17.12.2017
LJ
/ -2°
Voda Začela sem redno piti jabolčni kis in zgodilo se je to ... Trebuh 7 živil, ki kurijo maščobo in spodbujajo presnovo Trebuh Trik, da zmanjšate željo po sladkem in slanem Meningitis Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo
14.12.2017, 08:03 / K.B.

Obupani starši 6-letnega Oliverja Halla iz britanskega mesta Halesworth so še zdaj pretreseni zaradi nenadne smrti sina. Oliver je umrl samo 24 ur po tem, ko se je okužil z nevarno bakterijo, starši pa so zdaj delili njegovo zadnjo fotografijo, da bi druge opozorili na nevarnosti meningitisa.

Novice

 • 12.12.2017, 08:28

  Rak dojke je ena najpogostejših bolezni po svetu, saj se z njo spopade vsaka osma ženska in tudi na tisoče moških. Prognoza bolezni je boljša, če jo odkrijemo zgodaj. Tu je 5 simptomov, ki jih pogosto spregledamo in se pojavijo v poznih fazah.

 • 08.12.2017, 09:57

  Rak je eden glavnih vzrokov smrti po svetu. Znanstveniki si že dolga leta prizadevajo, da bi odkrili zdravilo za katero koli obliko raka in še danes se vsak dan znova naučimo kaj o tej nevarni bolezni. A dokler popolnoma ne razumemo rakavih bolezni, nam lahko življenje reši zgodnje odkrivanje simptomov.

 • 05.12.2017, 09:15

  Z motnjami ščitnice in težavami, povezanimi s ščitnico, se v Sloveniji spopada od 200.000 do 300.000 ljudi, a večina bolnikov ne pozna vzrokov za svoje težave in jih ne pripisuje motnjam v delovanju ščitnice. Da bi motnje pravočasno prepoznali, predstavljamo najpogostejše simptome, ki kažejo na težave s ščitnico.

 • 28.11.2017, 10:12

  Suha koža je lahko bolj problematična v zimskem času, ko jo dodatno izušuje centralno ogrevanje in suh zrak v stanovanjih. Poleg tega jo dodatno suši tudi zimski mraz in veter. Težave so običajno hujše pri otrocih. Kako si pomagati, piše dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med.

 • 27.11.2017, 08:34

  V Ortopedski bolnišnici Valdoltra so pred dobrimi petimi leti začeli nove pristope v kostni kirurgiji, in sicer z uvajanjem računalniško podprtih tehnologij pri operativnih posegih.

 • 24.11.2017, 11:24

  Glavkom ali zelena mrena je bolezen, pri kateri se zaradi povišanega očesnega tlaka poškoduje očesni živec, kar vodi k čedalje slabšemu vidu, lahko tudi k slepoti. A študija je pokazala, da redno gibanje tveganje za to obolenje zmanjša za kar 73 odstotkov.

 • 14.11.2017, 09:35

  Rak debelega črevesa in danke je med najpogostejšimi oblikami raka v Sloveniji. Za njim vsako leto zboli okoli 350 moških in 300 žensk, število primerov pa narašča. S presejalnim programom Svit si strokovnjaki želijo to obliko raka odkriti pravočasno, še v začetni fazi. Prav zato je ključnega pomena, da se na poziv programa Svit odzovete. Tu pa je še nekaj opozorilnih simptomov, ki jih ljudje pogosto spregledamo.

 • 07.11.2017, 08:12

  Rak pljuč je najpogostejša oblika raka, za katero pogosteje obolevajo moški.  Vsako leto ga v Sloveniji odkrijejo pri okoli 1200 ljudeh, umre pa jih okoli 1100. Kljub temu kar 40 % Slovencev ne zna poimenovati niti enega simptoma raka pljuč, je pokazala zadnja raziskava Globalne koalicije za pljučni rak. Preverite, katere simptome morate poznati. Zgodnje odkrivanje raka namreč rešuje življenja.

 • 27.10.2017, 08:10

  Samo ena od na stotine žensk pozna enega najpogostejših simptomov raka jajčnikov, je pokazala britanska raziskava. Raziskava je vključevala več kot 1000 Britank in pokazalo se je, da samo 1 odstotek žensk ve, da je neobičajno pogosto uriniranje simptom raka jajčnikov.

 • 10.11.2017, 08:07

  Več bolnikov bi si moralo, namesto da vzamejo antibiotik, vzeti čas za počitek, piše BBC. Britanski inštitut za javno zdravje namreč opozarja, da prevečkrat jemljemo antibiotike pri boleznih, ki bi se s časom pozdravile same.

 • 08.12.2017, 11:36

  Bolezni dlesni pri ženskah povečajo tveganje za razvoj raka dojke za kar trikrat, je pokazala zadnja raziskava strokovnjakov iz Brazilije. Bakterije, ki povzročajo vnetje dlesni v ustih, lahko vstopijo v krvni obtok in v tkivo dojke, kjer povzročajo razrast tumorjev.

 • 05.12.2017, 12:10

  Selena Gomez je poleti prestala presaditev ledvice, ki jo je potrebovala zaradi hudih zapletov bolezni lupus, s katero se spopada. Organ ji je podarila prijateljica Francie Raisa, pred kratkim je zvezdnica Selena Gomez v javnosti delila več informacij o tem težkem obdobju.

 • 04.12.2017, 08:04

  Test nosečnosti je pokazal, da je Lauren Knowles noseča, in to je bil najsrečnejši trenutek v njenem življenju. A v sedmem tednu nosečnosti so zdravniki odkrili, da je njen dojenček v resnici tumor. Mlada mati je morala 'roditi' rakavo tvorbo, da jo je lahko izločila iz telesa.

 • 01.12.2017, 10:41

  Naše ledvice vsak dan prefiltrirajo od 150 do 180 litrov krvi. S tem preprečujejo nalaganje toksinov v telesu in zadrževanje prekomerne količine vode v telesu. Če so naše ledvice poškodovane, je ogroženo naše zdravje. Zato je pomembno, da pravočasno prepoznamo simptome slabo delujočih ledvic. Preverite, kateri so prvi simptomi.

 • 27.11.2017, 08:08

  Kajenje lahko povzroči Crohnovo bolezen, je pokazala študija. To je prvič, da so raziskovalci ugotovili, da je izpostavljenost kemičnim snovem, ki so v cigaretah, dejavnik tveganja za razvoj te precej hude kronične bolezni črevesja.

 • 20.11.2017, 08:06

  Se spopadate z neprijetnim kašljem? Če kašelj traja dlje kot 8 tednov, gre za kronični kašelj, zaradi katerega se morate posvetovati z zdravnikom. Prav tako, če se v kašlju pokaže kri. Če kašljate, ker vam je oslabel imunski sistem in ste zboleli za gripo ali prehladom, pa si lahko pomagate sami. A le, če poznate razliko med mokrim in suhim kašljem.

 • 10.11.2017, 08:06

  Rak debelega črevesa je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in za njim vsako leto zboli približno 350 moških in 300 žensk. Kri v blatu je eden najpogostejših znakov, ki kažejo raka na debelem črevesu, lahko pa seveda tudi na manj nevarne težave, kot so hemeroidi ali počena žilica v prebavilih. A strokovnjaki so odkrili, da lahko že z enim samim ukrepom močno zmanjšamo tveganje za razvoj raka debelega črevesa.

 • 20.10.2017, 08:06

  Možganska kap je po vsem svetu najpogostejša nevrološka bolezen. Samo v Sloveniji jo letno doživi več kot 4.000 ljudi. Vsaki dve uri utrpi možgansko kap nov bolnik. Kot drugod v Evropi je bolezen tretji najpogostejši vzrok smrtnosti in prvi vzrok invalidnosti. Posledice možganske kapi posamezniku in njegovim svojcem bistveno spremenijo kakovost življenja.

 • 13.11.2017, 08:04

  Če želimo biti zdravi, je zelo pomembno, da dovolj spimo. Spanec recimo poskrbi, da dobro dela naše srce in ožilje. Premalo spanja pa je povezanega z večjim tveganjem za bolezen srca, previsokim tlakom, sladkorno boleznijo in infarktom.

 • 06.11.2017, 08:10

  Ste velik ljubitelj sprehodov v naravi, nabiranja gob, kostanja, se veliko zadržujete v mestnih parkih, na igriščih? Potem ste med tistimi, ki imate večjo možnost za ugriz klopa. Slovenija je na žalost eno najbolj nevarnih območij za okužbo s klopnim meningoencefalitisom (KME). Gre za virusno bolezen osrednjega živčevja, ki jo prenašajo klopi in ki lahko popolnoma spremeni kakovost našega življenja. Prav zato je dobro, da se zaščitimo pred njo.

Iskanje po vsebini

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ne prezrite

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?

Uporabne povezave