26.03.2017
LJ
11° / 4°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Ovsena kaša To se zgodi vašemu telesu, če jeste ovseno kašo vsak dan Pljuča To je dobro, da vedo tako kadilci kot nekdanji kadilci Pločevinka Veliko ljudi ne ve, da tudi ta živila vsebujejo kalcij
19.01.2017, 07:39 / L. E.

Kdaj lahko glavobol pozdravimo z jogo, sproščanjem in masažo? Kdaj pa moramo hitro k zdravniku in je glavobol lahko simptom resnejšega zdravstvenega stanja? Ste že slišali za glavobol z rafali? Ali glavobol s skupki? Kaj morate vedeti o glavobolu?

Novice

 • 15.10.2013, 09:29

  Žirantka šova Slovenija ima talent in najbolj znana slovenska balerina Ana Klašnja se zaveda, da so poškodbe del življenja vseh profesionalnih športnikov. Medtem ko mnogi, vključno z njeno fizioterapevtko, pričakujejo, da so najbolj pogoste bolečine plesalcev baleta v gležnjih in kolenih, pa je Ana pred kratkim trpela za bolečinami v križu.

 • 05.10.2010, 08:51

  Zlom kolka, ki je še posebej pogost pri starejših osebah, je zaradi zapletov lahko za marsikaterega starostnika tudi usoden. Kako zlom prepoznati, kako poteka okrevanje in kako se lahko zaščitite?

 • 22.07.2010, 09:42

  Včasih je že neroden korak ali poskok dovolj, da si zvijemo gleženj. Ta izjemno pogosta poškodba, pri kateri se raztegnejo in natrgajo vezi, pa lahko postane tudi ponavljajoča. Kako jo preprečiti, zdraviti in prepoznati?

 • 17.09.2009, 15:00

  Topli spomladanski dnevi v ljudeh zbudijo željo po gibanju, hkrati pa se poveča tudi število poškodb. Ljudje si namreč prevečkrat zadajo pretežko nalogo, na katero fizično še niso pripravljeni. Pogosto pa je vzrok za poškodbe tudi premalo ogreto telo. Poškodbe niso nedolžne, saj lahko pustijo trajne posledice.

 • 24.03.2017, 08:17

  Portal Health je z ameriškim endokrinologom dr. Robertom Lustigom pripravil zanimiv članek, v katerem so predstavili, kaj se zgodi v našem telesu, če pogosto uživamo sladkor. Ta vpliva na kožo, možgane, energijo, maščobne obloge ...

 • 24.03.2017, 08:17

  Naše telo potrebuje kalcij za zdrave kosti in zobe, pa tudi za to, da naše mišice, celice in živčevje delujejo, kot je treba. V našem telesu je več kalcija kot katerega koli drugega minerala, zato je za naše zdravje zelo pomemben.

 • 24.03.2017, 08:23

  Naj se sliši še tako grozno, na žalost večina žensk v prvi fazi raka na materničnem vratu ne zazna nikakršnih simptomov. Prav zato je pomembno, da ženske hodijo na redne preglede h ginekologu, ki z odvzemom brisa lahko odkrije raka pravočasno. Kljub temu obstajajo trije simptomi, ki so jih nekatere ženske opazijo že v začetni fazi.

 • 23.03.2017, 08:29

  Uživanje sadja in zelenjave pri kadilcih - tako zdajšnjih kot nekdanjih - občutno zmanjša tveganje za pojav kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB). Pri trenutnih kadilcih pet ali več porcij sadja in zelenjave na dan tveganje zmanjša za kar 40 odstotkov.

 • 22.03.2017, 10:48

  Partnerja lahko prideta v obdobje, ko nekdo izmed njiju preprosto ne želi več imeti tako pogostih spolnih odnosov. To lahko izjemno negativno vpliva na partnerski odnos, saj je spolnost tista, ki partnerja še dodatno poveže. Preverite, zakaj do tega najpogosteje pride in kako si pomagati.

 • 22.03.2017, 10:00

  Vsakodnevno pitje zelenega, črnega ali rdečega oziroma oolong čaja zmanjša tveganje za pojav Alzheimerjeve bolezni za 50 odstotkov. Pri tistih, ki nosijo gen za Alzheimerjevo bolezen, pa celo za 86 odstotkov.

Iskanje po vsebini

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Borovnice

Imate radi borovnice?

Uporabne povezave