17.12.2017
LJ
/ -4°
Voda Začela sem redno piti jabolčni kis in zgodilo se je to ... Trebuh 7 živil, ki kurijo maščobo in spodbujajo presnovo Trebuh Trik, da zmanjšate željo po sladkem in slanem Meningitis Starši so delili zadnjo fotografijo sina, da bi druge opozorili pred nevarnostjo

Novice

 • Možgani
  15.12.2017, 10:24

  Vsakodnevno pitje zelenega, črnega ali rdečega oziroma oolong čaja zmanjša tveganje za pojav Alzheimerjeve bolezni za 50 odstotkov. Pri tistih, ki nosijo gen za Alzheimerjevo bolezen, pa celo za 86 odstotkov.

 • Voda
  15.12.2017, 10:16

  Pred novim letom boste verjetno po sladkorju posegli pogosteje kot sicer. Zato bi bilo za vaše zdravje odlično, če bi v januarju opravili 1-mesečni sladkorni detoks. Ta vam lahko pomaga celo, da se tega škodljivega živila povsem odvadite.

 • Trebuh
  15.12.2017, 08:12

  Želite izgubiti kakšen odvečen kilogram? Potem se nikar ne lotevajte drastičnih diet, a v svoj jedilnik raje vključite več živil, ki pomagajo kuriti maščobo. Tu je nekaj izmed njih.

 • Meningitis
  14.12.2017, 08:03

  Obupani starši 6-letnega Oliverja Halla iz britanskega mesta Halesworth so še zdaj pretreseni zaradi nenadne smrti sina. Oliver je umrl samo 24 ur po tem, ko se je okužil z nevarno bakterijo, starši pa so zdaj delili njegovo zadnjo fotografijo, da bi druge opozorili na nevarnosti meningitisa.

 • Možganska kap
  13.12.2017, 08:06

  Še vedno je po svetu in pri nas bolezen srca in ožilja najpogostejši vzrok za prezgodnjo smrt. Težave, kot sta povišan holesterol ali tlak, lahko vodijo v kap. Toda kaj povzroči povišan holesterol in tlak? Določene navade lahko pripeljejo bolezen.

 • Maščoba
  15.12.2017, 10:16

  Ko se pojavi bolezen, se najprej obrnemo na zdravnika, ki nam običajno predpiše zdravila ali nas pošlje na nadaljnje preiskave. A dobro je, da ob bolezni pomislimo tudi, katere navade našega življenjskega sloga so prispevale k razvoju te bolezni. Pri vsaki bolezni lahko svoje telo dodatno okrepimo tudi z bolj zdravimi izbirami, a tu je nekaj bolezni, kjer lahko naši dodatni ukrepi izjemno pripomorejo k izboljšanju stanja.

 • Prehlad
  15.12.2017, 10:15

  Imunski sistem nas vsak dan brani pred mikroorganizmi, ki povzročajo bolezni. Za to smo mu lahko hvaležni. Pa mu pri tem lahko kako pomagamo z določenim obnašanjem? Kaj mu res pomaga in kaj so samo miti?

 • Čokolada
  15.12.2017, 08:12

  Že samo, če za devet dni opustite sladkor, se lahko vaše zdravje izboljša, je pokazala zadnja študija, izvedena v pediatrični bolnišnici v San Franciscu. Študijo so izvedli na debelih otrocih in rezultati po devetih dneh, ko so opustili sladkor, so bili osupljivi.

 • Voda
  14.12.2017, 08:03

  ''Kot vsakdo, ki se spopada s sindromom razdražljivega črevesa, dobro ve, da bi dal v tistem trenutku vse, da bi težave rešil,'' je dejala blogerka Scarlett Dixon, ki se je z njim spopadala kar 10 let. Poskusila je vse, od uživanja alg, hipnoze, masaže, pitja aloe vere do uživanja različnih probiotikov. A pomagalo ji je šele, ko je začela redno piti jabolčni kis.

 • Rak
  13.12.2017, 08:05

  Mati 32-letne Nicole Yarran iz Avstralije je spregovorila o tragični zgodbi, ko zdravniki njeni hčerki niso želel pomagati, češ da je premlada za raka. Na žalost so se zmotili in mlada mati treh deklic je umrla za rakom debelega črevesa, ki bi ga lahko ozdravili, če bi ga odkrili dovolj zgodaj.

Iskanje po vsebini

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Svetovni prvak v spominu svetuje!

Dominic OBrien

Tako kot pri športu je tudi pri spominu možno trenirati svoje sive celice. To vam lahko potrdi osemkratni svetovni prvak v pomnjenju Dominic O'Brien, ki pravi, da je z nekaterimi metodami in redno vadbo mogoče doseči čudeže.

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?