23.06.2017
LJ
33° / 23°
Telo 20 znakov, da je vaše telo zakisano, in kako si pomagati Nožnica Tudi v vročih dneh ostanite sveži tam spodaj Zobobol 5 presenetljivih stvari, ki škodijo vašemu srcu Išias Huda bolečina v križu in išias. Kako si pomagati?
23.06.2017, 09:51 / K.B.

Danes že dobro vemo, da bi morali za zdravo srce jesti zdravo, redno telovaditi in opustiti kajenje. A tu je še 5 drugih presenetljivih stvari, ki škodijo vašemu srcu.

Novice

 • 23.06.2017, 08:04

  Išijatični živec je najdaljši živec v naštem telesu. Išias je bolečina, do katere pride v spodnjem delu hrbta in se širi v zadnjico in nogo. Gre za eno najpogostejših bolečin hrbta. Preverite, kako si pomagati.

 • 22.06.2017, 07:53

  Zakisanost telesa vpliva na vse naše organe, vključno s kožo, možgani, kostmi, jetri, ledvicami in srcem. Ko je telo zakisano, se bo spopadalo s številnimi zdravstvenimi težavami. Tu je 20 znakov, da je vaše telo zakisano.

 • 19.06.2017, 08:14

  Prihaja poletno obdobje, ko smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 13.06.2017, 08:11

  Vsi smo že velikokrat slišali, da je česen naravni antibiotik. A kako močan je v resnici in pri katerih stvareh je učinkovit in kje ne?

 • 09.06.2017, 10:48

  Utrujene noge med hojo, krči ali bolečine v spodnjih udih lahko kažejo na periferno arterijsko bolezen. Gre za bolezen, ki je premalokrat zdravljena, predvsem, ker jo zdravniki pogosto zamenjajo za kaj drugega. Prav zato je pomembno, da poznamo simptome te bolezni.

 • 01.06.2017, 07:25

  Nikoli ni prepozno za to, da se odločiti bolj zdravo jesti. Stradanje in striktne diete so le redko prava rešitev za uravnavanje telesne teže. Namesto tega raje telo nahranite z živili, ki vsebujejo veliko hranil in vas bodo nasitila za dlje časa.

 • 30.05.2017, 08:11

  Močnejše dlake po obrazu, mozoljavost, mastna koža, spremembe razpoloženja, neredne menstruacije. To so simptomi, ki lahko pri ženski kažejo na sindrom policističnih jajčnikov. Preverite, kako si pomagati.

 • 26.05.2017, 08:53

  Zmanjšajte vnos kalorij za 25 odstotkov in zmanjšali boste vnetja v telesu, ohranili bolj mladostni videz in zmanjšali tveganje za razvoj bolezni, povezanih s starostjo. Več različnih študij je že pokazalo, da je dobro, da smo tu in tam tudi nekoliko lačni. Preverite, zakaj.

 • 24.05.2017, 07:56

  Danes se že skoraj 60 odstotkov ljudi spopada z nespečnostjo. Nespečnost pa povečuje tveganje za debelost, saj upočasni presnovo. Če pogosto ponoči ne morete zatisniti očesa ali si preprosto vzamete premalo časa za počitek, je prav to lahko razlog, da ne morete izgubiti odvečnih kilogramov.

 • 22.05.2017, 08:04

  Znebiti se odvisnosti od sladkorja, ni lahka naloga. Kljub temu priporočamo, da zmanjšate količino zaužitega sladkorja. Tukaj je nekaj res dobrih pozitivnih učinkov na telo, če zaužijete manj sladkorja, ki vas morda prepričajo.

 • 23.06.2017, 08:01

  Najpogostejša zdravstvena težava, ki mnoge pesti na potovanju je driska. Z njo se spopade kar 20 do 50 odstotkov ljudi, ki potujejo po svetu. Na potovanju se pogosto spopademo tudi z zaprtjem ali napihnjenostjo. Prav zato je pomembno, da s seboj vzamete probiotike.

 • 21.06.2017, 08:18

  Ste se zadnjih nekaj tednov počutili utrujeni, napihnjeni, razdražljivi? Ali pa vam po telesu rastejo nenavadne dlake? Lahko so se pojavili tudi mozolji, ki jih prej ni bilo? Vse to je lahko znak hormonskega neravnovesja.

 • 16.06.2017, 11:13

  Ko smo izčrpani lahko kaj hitro opazimo, da ne moremo biti skoncentrirani, da si težje zapomnimo stvari in da delamo več napak. Možgani nam preprosto ne funkcionirajo dobro. Nova raziskava pa je pokazala, kako lahko kronično pomanjkanje spanja povzroči, da možgani dobesedno pojedo samega sebe.

 • 13.06.2017, 08:11

  Spanje je ključnega pomena za vaše fizično zdravje. Med spanjem se naše telo obnavlja, vključno s krvnimi žilami in srcem. Pomanjkanje spanja lahko zato vodi do povečanega tveganja za bolezni srca in ožilja, visokega krvnega pritiska, sladkorne bolezni in kapi.  

 • 02.06.2017, 08:12

  39-letni Chad Groeschen iz mesta Cincinnati v Ohiu je oslepel na levo oko, potem ko je samo eno noč spal s kontaktnimi lečami. Nosil je kontaktne leče, na katerih je pisalo, da je z njimi varno spati, a zgodilo se je nepričakovano.

 • 31.05.2017, 08:12

  Koža je lahko razdražena zaradi številnih vzrokov. Mednje sodijo motnje v delovanju imunskega sistema, zdravila in okužbe. Kadar sproži imunski odgovor alergen, govorimo, da gre za alergično kožno reakcijo.

 • 29.05.2017, 08:03

  Sinusitis je vnetje obnosnih votlin, ki lahko postane kronično in bolnikom močno oteži življenje. Hudi glavoboli, utrujenost, izcedki iz nosu je le nekaj simptomov, s katerimi se spopadajo. Sinusitis običajno zdravimo z antibiotiki, a pogosto se izkaže, da ti niso učinkoviti. Kaj storiti potem?

 • 25.05.2017, 13:11

  Obupana mati 20-letnega Nicholasa Vigliootta, ki se bori z neozdravljivo boleznijo in potrebuje presaditev pljuč, kar preko družabnih omrežij išče darovalca pljuč za svojega sina. Kot pravi, je to njeno zadnje upanje.

 • 23.05.2017, 13:34

  Več kot telovadite, počasneje se starajo celice vašega telesa. Nova študija je pokazala, da imajo ljudje, ki  telovadijo največ, najmanj bioloških označevalcev staranja in so lahko na videz tudi devet let mlajši od tistih, ki imajo sedeči slog življenja.

 • 19.05.2017, 08:02

  Slabo delovanje jeter lahko poveča tveganje za srčno-žilne bolezni, kot so ateroskleroza, visok krvni pritisk, srčni infarkt in kap. Prvi znak, da nam jetra ne delujejo več dobro, je lahko pridobivanje maščobe na trebuhu. ''Če jetra prenehajo učinkovito presnavljati maščobo, se maščoba začne nabirati okoli trebuha,'' pove ameriška zdravnica Sandra Cabot.

Iskanje po vsebini

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ne prezrite

Anketa

Tek

Si tudi vi prizadevate, da bi pred poletjem izgubili kakšen odvečen kilogram?

Uporabne povezave