24.03.2018
LJ
/ -0°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Oreščki Odlična novica o oreščkih Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Novice

 • Možgani
  23.03.2018, 10:09

  Ljudje, ki popijejo preveč alkohola, imajo večje tveganje, da razvijejo demenco, je pokazala francoska študija. Demenca je kronična napredujoča bolezen možganov, ki povzroči težave na vseh poljih – pojavijo se motnje spomina, prepoznavanja, orientacije, izražanja, presoje …

 • Trebuh
  23.03.2018, 10:08

  Če vam je všeč ali ne, napihnjenost je nekaj, s čimer se vsi spopadajo. Lahko se pojavi po večjem obroku, pitju alkohola, hitri večerji ali uživanju določenih živil. Tu je nekaj nasvetov, kako jo preprečiti.

 • Menopavza
  23.03.2018, 07:56

  Če ste stari več kot 40 let in ste opazili, da se vam krajša menstrualni cikel ter da se vam spreminjajo krvavitve, ste verjetno v klimakteriju. Obdobju pred zadnjo mesečno krvavitvijo, ki ji rečemo menopavza.

 • Umivanje rok
  22.03.2018, 08:01

  Se vam kar naprej vsiljujejo neprijetne misli? Ali obsesivno umivate roke ali preverjate, ali ste ugasnili vse luči in naprave v svojem domu, ali ste zaklenili vrata? Ko to začne človeku jemati toliko časa in energije, da začne zmanjševati kakovost njegovega življenja, govorimo o obsesivno-kompulzivni motnji, razlaga Aleksandra P. Meško, specialistka klinične psihologije.

 • Limfom
  21.03.2018, 11:09

  23-letna Georgia McLennan se je tri mesece ves čas vračala k zdravniku zaradi hudih bolečin, s katerimi se je spopadala. Ta ji je ves čas govoril, da je premlada za kakšno bolezen in da so bolečine le v njeni glavi. Ko jo je le napotil na ultrazvok, pa je ta pokazal grozljivo realnost.

 • Srce
  23.03.2018, 10:08

  Avstralska manekenka Bec Craven se je pred nekaj leti okužila z neznanim virusom, ki ga je dobila na Baliju. Virus je povzročil motnje srčnega ritma, zaradi česar je kasneje potrebovala presaditev srca. Po operaciji je bila presrečna, da je dobila novo priložnost za življenje, a ostala je ogromna brazgotina, ki je ne želi več skrivati.

 • Oreščki
  23.03.2018, 10:06

  Vse več študij dokazuje, kako zdravo je redno uživanje oreščkov. Ti zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, za sladkorno bolezen, za raka (celo zavirajo rast tumorjev). Poleg tega pomagajo proti previsokemu holesterolu in krvnemu sladkorju. Preprečujejo pojav bolezni dihal. Res jih je koristno vključiti v prehrano.

 • Meso
  22.03.2018, 08:04

  Tako se prehranjujete v dobri veri, da delate nekaj dobrega zase. A v resnici vaša izbira morda sploh ni zdrava. Kaj so zmote o zdravi prehrani, smo se pogovarjali s prehransko strokovnjakinjo Mojco Cepuš.

 • Arterije
  22.03.2018, 07:58

  Povišane vredosti holesterola in trigliceridov povečujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, ki še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi uravnali raven holesterola, vam zdravniki lahko predpišejo statine, a ti imajo številne stranske učinke. Prav zato je za zniževanje holesterola treba poskrbeti že prej, ko ga lahko znižamo po naravni poti.

 • Afte
  21.03.2018, 08:15

  Ustne razjede ali afte so pogoste težave ustne sluznice, ki jih običajno povezujemo s padcem imunske odpornosti. K njihovemu nastanku prispevajo tudi pomanjkanje folne kisline, železa in vitamina B12. Lahko so tudi posledica mehanskega draženja, denimo z ugrizom v lice ali pretesne proteze. Preverite, kako si pomagati.

Iskanje po vsebini

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Svetovni prvak v spominu svetuje!

Dominic OBrien

Tako kot pri športu je tudi pri spominu možno trenirati svoje sive celice. To vam lahko potrdi osemkratni svetovni prvak v pomnjenju Dominic O'Brien, ki pravi, da je z nekaterimi metodami in redno vadbo mogoče doseči čudeže.

Anketa

Arašidi

Imate radi oreščke?