:10

  Vnetje slepiča je eden najpogostejših vzrokov bolečine v trebuhu in ponavadi morajo kirurgi slepo črevo operativno odstraniti. Vnetje se lahko pojavi pri katerikoli starosti, če ni pravočasno odkrito in zdravljeno, pa lahko vodi v resne zaplete.

 • 28.06.2017, 08:02

  Vsaka zveza zahteva veliko odrekanja, odločenosti in brezpogojne ljubezni, da bi delovala. Preverite, ali ste tudi vi v odnosu, kjer je vaš partner vaš najboljši prijatelj.

 • 26.06.2017, 08:18

  Vnetja mehurja so poleti nekoliko pogostejša kot pozimi. Poleti pijemo manj, zaradi česar se mehur manj spira, poleg tega je več spolnih odnosov, negativno pa na vnetje mehurja vpliva tudi, če ženske uriniranjo v jezerih in morjih. Preverite, kako si pomagati ob tej boleči infekciji.

 • 23.06.2017, 08:04

  Išijatični živec je najdaljši živec v naštem telesu. Išias je bolečina, do katere pride v spodnjem delu hrbta in se širi v zadnjico in nogo. Gre za eno najpogostejših bolečin hrbta. Preverite, kako si pomagati.

 • 22.06.2017, 07:53

  Zakisanost telesa vpliva na vse naše organe, vključno s kožo, možgani, kostmi, jetri, ledvicami in srcem. Ko je telo zakisano, se bo spopadalo s številnimi zdravstvenimi težavami. Tu je 20 znakov, da je vaše telo zakisano.

 • 19.06.2017, 08:14

  Prihaja poletno obdobje, ko smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 13.06.2017, 08:11

  Vsi smo že velikokrat slišali, da je česen naravni antibiotik. A kako močan je v resnici in pri katerih stvareh je učinkovit in kje ne?

Iskanje po vsebini

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Ne prezrite

Anketa

Plesen

Imate doma plesen ali vlago?

Uporabne povezave