20.09.2018
LJ
26° / 15°
Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen Telefon Kaj se zgodi, ko ves čas gledate v telefon? Starejši Kako ohraniti mlade možgane? Ana Klašnja Ana Klašnja razkrila, kako skrbi za vitko in zdravo telo
14.09.2018, 12:27 / K.B.

Od dneva, ko so modni blogerki Kyrzaydi Rodriguez diagnosticirali raka želodca, je ta svojo zgodbo o boju z rakom delita na svojem Instagram profilu, kjer ji je sledilo skoraj pol milijona ljudi. A samo leto dni po diagnozi je v nedeljo umrla. Bila je stara 40 let.

Novice

 • 14.09.2018, 11:08

  Britanska učiteljica angleške literature Susan Briscoe je bila fit in srečna 50-letnica, ko je nenadno izvedela, da ima raka na materničnem vratu in da se je rak razširil na druge notranje organe v njenem trebuhu. ''Umrla boste od tega raka,'' ji je dejala zdravnica, ko ji med operacijo ni mogla odstraniti sarkoma, s katerim se je spopadala. O tem, kako se je soočila z dejstvom, da ji je ostalo le še malo življenja, je pisala za The Huffington post.

 • 13.09.2018, 08:00

  Demence so bolezni starostnikov, najpogostejša izmed njih je Alzheimerjeva bolezen. Ta predstavlja eno največjih tveganj za starejše ljudi. Danes po svetu z demenco živi okoli 47 milijonov ljudi. Ker se življenjska doba daljša, se lahko ta številka do leta 2050 celo potroji. Prav zato je pomembno, da vemo, kako lahko preprečimo demenco.

 • 07.09.2018, 13:02

  Oče treh otrok se sedaj bori za svoje življenje, potem ko je zaradi infekcije, ki jo je utrpel na Baliju, zbolel za redkim Guillain-Barré sindromom. Gre za sindrom, pri katerem imunski sistem prične napadati periferni živčni sistem bolnika in nenadoma nastopi paraliza telesa.

 • 07.09.2018, 12:15

  29-letna osebna trenerka iz Sydneyja je danes lahko srečna, da je še živa, saj se je kot najstnica spopadala z anoreksijo in v enem trenutku tehtala le še 26 kilogramov. Takrat je bila stara 10 let in bila na robu smrti. A kasneje je popolnoma spremenila svoje življenje in danes je močnejša kot kdaj koli.

 • 24.08.2018, 11:14

  Znanstveniki so razvili revolucionarni krvni test, ki lahko razkrije kar 95 odstotkov rakov v kateri koli fazi bolezni. Strokovnjaki upajo, da bo bodo na ta način v prihodnosti raka odkrili bolj zgodaj in lažje določili, v kateri fazi je in kakšno zdravljenje bolnik potrebuje.

 • 20.08.2018, 12:45

  Ali res obstaja čudežni proizvod, ki ga imate tam nekje zadaj v kuhinjski omari in se mu reče soda bikarbona? Je zelo poceni, hkrati pa nadvse uporaben? Da, obstaja in uporabite ga lahko za slab zadah, čiste bele zobe, nekatere zdravstvene težave in celo pranje perila.

 • 19.06.2017, 08:14

  Poleti smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 03.08.2018, 10:55

  “Življenje se zelo spremeni. Začneš postavljati prioritete. Dan ima samo 24 ur. Kar sodi v en dan, sodi. Kar ne sodi, ne sodi.” Tako je Anita Štricelj začela razmišljati pred štirimi leti, ko so ji diagnozirali raka. Prej je živela v naglici. Danes pa veliko bolj ve, kaj res pomeni živeti.

 • 14.08.2018, 14:40

  Oči so okno v naše zdravje, saj lahko oftalmolog že s preprostim pregledom ugotovi številna bolezenska stanja. Te razkrivajo povišan holesterol, pritisk, bolezni jeter, sladkorno bolezen in še marsikaj drugega.

 • 10.08.2018, 10:08

  Pri pretiranem izpostavljanju telesa soncu, predvsem glave, lahko dobimo predstopnjo sončarice ali celo sončarico. Ta zahteva izredno pozornost in čim hitrejši obisk pri zdravniku. Bi jo prepoznali?

 • 13.09.2018, 13:38

  Caly Bevier se je leta 2015 ravno vrnila z družinskih počitnic v Orlandu, ko je skupaj s svojo mamo spoznala, da je nekaj hudo narobe z njo. Njen trebuh je bil napihnjen, ves čas je bruhala in počutila se je grozno.

 • 12.09.2018, 10:13

  35-letna Renne Kacz je spregovorila o grozljivi izkušnji, ko je odkrila, da njeni prsni vsadki v resnici počasi 'zastrupljajo' njeno telo. ''Šlo je za ogabne, grozljive in strupene vsadke,'' je povedala.

 • 07.09.2018, 10:54

  Študentka Courtney Whithorn je ostala brez prsta, potem ko si je dolga leta grizla nohte in zato dobila redko obliko kožnega raka. Svoj počrneli prst je kar štiri leta skrivala pred prijatelji in starši, nato pa je bilo stanje že tako slabo, da so ji ga morali amputirati.

 • 04.09.2018, 15:58

  Mladi bančni uslužbenci so v svojih 20 in 30-ih letih vse pogosteje sprejeti v bolnišnici zaradi srčnih infarktov in težav s srcem, so opozorili trije britanski kardiologi. Da danes srčni infarkt doživi že zelo mlad človek, ni več nič nenavadnega, pravijo. Kljub vsemu opozarjajo, da se mora ta trend čim prej ustaviti.

 • 21.08.2018, 19:58

  90 odstotkov srčnih infarktov je posledica dejavnikov tveganja, ki bi jih lahko preprečili. Med njimi je tudi nezdrava prehrana. Eden najpomembnejših ukrepov, če želite ohraniti zdravo srce, je, da izboljšate svojo prehrano. Predstavljamo vam 10 najbolj zdravih živil za vaše srce.

 • 20.08.2018, 12:19

  Kokosovo olje je od nekdaj dobro poznano v kozmetični industriji, kjer ga uporabljajo za lepšo kožo in lase. A to ni vse. Kokosovo olje je izjemno zdravo tudi za naše telo. Še posebej za tiste, ki se spopadajo s počasno presnovo, premalo delujočo ščitnico, glivičnimi okužbami, odvečnimi kilogrami in slabim imunskim sistemom. Preverite, zakaj.

 • 17.08.2018, 09:23

  Včeraj je v 76. letu starosti umrla kraljica soula Aretha Franklin, ki se je borila z redko obliko raka trebušne slinavke. Gre za obliko raka, ki ubije kar 80 odstotkov ljudi, ki jim ga diagnosticirajo. Franklinova se je spopadala z bolj redko in manj agresivno obliko, imenovano nevroendokrini tumor, a bitko z njim vseeno izgubila. A zakaj je raka trebušne slinavke še vedno tako težko zdraviti in zakaj toliko bolnikov umre zaradi te bolezni?

 • 16.08.2018, 11:43

  Driska je neprijetna težava, ki se pogosto pojavi, ko smo na dopustu, še posebej, če pride do zastrupitve s hrano zaradi bakterijske ali virusne okužbe. Preverite, kako ravnati, če se pojavi driska in kakšno prehrano je dobro jesti v tem času.

 • 14.08.2018, 12:26

  Avstralska učiteljica plesa Jessica Cainieri je na svojo obletnico poroke izvedela, da ima Ne-hodginov limfom v tretji fazi. Za Mail Online Female je povedala, da je bila grozljiva novica zadnja stvar, ki jo je pričakovala pri svojih 28-ih letih in na svojo prvo obletnico poroke.

 • 10.08.2018, 10:20

  Potem se držite polnozrnatih živil in se izogibajte predelanim živilom, kot je bela moka, piškoti, preste in drugo pecivo. Svetovna zdravstvena organizacija je izdala opozorilo, kako pomemben je izbor zdravih živil za zdravje naše ustne votline. Na ta način boste zmanjšali tveganje za zobni karies, bolezni dlesni in celo za raka ust.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave