20.08.2018
LJ
32° / 17°
Trebuh Zaščitite se pred drugim najbolj nevarnim rakom Jajce To morate jesti po športni aktivnosti Voda z limoninim sokom Voda z limono na tešče: Napaka, ki jo delamo prepogosto Aretha Franklin Zakaj je raka trebušne slinavke tako težko zdraviti?
05.05.2017, 13:23 / L. E.

Nadležen oralni herpes sicer vašega življenja ne ogrozi, vendar močno zamaje vašo samozavest. Naučite se, kako lahko zmanjšate pogostost njegovih izbruhov.

Novice

 • 09.07.2010, 08:30

  Zastrupitve s hrano so zaradi visokih temperatur in nepravilnega shranjevanja živil poleti izjemno pogoste. Preverite, kako se lahko zaščitite, kako lahko prepoznate zastrupitev, kako morate ukrepati ter kdaj je potrebno obiskati zdravnika!

 • 16.06.2010, 07:54

  Vam glivične okužbe delajo preglavice? Ste na koži ali nohtih zasledili spremembe, pa ne veste, za kaj gre? O glivičnih okužbah smo povprašali dermatovenerologinjo mag. Metko Adamič, dr. med.

 • 07.06.2010, 08:30

  Glivične okužbe nohtov lahko prizadenejo tako nohte rok, kakor tudi nohte nog, ker pa so izjemno trdovratne in se rade ponavljajo, jih je potrebno pravilno zdraviti. Preverite, kako jih prepoznati in kako zdraviti!

 • 19.06.2017, 08:14

  Poleti smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 17.08.2018, 09:23

  Včeraj je v 76. letu starosti umrla kraljica soula Aretha Franklin, ki se je borila z redko obliko raka trebušne slinavke. Gre za obliko raka, ki ubije kar 80 odstotkov ljudi, ki jim ga diagnosticirajo. Franklinova se je spopadala z bolj redko in manj agresivno obliko, imenovano nevroendokrini tumor, a bitko z njim vseeno izgubila. A zakaj je raka trebušne slinavke še vedno tako težko zdraviti in zakaj toliko bolnikov umre zaradi te bolezni?

 • 17.08.2018, 08:15

  Med športno aktivnostjo naprezate mišice in porabljate energijo. Da bi se telo lahko okrepilo in regeneriralo do naslednje športne aktivnosti, pa morate v pol ure po njenem koncu nekaj pojesti. Pomagalo bo, da že s seboj nosite kak prigrizek. A po čem poseči?

 • 16.08.2018, 10:35

  Rak na debelem črevesu je pri nas drugi najpogostejši rak. Na tem mestu je tudi po smrtnosti. Ker se lahko dolgo razvija brez simptomov, ga pogosto ne odkrijejo pravočasno. A kaj lahko naredimo, da bi se pred njim zaščitili? Študije kažejo, da lahko za preventivo veliko naredimo s pravo prehrano. In londonski raziskovalci so odkrili, da ta mora vključevati ohrovt, zelje in brokoli.

 • 16.08.2018, 11:43

  Driska je neprijetna težava, ki se pogosto pojavi, ko smo na dopustu, še posebej, če pride do zastrupitve s hrano zaradi bakterijske ali virusne okužbe. Preverite, kako ravnati, če se pojavi driska in kakšno prehrano je dobro jesti v tem času.

 • 16.08.2018, 10:50

  Vsi že dobro vemo, kako zdrava navada je, da zjutraj, takoj ko vstanemo, spijemo kozarec vode z limono. A na žalost številnim ljudem zjutraj ne paše kisel okus ali pa imajo občutljive zobe ali želodec, in zato niti ne prenesejo kislih živil. Kljub vsemu to še ne pomeni, da se morate popolnoma odpovedati pitju vode z limono na tešče, še posebno če ne delate nekaterih napak.

 • 16.08.2018, 08:53

  Zdravi odnosi so nujno tisti, ki vključujejo najmanj truda in v njih ni konfliktov. So pa ljudje, ki so v najmočnejših in najdaljših odnosih bolje opremljeni z veščinami, kako se soočiti s konflikti na zrel način. Prav tako so odločeni, da se bodo skupaj razvijali tako kot ljudje, kot romantični partnerji.

 • 06.07.2010, 08:36

  Če potujete v tropske in druge oddaljene kraje, je nevarnost, da boste zboleli za katero od tropskih bolezni, veliko večja. Katere bolezni vam grozijo in kako se lahko pred njimi zaščitite, smo povprašali infektologa mag. Branka Šibanca.

 • 10.06.2010, 18:00

  Za letošnjega POPovega zdravnika leta ste bralci izbrali infektologa, mag. Branka Šibanca! Ob tej priložnosti smo z njim naredili intervju in izvedeli marsikaj zanimivega, tako o njem kakor tudi o njegovem delu.

 • 17.08.2018, 11:23

  “Ko me kdo vpraša, če imam kakšno željo, pomislim, da bi si želela le še pet minut pogovora z njo.” Ana Lukner Roljič govori o svoji mami, ki je pred devetimi leti zbolela za demenco. Bolezen je hitro napredovala in kmalu se ni več zavedala sveta okrog sebe. Ana je bila navajena, da se veliko pogovarjata. Vedno je cenila njen nasvet. A nenadoma mame zanj ni več mogla prositi. Spremljati, kako starš postaja vse bolj odsoten in si ne more več zapomniti niti tvojega imena, pa je zelo boleče.

 • 17.08.2018, 11:22

  Vas mučijo krči v nogah, trzanje očesa, utrujenost, morda celo neredno bitje srca? To so lahko simptomi, ki kažejo, da vam v telesu primanjkuje magnezija. Pogosto ne pomislimo, da lahko svoje težave rešimo že z bolj uravnoteženo prehrano. Morda uživate premalo živil, ki vsebujejo magnezij.

 • 17.08.2018, 08:15

  Redna športna aktivnost ne vpliva ugodno le na fizično, temveč tudi na duševno zdravje. Tisti, ki se s športom ukvarjajo večkrat na teden, imajo v povprečju z duševnim zdravjem manj težav kot tisti, ki se s športom sploh ne ukvarjajo. To je pokazala ameriška študija, ki je ugotovila, da je rezultat še boljši, če med športno aktivnostjo tudi ustvarjamo in krepimo odnose z drugimi ljudmi.

 • 17.08.2018, 08:15

  V tem letnem času je sproščujoče uživati v naravi. Doma je čudovito na stežaj odpreti okno. A kaj ko to v naš svet pripelje komarje pa tudi druge žuželke. Sintetični repelenti so učinkoviti. Toda aromaterapevtko Nino Medved smo vprašali, ali obstaja še kakšen naraven način, da se zaščitimo pred piki ali pa le nadležnim brenčanjem.

 • 03.08.2018, 10:55

  “Življenje se zelo spremeni. Začneš postavljati prioritete. Dan ima samo 24 ur. Kar sodi v en dan, sodi. Kar ne sodi, ne sodi.” Tako je Anita Štricelj začela razmišljati pred štirimi leti, ko so ji diagnozirali raka. Prej je živela v naglici. Danes pa veliko bolj ve, kaj res pomeni živeti.

 • 16.08.2018, 11:26

  Če ste taki kot večina ljudi, verjetno vsak dan vedno znova jeste enak zajtrk, ki se ga sčasoma že naveličate. V tem primeru vam predstavljamo recept za zajtrk, ki vam bo pomagal izgubiti nekaj odvečnih kilogramov in zmanjšati vnetja v telesu.

 • 14.08.2018, 15:36

  Vsakič, ko greste na stranišče, čutite pekočo bolečino. Ves čas vas tišči na vodo. Lahko čutite tudi bolečino v križu, slabost in omotico. To so simptomi vnetja mehurja. A kar nekaj lahko storite, da ga preprečite, preden vam pokvari dan. Oziroma več dni.

 • 14.08.2018, 15:18

  Banane so eden najbolj priljubljenih sadežev na svetu, saj so odličnega okusa, nas nasitijo in so izjemno hranljive. Preproste so tudi za to, da jih vzamemo s seboj v službo ali na pot in imamo tako zdrav in hranilen prigrizek. K sreči tudi niso drage.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ne prezrite

Anketa

Prebavne težave

Ste se že kdaj spopadali z vnetjem mehurja?

Uporabne povezave