22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?
13.04.2018, 12:40 / L. E.

Na stres bi morali gledati kot na nekaj, kar nam v življenju pomaga. Ne pa kot na nekaj, kar nam le škodi. Takšen odnos do stresa so psihologi z univerze Stanford povezali z boljšim počutjem in celo večjo produktivnostjo. Če smo sproščeni, namesto zaskrbljeni lažje in boljše delamo.

Novice

 • 03.04.2018, 08:03

  Če prenehate telovaditi, se lahko depresija poslabša v samo treh dneh, je pokazala avstralska študija, ki je raziskovala, kako gibanje vpliva na to bolezen. Že prej so študije pokazale, da lahko telovadba pomaga bolnikom. Niso pa še preverili, kaj se zgodi, če jo ti opustijo.

 • 22.03.2018, 08:01

  Se vam kar naprej vsiljujejo neprijetne misli? Ali obsesivno umivate roke ali preverjate, ali ste ugasnili vse luči in naprave v svojem domu, ali ste zaklenili vrata? Ko to začne človeku jemati toliko časa in energije, da začne zmanjševati kakovost njegovega življenja, govorimo o obsesivno-kompulzivni motnji, razlaga Aleksandra P. Meško, specialistka klinične psihologije.

 • 08.03.2018, 07:50

  V dolgoletnem razmerju se lahko partnerja, če ne skrbita za dober odnos in če si ne vzameta dovolj časa drug za drugega, počasi oddaljita. Ste tudi vi v dolgoletnem odnosu in se sprašujete, ali se vam je to zgodilo? Tu je 7 majhnih stvari, ki kažejo na to, da je vašemu partnerju kljub vsemu še vedno veliko do vas.

 • 02.03.2018, 08:01

  Če si po službi ali čez vikend želite le počitka ter ste nato kljub dvodnevnem poležavanju utrujeni še v ponedeljek, je to znak za alarm, pravi psihiatrinja prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec. psihiatrije. Pogovarjali smo se, kdaj je stres normalen, kdaj pa ga je preveč. In kdaj nam zaradi stresa pripada tudi bolniška.

 • 06.03.2017, 08:08

  Panični napadi so, podobno kot anksioznost ter depresija, eden od najpogostejših psiholoskih pojavov, s katerimi se srečujemo v terapevtskem okolju. Anksioznost in panični napadi gredo z roko v roki. Predvsem to velja za socialno anksioznost, pri kateri so panični napadi dokaj specifični.

 • 15.02.2018, 08:09

  Se sprašujete, ali je vaš trenutni partner vreden vašega zaupanja in ali bi se z njim spustili v partnerski odnos ali ne? Potem preverite, katere lastnosti moškega so tiste, ki kažejo na to, da ste z moškim, ki ga je vredno obdržati.

 • 12.01.2018, 13:06

  ''Zdelo se je, da je odnos čudovit in še nikoli v življenju nisem bila tako zaljubljena. Nato pa se je zgodilo. Bil je razhod, ki je bil zame popolnoma nepričakovan,'' za mindbodygreen.com piše Američanka Michelle D’Avella. ''Razhod, ki je povzročil tako hudo bolečino, da sem se je preprosto želela le znebiti. In sem se je.''

 • 04.01.2018, 08:11

  Nekomu podariti svoje srce je zagotovo pogumna stvar, a to ne pomeni, da zagotavlja srečo. Tu so 4 napake, ki se jim moramo izogniti, da ne bi uničili našega partnerskega odnosa.

 • 18.12.2017, 08:01

  Manično nakupovanje, bleščavi dogodki in pričakovanje nečesa velikega. Vse, kar se dogaja v decembru, je izjemno intenzivno za vse naše čute, zlasti čustvovanje, zato se v januarju lahko pojavi toliko večja praznina. Kaj je lahko največje darilo in kaj je tisto, kar v resnici zares šteje, smo se pogovarjali s spec. zakonske in družinske terapije Anjo Kovačič.

 • 01.12.2017, 10:41

  Čustvena inteligenca je sposobnost prepoznavanja in uravnavanja svojih čustev in čustev drugih. Tisti, ki imajo naravni dar za to, z lahkoto preproznajo ljudi, ki so zanje 'škodlivi' in takoj vedo, kako se z njimi soočiti. Tu je 6 načinov, kako se čustveno inteligentni ljudje spopadajo s toksičnimi ljudmi.

 • 27.03.2018, 08:13

  Obsesivno-kompulzivno motnjo je mogoče premagati ter zaživeti srečneje. Z Aleksandro P. Meško, specialistko klinične psihologije, smo se pogovarjali, kako sprejeti neprijetne, obsesivne misli in kako se znebiti kompulzij, fizičnih postopkov, ki smo jih razvili, da bi zmanjšali občutek tesnobe, ki se pojavi ob misli, ki nam ni všeč.

 • 13.03.2018, 07:36

  Kaj so anksiozne motnje? Kdaj nam strah in tesnoba pomagata, kdaj nas ovirata? Zakaj se v resnici pojavljajo napadi panike? In kaj storiti, če obsesivno preverjamo, ali smo izključili štedilnik? O vsem tem smo se pogovarjali s psihiatrinjo prof. dr. Mojco Zvezdano Dernovšek, dr. med., spec. psihiatrije.

 • 02.03.2018, 12:30

  Prehrana, ki vsebuje veliko sadja, zelenjave ter polnozrnatih žit, za več kot 10 odstotkov zmanjša tveganje za depresijo pa tudi pojav drugih duševnih motenj. Tveganje pa se poveča, če uživate predelana živila in sladkor ter sladkane pijače, je pokazala ameriška študija.

 • 26.02.2018, 08:10

  ''Antidepresivi niso neučinkoviti ali teorija zarote – v resnici delujejo,'' je ob zadnji študiji Univerze Oxford, ki je pokazala, da antidepresivi v resnici delujejo, zapisal časopis The Guardian. A mnogi se s tem ne strinjajo. Preverite, zakaj je resnica o antidepresivih veliko bolj večplastna.

 • 23.02.2018, 12:43

  Biti v dolgoletnem razmerju in ohraniti iskrico v njem, je težka naloga. A ne nemogoča. Tu je nekaj stvari, zaradi katerih se ljudje vedno znova in znova zaljubljajo v svojega partnerja.

 • 19.01.2018, 12:45

  Leta 1938 so začeli na univerzi Harvard spremljati 268 študentov. Intervjuvali so družine, iz katerih so izšli, imeli dostop do vseh zdravstvenih kartotek, kasneje so spremljali tudi družine, ki so si jih ustvarili. Obilica podatkov je pokazala, kaj so imeli skupnega tisti, ki so bili srečni in dlje časa zdravi.

 • 08.01.2018, 10:31

  Avstralska medicinska sestra in svetovalka, ki se ukvarja s paliativno oskrbo pacientov, je razkrila, katera so največja tri obžalovanja ljudi na smrtni postelji. Del njene terapije je namreč tudi pogovor o tem, kaj bi spremenili, kaj obžalujejo in kaj bi lahko storili bolje.

 • 29.12.2017, 14:27

  Opustil/-a bom kajenje, shujšal/-a bom, končal/-a bom študij, izboril/-a si bom višjo plačo. Se je katera od teh odločitev znašla tudi na vašem seznamu novoletnih zaobljub? Kar koli ste si že začrtali za leto 2018, ponujamo vam nekaj nasvetov, kako to uresničiti.

 • 06.12.2017, 08:01

  December je prekrasen praznični čas, čas druženja s prijatelji, zbliževanja z družino, pripravljanja in uživanja dobrot ter prejemanja in dajanja daril. Preživite ga tako, da se čim bolj izognete tolikokrat neizbežnemu stresu.

 • 30.11.2017, 07:55

  Ljudje z visoko čustveno inteligenco so odlični pri uravnavanju misli in čustev. Preverite, kako čustveno inteligentna oseba ste in kje se lahko še izboljšate.

Iskanje po vsebini

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave