21.01.2019
LJ
/ -2°
Prehlad To je najboljši način za preprečevanje gripe in prehlada Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Odvečna maščoba Ste pretežki in imate preveč maščobe okrog pasu? Trebuh Brez diete je dosegla take rezultate
18.01.2019, 12:08 / Katja Benčina

Ko imamo močan imunski sistem, nas ta varuje pred povzročitelji bolezni, kot so virusi, bakterije, glivice, zajedavci ali rakaste celice. Za dobro počutje in zdravje je tako ključnega pomena pravilno delujoč imunski sistem, česar se običajno zavedamo šele takrat, ko zbolimo. Predstavljamo vam nekaj hitrih pomoči za krepitev imunskega sistema.

Novice

 • 18.01.2019, 12:04

  Ob pojavu herpesa si običajno lahko pomagamo sami. Najbolje, da tako, ko začutimo srbečico kože in še preden mehurčki postanejo vidno. Danes poznamo več načinov, s katerimi si lahko pomagate.

 • 15.01.2019, 20:06

  Za Alzheimerjevo bolezen je značilo progresivno upadanje kognitivnih funkcij, zaradi česar počasi pride do slabšega spomina, sposobnosti za razmišljanje in opravljanja preprostih nalog. Gre za vrsto demence, ki je najpogostejša. Pomembno je, da jo prepoznamo čim bolj zgodaj, saj zdravila za demence še ne poznamo, imamo pa zdravila, s katerimi lahko upočasnimo razvoj bolezni.

 • 14.01.2019, 07:59

  23-letna mamica Krysta Davis je v 18. tednu nosečnosti izvedela, da ima njena dojenčica anencefalijo, kar pomeni, da se ji ni razvil del možganov in lobanje. Zdravniki so ji dejali, da bo deklica po rojstvu živela le nekaj trenutkov in nato umrla. A mlada mamica se je vseeno odločila, da bo dojenčico donosila in nato podarila njene organe.  

 • 09.01.2019, 13:50

  Prehlad in gripa imata podobne simpote. V obeh primerih se pojavi oteklo grlo, kašelj, zamašen noš in kihanje. A kako vedeti, ali se spopadamo z gripo ali le s prehladom? Zdravnica pojasnjuje razliko med tema dvema obolenjema.

 • 28.12.2018, 11:08

  50-letna Killarney Jeffares je bila štiri dni prepričana, da bo umrla in se je skupaj s svojimi domačimi pripravljala na svojo smrt. Nato pa so ji zdravniki povedali, da so se zmotili in da ima raka v prvi fazi, ki je lahko ozdravljiv.

 • 04.01.2019, 10:59

  Uživanje enega jajca na dan lahko zmanjša tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, je pokazala nova raziskava finske univerze. Nova študija je znova odprla razpravo o tem, ali je uživanje jajc priporočljivo ali slabo za bolnike s sladkorno boleznijo.

 • 24.12.2018, 08:10

  Nekdanja miss international Bea Rose Santago s Filipinov je razkrila, da se spopada z odpovedjo ledvic in da nujno potrebuje presaditev. Komaj 28-letna lepotica je prepričana, da je za njeno stanje kriv prašek, ki ga je pila pred vadbo.

 • 19.12.2018, 15:03

  Nova Galaxia je vlogerka, ki se spopada s sindromom policističnih jajčnikov. Gre za motnjo, ki povzroča hormonsko neravnovesje, zaradi česar ima ženska višji nivo moških hormonov. Eden od znakov sindroma policističnih jajčnikov je lahko tudi prekomerna poraščenost in z njo se vse od pubertete spopada tudi Nova Galaxia.

 • 13.12.2018, 12:55

  V grlu nas vedno prične dražiti, ko smo na sestanku ali ko skušamo biti popolnoma tiho. Tisti neprijetni začetek kašlja, ki ga nato težko ustavimo. A ko se vam to zgodi naslednjič, si lahko pomagate s temno čokolado, pravijo strokovnjaki.

 • 17.12.2018, 11:42

  Žalujoča mati je preživela dva tedna s svojo mrtvo deklico in jo v tem času celo vozila na sprehod in dovolila, da se njeni bratci in sestrice igrajo z njo. Vse to ji je omogočila posebna hladilna posteljica, ki pomaga žalujočim staršem, da premagajo prvi šok ob dejstvu, da se njihov otrok rodi mrtvorojen ali umre ob rojstvu in da se tako lažje poslovijo od njega.

 • 17.01.2019, 13:08

  4-letni Solomon je proslavil zaključek zdravljenja s kemoterapijo z zmagovitim plesom, ki je kmalu obkrožil splet.  Zaplesal je na svojo najljubšo pesem Michaela Jacksona. Poglejte si njegov zmagoviti ples.

 • 15.01.2019, 07:57

  Prehlad in gripa sta virusni okužbi dihal. Praviloma bolezen izzveni sama, vse kar lahko storimo je, da preprosto lajšamo simptome bolezni. Kljub vsemu je v nekaterih primerih tudi pri prehladu in gripi treba obiskati zdravnika. Preverite, kdaj.

 • 10.01.2019, 08:05

  Imate visok holesterol? Tu je tableta. Visok krvni pritisk? Tu sta dve tableti. Visok krvni sladkor? Tu sta dve tableti in injekcija. Tako danes poteka rutinsko delo večine zdravnikov, ne da bi pacientu natančno pojasnili, zakaj sploh pride do visokega holesterola, krvnega pritiska in sladkorja. In predvsem, kako si lahko pomagajo brez tablet, je za CNN zapisala ameriška zdravnica dr. Elizabeth Klodas, ki se je odločila, da bo sama delala nekoliko drugače.

 • 08.01.2019, 08:16

  ''V samo treh dneh sem prišel od tega, da sem igral nogomet, do tega, da sem bil bolnik z rakom. To je bil res velik šok,'' je dejal mednarodni nogometaš, 22-letni Courtney Wildin iz Leicestershirea, ki se je spopadal z utrujenostjo, nočnim potenjem in oteklim vratom. Ko je šel k zdravniku, je izvedel, da se spopada z levkemijo. Svoj boj z rakom sedaj redno dokumentira na Instagram profilu.

 • 04.01.2019, 10:08

  Danes je že dobro znano, da ne zbolevamo zaradi mraza, ampak zaradi okužbe z virusi, ki se prenašajo po zraku ali preko dotika. Morda se vam bo zdelo, da pretiravamo, a zadnja raziskava Univerze Bristol je prvič dokazala, da so Londončani, ki se prevažajo s podzemno železnico na najbolj natrpanih postajah, kjer se zamenja največ ljudi, pogosteje bolni kot tisti, ki ne uporabljajo javnega prevoza.

 • 27.11.2018, 13:18

  Veseli december je tu in z njim pogosto tudi povečana količina spitega alkohola. Čeprav je občasno prav, da nazdravimo, pa je lahko pitje alkohola izjemno škodljivo za vaše zdravje, če to počnete redno in prepogosto.

 • 20.12.2018, 10:33

  Strokovnjaki so odkrili, da je globalno tveganje za kap naraslo iz 23% v letu 1990 na 25% v letu 2016. Preverite, katere so države, v katerih imajo prebivalci največje tveganje za kap.

 • 18.12.2018, 12:23

  25-letna osebna trenerka Kobi Bracken iz Nove Zelandije je odšla na težko pričakovano potovanje v Indonezijo na priljubljeni otok Bali. A tropske počitnice so se kmalu spremenile v njeno najhujšo nočno moro, saj je imela, kot pravi, bližnje srečanje s smrtjo, ko jo je kot sopotnico na motorju povozil manjši tovornak. Sedaj želi druge opozoriti, kako pomembno je zavarovanje ob obisku tujine.

 • 17.12.2018, 14:36

  Polne mize dobrot, nekaj več alkoholnih pijač in sladkarij so razmere, ki so kot nalašč za pojav zgage. Če se zgaga pojavi le občasno, si lahko pomagamo s prilagoditvijo prehrane in nekaterimi zdravili iz lekarne, a če se spopadamo s kroničnimi težavami z zgago, jih je treba jemati resno in se o njih posvetovati z zdravnikom. Preverite, zakaj.

 • 14.12.2018, 12:17

  Ženske morajo biti pri količini popitega alkohola še posebej previdne. Alkohol namreč zviša raven estrogena in drugih hormonov in poveča tveganje za nastanek nekaterih oblik raka na dojki, ki za svojo rast potrebujejo estrogen.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave