23.07.2017
LJ
32° / 18°
Lasje To o sončni kremi morate vedeti Jajca so kakovostno živilo - 4 9 stvari, ki se bodo zgodile z vašim telesom, če boste pojedli 2 jajci na dan Driska Driska na dopustu? Preverite, kako si pomagati Jolene Nekdanja bodybuilderka pokazala svoje telo po transformaciji
07.07.2017, 10:01 / K.B.

Z motnjami ščitnice in težavami, povezanimi s ščitnico, se v Sloveniji spopada od 200.000 do 300.000 ljudi, a večina bolnikov ne pozna vzrokov za svoje težave in jih ne pripisuje motnjam v delovanju ščitnice. Da bi motnje pravočasno prepoznali, predstavljamo najpogostejše simptome, ki kažejo na težave s ščitnico.

Novice

 • 06.07.2017, 07:50

  2 od 3 kadilcev bosta umrla zaradi bolezni, povezanih s kajenjem. Danes je po svetu 1 milijarda kadilcev in strokovnjaki ocenjujejo, da bo v naslednjih 100 letih ena miljarda smrti zaradi tobaka, če stvari ostajanejo nespremenjene. Prav zato vlade razvitega sveta sprejemajo ukrepe za zmanjševanje škode, ki jo povzroča tobak. Pri tem sta najbolj uspešni Velika Britanija in Švedska.

 • 03.07.2017, 08:10

  Vnetje slepiča je eden najpogostejših vzrokov bolečine v trebuhu in ponavadi morajo kirurgi slepo črevo operativno odstraniti. Vnetje se lahko pojavi pri katerikoli starosti, če ni pravočasno odkrito in zdravljeno, pa lahko vodi v resne zaplete.

 • 28.06.2017, 08:02

  Vsaka zveza zahteva veliko odrekanja, odločenosti in brezpogojne ljubezni, da bi delovala. Preverite, ali ste tudi vi v odnosu, kjer je vaš partner vaš najboljši prijatelj.

 • 26.06.2017, 08:18

  Vnetja mehurja so poleti nekoliko pogostejša kot pozimi. Poleti pijemo manj, zaradi česar se mehur manj spira, poleg tega je več spolnih odnosov, negativno pa na vnetje mehurja vpliva tudi, če ženske uriniranjo v jezerih in morjih. Preverite, kako si pomagati ob tej boleči infekciji.

 • 23.06.2017, 08:04

  Išijatični živec je najdaljši živec v naštem telesu. Išias je bolečina, do katere pride v spodnjem delu hrbta in se širi v zadnjico in nogo. Gre za eno najpogostejših bolečin hrbta. Preverite, kako si pomagati.

 • 22.06.2017, 07:53

  Zakisanost telesa vpliva na vse naše organe, vključno s kožo, možgani, kostmi, jetri, ledvicami in srcem. Ko je telo zakisano, se bo spopadalo s številnimi zdravstvenimi težavami. Tu je 20 znakov, da je vaše telo zakisano.

 • 19.06.2017, 08:14

  Prihaja poletno obdobje, ko smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 13.06.2017, 08:11

  Vsi smo že velikokrat slišali, da je česen naravni antibiotik. A kako močan je v resnici in pri katerih stvareh je učinkovit in kje ne?

 • 09.06.2017, 10:48

  Utrujene noge med hojo, krči ali bolečine v spodnjih udih lahko kažejo na periferno arterijsko bolezen. Gre za bolezen, ki je premalokrat zdravljena, predvsem, ker jo zdravniki pogosto zamenjajo za kaj drugega. Prav zato je pomembno, da poznamo simptome te bolezni.

 • 01.06.2017, 07:25

  Nikoli ni prepozno za to, da se odločiti bolj zdravo jesti. Stradanje in striktne diete so le redko prava rešitev za uravnavanje telesne teže. Namesto tega raje telo nahranite z živili, ki vsebujejo veliko hranil in vas bodo nasitila za dlje časa.

Iskanje po vsebini

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Ne prezrite

Anketa

Kava

Začnete jutro s kavo ali čajem?

Uporabne povezave