21.10.2017
LJ
19° / 8°
Možganska kap Bi pravočasno prepoznali možgansko kap? Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?

Novice

 • Gozd
  20.10.2017, 14:25

  Življenje zraven gozda je dobro za možgane, je pokazala nemška študija. Drevesa krepijo del možganov, ki nadzira čustvovanje, zaradi česar zmanjšujejo občutenje stresa.

 • Objem
  20.10.2017, 14:22

  Samo en objem neznanca je dovolj za blaženje čustvene bolečine ali osamljenosti, so znanstveniki prvič dokazali. Psihologi pa so opozorili, da se objemom čas izteka, saj tehnologija spreminja načine, kako komuniciramo.

 • Možganska kap
  20.10.2017, 08:06

  Možganska kap je po vsem svetu najpogostejša nevrološka bolezen. Samo v Sloveniji jo letno doživi več kot 4.000 ljudi. Vsaki dve uri utrpi možgansko kap nov bolnik. Kot drugod v Evropi je bolezen tretji najpogostejši vzrok smrtnosti in prvi vzrok invalidnosti. Posledice možganske kapi posamezniku in njegovim svojcem bistveno spremenijo kakovost življenja.

 • Sperma
  19.10.2017, 09:33

  Raziskovalci iz univerze Utah so razvili poseben kalkulator, s katerim lahko moški prepračunajo, koliko je v resnici stara njihova sperma in koliko možnosti imajo za spočetje otroka. To namreč ni odvisno le od biološke starosti moškega, a tudi od njegovega življenjskega stila. Dejavnik, kot je kajenje, denimo močno vpliva na starost spermijev.

 • Melanom
  19.10.2017, 08:06

  Ko smo mladi, mislimo, da smo nepremagljivi, a žal nismo. Nekatere bolezni, ki jih najpogosteje povezujemo z ljudmi v šestdesetih in sedemdesetih letih, lahko izbruhnejo celo dve do tri desetletja prej. Z rednimi pregledi in s pravimi ukrepi se lahko pred njimi zavarujete že danes.

 • Ingver
  20.10.2017, 14:22

  Povsem naraven napitek, ki bo okrepil vaš imunski sistem, izboljšal vaše počutje, vrh vsega pa še poskrbel za lepši videz! Sploh tako, da bo pripomogel k ravnejšemu trebuščku – delu telesa, ki večini povzroča preglavice.

 • Blogerka
  20.10.2017, 08:47

  Medtem ko lepa izklesana telesa polnijo Instagramove profile, se je 20-letna finska blogerka Sara Puhto odločila, da pokaže svetu realno podobo za popolnimi fotografijami, ki se objavljajo. Z njimi želi povedati, naj ne verjamemo vsemu, kar vidimo na spletu, in naj imamo radi svoja telesa taka, kot so.

 • Rak dojke
  19.10.2017, 14:04

  Čeprav ob simptomih raka dojke najprej pomislimo na bulice in zatrdline v prsih, se simptomi lahko kažejo tudi drugače. Preverite, kako.

 • Mandarina
  19.10.2017, 08:07

  Znova je čas mandarin in ti okusni citrusi že prijetno dišijo na policah prodajalcev sadja. Tako nikar ne oklevajte in si jih privoščite v izobilju, saj poleg tega, da so okusne, prinašajo še številne zdravstvene koristi. Preverite katere.

 • Srce
  18.10.2017, 08:07

  Med vsemi boleznimi največ Slovencev umre zaradi srčno-žilnih bolezni. Tudi trpljenje je lahko zelo hudo, opozarjajo zdravniki. A dobra novica je, da jih lahko preprečite. Vedeti morate le, kaj lahko uniči vaše srce in kaj mu lahko pomaga.

Iskanje po vsebini

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Svetovni prvak v spominu svetuje!

Dominic OBrien

Tako kot pri športu je tudi pri spominu možno trenirati svoje sive celice. To vam lahko potrdi osemkratni svetovni prvak v pomnjenju Dominic O'Brien, ki pravi, da je z nekaterimi metodami in redno vadbo mogoče doseči čudeže.

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?