20.10.2018
LJ
20° / 8°
Zdrava in nezdrava hrana To morate vedeti, če vam diagnozirajo diabetes Beljakovine in zdrave maščobe 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Motnje erekcije Moški, veste, kaj vse povzroča impotenco?
05.05.2017, 13:23 / L. E.

Nadležen oralni herpes sicer vašega življenja ne ogrozi, vendar močno zamaje vašo samozavest. Naučite se, kako lahko zmanjšate pogostost njegovih izbruhov.

Novice

 • 09.07.2010, 08:30

  Zastrupitve s hrano so zaradi visokih temperatur in nepravilnega shranjevanja živil poleti izjemno pogoste. Preverite, kako se lahko zaščitite, kako lahko prepoznate zastrupitev, kako morate ukrepati ter kdaj je potrebno obiskati zdravnika!

 • 16.06.2010, 07:54

  Vam glivične okužbe delajo preglavice? Ste na koži ali nohtih zasledili spremembe, pa ne veste, za kaj gre? O glivičnih okužbah smo povprašali dermatovenerologinjo mag. Metko Adamič, dr. med.

 • 07.06.2010, 08:30

  Glivične okužbe nohtov lahko prizadenejo tako nohte rok, kakor tudi nohte nog, ker pa so izjemno trdovratne in se rade ponavljajo, jih je potrebno pravilno zdraviti. Preverite, kako jih prepoznati in kako zdraviti!

 • 19.10.2018, 10:19

  Bi radi izgubili kak odvečen kilogram oziroma kaj odvečne maščobe? To bo dobro tako za vaše zdravje kot za počutje. In ni treba, da se lotite drastične diete. Začnite z majhnimi in enostavnimi spremembami. Mi vam predstavljamo tri, ki jih ni težko vključiti v svoj vsakdan.

 • 19.10.2018, 12:01

  Arganovo olje so si ženske že od nekdaj nanašale na lase, ko so ti postali suhi in lomljivi. Prav tako tudi na lasišče za obnovo lasišča in za boljšo rast las. Priporočljiv je tudi za nego kože, še posebej, če se spopadate s suho kožo in če želite ublažiti videz gub. Prav tako za manj lomljive nohte.

 • 19.10.2018, 11:16

  Prekomerno delovanje ščitnice (hipertiroidizem) ravno nasprotno od premalo delujoče ščitnice pospeši delovanje številnih celic in tkiv v telesu. Gre za eno od pogostih motenj hormonskega sistema, ki se največkrat pojavlja pri ženskah, starih od 20 do 50 let. Preverite, kako ga prepoznati.

 • 19.10.2018, 10:20

  Kaj v našem telesu povzroči, da postanemo zaspani in nato zaspimo? Hormon melatonin. Proti uri, ko gremo po navadi spat, se začne proizvajati in ga je v telesu čedalje več. Ko se po navadi zbudimo, pa ga je v telesu vse manj. Pa ste vedeli, da proizvodnjo melatonina lahko spodbudimo tudi z določeno hrano?

 • 19.10.2018, 10:18

  Ženske, ki želijo zanositi, naj poskušajo vsak dan zaspati in vstati ob približno isti uri, svetujejo raziskovalci ameriške univerze Washington. Naše telo ima nekako tako kot narava sama rado cikličnost. In če to ne upoštevamo, se očitno lahko odrazi tudi na naši plodnosti.

 • 19.10.2018, 10:17

  Ljudje, ki se za volan usedejo, potem ko so spali manj kot štiri ure, so ravno tako nevarni kot pijani vozniki, pravijo v Fundaciji za varnost v prometu ameriškega mesta Washington. Študija, ki so jo naredili, je pokazala, da imajo podobno tveganje, da se znajdejo v prometni nesreči.

 • 18.10.2018, 13:08

  So vam diagnozirali diabetes oziroma sladkorno bolezen tipa dva? Potem bi se morali potruditi čim prej izgubiti morebitno odvečno težo. Seveda na zdrav način. To priporočajo raziskovalci britanske univerze Newcastle. Izguba prekomerne teže namreč lahko povzroči, da se telo spet začne odzivati na inzulin oziroma ga začne spet proizvajati samo.

 • 06.07.2010, 08:36

  Če potujete v tropske in druge oddaljene kraje, je nevarnost, da boste zboleli za katero od tropskih bolezni, veliko večja. Katere bolezni vam grozijo in kako se lahko pred njimi zaščitite, smo povprašali infektologa mag. Branka Šibanca.

 • 10.06.2010, 18:00

  Za letošnjega POPovega zdravnika leta ste bralci izbrali infektologa, mag. Branka Šibanca! Ob tej priložnosti smo z njim naredili intervju in izvedeli marsikaj zanimivega, tako o njem kakor tudi o njegovem delu.

 • 18.10.2018, 15:25

  Zagotovo ste že slišali, da komu metabolizem oziroma presnova dela bolje, drugemu pa slabše. Od tega je lahko odvisno tudi, ali nekdo ostaja vitek z dokaj malo truda, medtem ko nekdo takoj pridobi kilogram več, če le pogleda hrano. Do neke mere je delovanje presnove genetsko. A kar nekaj lahko tudi sami storimo, da ga izboljšamo.

 • 20.10.2018, 11:18

  Izabela Martinović je pevka, ki prihaja iz glasbene družine. V Sloveniji je mogoče bolj poznana njena sestra Danijela Martinović po pesmih: » Da je slađe zaspati «, » Što sam ja, što si ti » itd. Tokrat smo spoznali 43 letno Izabelo. Njena zgodba spreminja pogled na življenje.

 • 19.10.2018, 11:51

  Kakršni koli so že naši odnosi bili, preden smo zboleli – bolezen jih dodatno obremeni, pove dr. Tina Rahne Mandelj, doktorica zakonske in družinske terapije. "Vse resne okoliščine, ki se nam zgodijo v življenju pa tudi pokažejo, kako kakovostni so odnosi, ki jih živimo." Ob že tako težki preizkušnji je to lahko vzrok dodatne stiske. A kaj lahko naredimo?

 • 19.10.2018, 10:24

  Scenaristka, režiserka in igralka Lena Dunham je vedno zelo odkrita o svojem življenju, med drugim tudi o zdravstvenih težavah, s katerimi se spopada. Že kar nekaj časa se bori z endometriozo, zaradi katere se je konec prejšnjega leta odločila celo za operacijo, s katero so ji odstranili maternico in maternični vrat. Takrat je bila prepričana, da bo težav konec. A žal se ni nehalo in je na svojem družbenem omrežju Instagram spet objavila fotografijo iz bolnišnice.

 • 19.10.2018, 10:19

  PMS ni nekaj, kar ste si izmislili, a je skupek realnih nerpijetnih ali celo mučnih simptmov, ki se pri nekaterih ženskah izrazijo pred vsako menstruacijo. PMS se pojavlja pri približno polovici žensk, same pa lahko naredite kar nekaj stvari, da ga ublažite.

 • 19.10.2018, 10:18

  Študentsko življenje je vse prevečkrat po krivici povezano samo z ležernim stilom življenja in zabavami. A to je tudi obdobje, ko se veliko število mladih sooči z večjimi prelomnicami, ki s seboj prinesejo težje čustvene stiske.

 • 19.10.2018, 09:59

  Motnje erekcije so pogosta težava, s kateri se spopade vsak deseti moški, starejši od 21 let. Skrajna stopnja motenj erekcije pa je impotenca, pri kateri gre za popolno nezmožnost doseganja ali vzdrževanja erekcije. Preverite, kaj jo povzroča.

 • 18.10.2018, 12:43

  Bila je na veliko dietah in pravi, da se je trudila shujšati, kar pomni. Že kot najstnica je vedno poskusila vsako dieto, ki je obljubljala, da jo lahko pripelje do tako želene vitkosti. Zaradi tega pa je razvila zelo nezdrav odnos do hrane – zanjo je postala način, da se nagradi ali kaznuje. Po dveh porodih je bilo odvečnih kilogramov še več.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave