25.04.2017
LJ
19° / 11°
Sinusi Se spopadate z vnetjem sinusov? To bo pomagalo Panični napad Tako prepoznate razliko, ali gre za srčni infarkt ali za panični napad Maksim Osipov - 6
Hitro zdravljenje bolečin v hrbtenici in križu
GSK - 1
Zaščitimo malčke pred rotavirusnimi okužbami
25.04.2017, 08:14 / K.B.

Močna bolečina v prsih, nenadno potenje, neenakomerno dihanje – to so lahko znaki srčnega infarkta in paničnega napada. Če vi ali vaš družinski član izkusite te simptome, je pomembno, da poznate razliko.

Novice

 • 24.04.2017, 08:09

  Seznam uporabe jabolčnega kisa je vse daljši in daljši. Pomaga tudi pri neprijetnem vnetju sinusov. Preverite, kako si lahko z njim pomagate v samo nekaj minutah.

 • 20.04.2017, 11:40

  Povišane vredosti holesterola in trigliceridov povečujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, ki še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi uravnali raven holesterola, vam zdravniki lahko predpišejo statine, a ti imajo številne stranske učinke. Prav zato je za zniževanje holesterola treba poskrbeti že prej, ko ga lahko znižamo še po naravni poti.

 • 18.04.2017, 09:17

  Ko se sluz nabere v nosni votlini in grlu, se počutite preprosto neznosno. Spopadate se lahko s trdovratnim kašljem, težavami z dihanjem, glavobolom zaradi sluzi ujete v sinuse, tiščanjem v prsih, ko je preveč sluzi v pljučih. Tu je nekaj naravnih zdravil, ki vam bodo pomagala iz telesa izločiti odvečno sluz.

 • 14.04.2017, 08:13

  Osebni zdravniki pri kar 40 odstotkih žensk zamešajo endometriozo z močnimi menstrualnimi krvavitvami. Preverite, kaj pomenijo spremembe mesečnega perila.

 • 13.04.2017, 07:53

  Verjetno ste že slišali, koliko pozitivnih učinkov na naše zdravje ima inhalacija slane vode? Še posebej je to priporočljivo za tiste, ki se spopadajo z vnetjem sinusov.

 • 31.03.2017, 10:47

  Pretežki ljudje, ki so sicer zdravi, imajo v primerjavi z vrstniki s primerno težo še vedno od dvakrat do trikrat večje tveganje za bolezni srca in ožilja, pravi danska študija. Želeli so preveriti, ali je mogoče, da so ljudje močnejše postave, ne da bi to zanje predstavljalo dejavnik tveganja.

 • 29.03.2017, 08:17

  S primernim življenjskim slogom lahko izjemno zmanjšamo tveganje, da bi v naših venah ali arterijah nastal krvni strdek. Če se zamaši arterija, lahko pride do možganske ali srčne kapi. Strdek v veni pa se lahko konča s pljučno embolijo. To so nevarna stanja, ki lahko povzročijo prezgodnjo smrt. Kako jih čimprej prepoznati, da lahko še pravočasno poiščemo zdravniško pomoč?

 • 03.03.2017, 13:19

  V Evropi je število moških smrti zaradi raka v zadnjih petih letih padlo za 8,2 odstotka. V istem času je število ženskih upadlo za samo 3,6 odstotka. Poleg tega se povečuje število pacientk z rakom dojk, jajčnikov, jeter in pljuč. Kaj je razlog?

 • 24.02.2017, 08:00

  Mnogi imajo sladkorno bolezen tipa dva, pa tega kar dolgo časa ne prepoznajo. To je zelo nevarno, saj lahko nenehno previsoke ravni krvnega sladkorja povzročijo resne zaplete. Naučite se dovolj zgodaj preproznati sladkorno bolezen.

 • 27.06.2014, 14:41

  Je vaša sorodnica trpela za rakom dojke, kadite, spijete več kot eno alkoholno pijačo na dan ali jeste nezdravo? Potem pazite, da se izogibate še tem dejavnikom, ki povečajo tveganje za razvoj raka.

 • 19.04.2017, 08:13

  Se vam je že zgodilo, da ste zaradi težav obiskali osebno zdravnico, ki vam je napisala napotnico za specialista, na katerega ste morali čakati več mesecev? K zdravniku specialistu ali na fizioterapijo želimo priti čim prej. Prav to vam omogoča Center Zdravje AS.

 • 19.04.2017, 08:15

  Rak dojke je najpogostejša oblika raka pri ženskah, za katero v Sloveniji vsako leto zboli okoli 1000 žensk. Za boljše preživetje je ključnega pomena zgodnje odkrivanje raka dojke. Tu je 5 opozorilnih znakov, ki jih večina žensk ignorira.

 • 14.04.2017, 09:01

  Velika noč je čas, ko so mize bogato obložene in pojemo veliko mastne hrane ter tudi spijemo nekaj alkohola. Prav zato ni nenavadno, da se lahko pojavi pekoča zgaga, ki nam po obroku zagreni prazničen čas. Tu je preprost in hiter način, kako preprečiti ali lajšati zgago.

 • 13.04.2017, 07:52

  Človeška glava tehta okoli 5,5 kilograma, a ko glavo sklonimo naprej, se obremenitev na vratna vretenca poveča. Ko nagnemo glavo naprej za 15 stopinj, povečamo pritisk na vretenca, kot bi za vratom nosili 12 kilogramov težko breme. Ko nagnemo glavo naprej za 45 stopinj pa že, kot bi nosili 22 kilogramov.

 • 04.04.2017, 08:31

  Bolečine v rokah lahko povedo marsikaj o tem, kaj se dogaja v vašem telesu. Ko nekaj ni prav, se lahko kaže navzven z bolečinami, mravljinčenjem, odrevenelosti in oteklinami v rokah. Bodite pozorni na te simptome in na sporočila, ki vam jih pošilja vaše telo. Tu je nekaj stvari, ki vam jih vaše roke lahko sporočajo o vašem telesu.

 • 30.03.2017, 11:20

  Številke govorijo same zase: 43,8 milijona žensk trenutno na svetu živi z neko obliko bolezni srca. Ženske imajo več možnosti, da umrejo za boleznimi srca in ožilja kot za vsemi oblikami raka skupaj. Prav zato je pomembno, da ženske poznajo prve znake srčnega infarkta, ki se lahko pojavijo.

 • 06.03.2017, 09:09

  Strokovnjaki menijo, da vam lahko redna aerobna vadba izjemno pomaga, četudi se je lotite šele v srednjih letih. Zaščitila bo vaše možgane, ki bodo dlje delovali učinkovito. Zmanjšala bo vaše tveganje za možgansko kap. In celo izboljšala vaše možnosti za okrevanje, če do te pride.

 • 27.02.2017, 11:27

  Po diagnozi raka dojk izjemno pomagajo nekatere spremembe življenjskega sloga, je ugotovila stroka. Ampak med vsemi spremembami res najbolj pomaga telovadba. Na drugem mestu pa je primerna telesna teža.

 • 30.06.2014, 13:25

  Kian Musgrove je bil eden tistih nesrečnih otrok, ki so mu zdravniki diagnosticirali nevroblastom. Gre za najpogostejšo obliko raka pri otrocih, ki pa nima ravno svetle prognoze. In prihodnost se tudi za malega Britanca ni zdela svetla.

 • 06.02.2014, 08:09

  Zbolela je stara komaj 31 let, a med zdravljenjem pridno dokončala študij. Ko je že mislila, da je kalvarije konec, je odkrila, da se je rak razširil. Takrat se je prvič zjokala, je pa jok takoj zatem spet zamenjal optimizem.

Iskanje po vsebini

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Trebuh

Poznate simptome razdražljivega črevesja?

Uporabne povezave