20.02.2018
LJ
/ -1°
Zaprtje Se spopadate z zaprtjem? To bo pomagalo! Kašelj
Vas je ujel kašelj?
Rak prostate Simptomi raka, ki jih morajo poznati tako moški kot ženske Alyce - 5 27-letna manekenka se je spopadala s hudo napihnjenostjo. Sedaj je razkrila, kako si je pomagala
22.12.2017, 14:47 / L. E.

Namesto da zapravite celo premoženje za različne pripomočke, ki naj bi bolj ali manj uspešno negovali lase, v svoje obroke vključite hrano, ki jih bo oskrbela prav s tistimi hranili, ki jih potrebujejo.

Novice

 • 05.12.2017, 06:59

  Bralka naše spletne strani je dermatologinji mag. Metki Adamič, dr. med zastavila vprašanje: ''Na obrazu so se mi pojavile drobne žilice. Zakaj so nastale in kako naj se jih znebim?'' Gre za težavo, s katero se spopadajo številni. Spodaj si lahko preberete odgovor dermatologinje.

 • 01.12.2017, 10:41

  Mikrobiologi svarijo, da ni zdravo preizkušati kozmetična sredstva in ličila s testerji, ki so v trgovinah. Ker jih lahko uporabi veliko ljudi, se z njimi prenašajo različne okužbe. Dobite lahko herpes, vnetje oči, različne kožne težave ...

 • 08.11.2017, 08:07

  Ste vedeli, da lahko z lastno plazmo obogateno s trombociti pomladimo obraz, se znebimo strij in celo zdravimo plešavost? Več o tem piše dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med.

 • 31.08.2017, 08:01

  Ah ja, to staranje. Žal mu ne moremo pobegniti, lahko pa se nanj pripravimo. Del procesa staranja so tudi gube in gubice, ki jih lahko s pravilno in pravočasno nego malce omilimo. Prve gube se začnejo pojavljati med 25. in 30. letom starosti, odvisno od tipa kože. Pri normalni do mastni koži je ta proces kasnejši, medtem ko se pri občutljivejši gubice pojavijo prej. Kdaj ukrepati? Z bolj kakovostno nego za kožo in gube je priporočljivo pričeti po 30. letu. Kako ukrepati? Za vas imamo nekaj nasvetov. 

 • 23.06.2017, 13:33

  Močni in sijoči lasje ne polepšajo samo našega videza, a so tudi znak zdravega telesa. Normalno je, da nam vsak dan izpade okoli 100 las, a če opazite večjo količino izpadlih las se posvetujte z zdravnikom. Prav tako tudi, če opazite, da so vaši lasje vse bolj krhki in redki.

 • 14.06.2017, 07:57

  Redno prhanje je prijetna navada, s katero očistimo telo in duha. Osvežujoč občutek po prhanju prinaša boljše počutje in samozavest. A če kožo umivamo prepogosto z agresivnimi mili, se lahko izuši. Prav zato je dobro, da izberete gel, ki je narejen iz blagih sestavin in je primeren za večkratno prhanje.

 • 07.02.2017, 08:36

  Včasih so bile moderne tanke - danes so bolj moderne košate. Na bolj poudarjene obrvi prisega tudi 26-letna miss Slovenije Maja Taradi. Novinarka Katja Benčina je preverila, kako do takšnih obrvi brez agresivnih posegov, ki so lahko nevarni.

 • 22.07.2016, 09:20

  V teh dneh, ko nosimo odprta obuvala, so vidna tudi kurja očesa in druge nepravilnosti stopal, ki smo jih v hladnejšem delu leta lahko uspešno skrivali. Da se je kurjih očes v vsakem primeru dobro čim prej znebiti, vas na vsakem koraku zagotovo opozarja tudi bolečina, ki spremlja to nadlogo.

 • 16.07.2015, 09:47

  Skrivnost bolj sijoče polti res obstaja. In sicer sta to sadje in zelenjava oranžne barve, pove nutricistka Mojca Cepuš. Zaupala nam je še, kako se lahko povsem naravno znebimo podočnjakov ter kožo dlje ohranimo bolj mladostno.

 • 11.06.2015, 08:21

  Poletje je čas, ko skočimo v kopalke, pa tudi, ko si zaželimo, da bi to lahko storili brez celulita. Kako se te nadloge znebiti, smo se pogovarjali z nutricistko Mojco Cepuš, ki pravi, da lahko to dosežemo tudi z malo drugačno prehrano.

 • 01.12.2017, 08:07

  Bralka naše spletne strani je dermatologinji mag. Metki Adamič, dr. med. zastavila vprašanje: ''Poleti so se mi na čelu pojavili rjavi madeži, ki so podobni pegam. Kaj so ti madeži in kako naj se jih znebim?'' Dermatologinja odgovarja:

 • 10.11.2017, 13:36

  Ste tudi vi kdaj postali zaskrbljeni, ko ste ugotovili, da vam naenkrat izpada veliko več las? To je lahko povsem normalen pojav in zaključek največje raziskave na to temo do sedaj je, da se to zgodi konec poletja in jeseni.

 • 26.10.2017, 08:15

  Ste od nekdaj sanjale o večji gostoti las in o bolj močnih, zdravih laseh? Potem si lahko pomagate z najnovejšo inovacijo za povečanje mase las imenovano Dercos Densi solutions iz Vichyjeve linije izdelkov za krepitev las. Ta vsebuje močan antioksidant resveratrol, ki skupaj s patentirano aktivno sestavino Stemoxydine deluje na lasišče in poveča število las ter obnovi njihovo maso.

 • 17.07.2017, 14:50

  Poletje je tu, sonce je čedalje močnejše, njegove posledice na naši koži pa so že zelo vidne: polt, ki se lušči, je utrujena in brez leska ter posejana z rjavimi madeži. Omogočite ji, da si čim prej opomore.

 • 16.06.2017, 09:21

  Končno so tu topli poletni dnevi, ki jih lahko preživimo obuti samo v sandale. Morda celo bosi. Toda ste svoja stopala že uredili tako, da bodo privlačili poglede, ki so občudujoči, ne pa polni zgražanja. Zanje je treba dobro skrbeti tudi, da ne bi imeli z njimi zdravstvenih težav.

 • 29.05.2017, 09:51

  Poletje je pred vrati, številni se zato že pospešeno pripravljajo na sezono kopalk. Med njimi je tudi igralka Nina Ivanič, ki se je trdovratne maščobe na trebuhu lotila s pomočjo posebnega aparata ReduStim. Ta s pomočjo biomagnetnih valov topi maščobo, pospešuje hujšanje in pomaga pri oblikovanju bikini postave.

 • 04.01.2017, 08:15

  Proces staranja je treba mirno sprejeti, tudi sivenje las. Je pa slednje lahko celo simptom kakšne zdravstvene težave, če se zgodi prezgodaj. Lahko nakazuje tudi na pomanjkanje vitamina B12 ali pa je opozorilo, da preveč kadite oziroma živite s preveč stresa.

 • 01.07.2016, 08:16

  Končno so tu topli poletni dnevi, ki jih lahko preživimo obuti samo v sandale. Morda celo bosi. Toda ste svoja stopala že uredili tako, da bodo privlačili poglede, ki so občudujoči, ne pa polni zgražanja. Zanje je treba dobro skrbeti tudi, da ne bi imeli z njimi zdravstvenih težav.

 • 03.06.2015, 08:22

  S sočno in okusno lubenico. Ne samo, da je v teh dneh dobrodošla za osvežitev, saj vsebuje več kot 90 odstotkov vode - hkrtai je tudi odličen pripomoček pri hujšanju in v boju proti celulitu.

 • 19.12.2014, 08:27

  Hladen in oster zimski zrak kožo izsuši, zato postane razpokana in brez sijaja. Preizkusite nekaj trikov, s pomočjo katerih bo vaš obraz zasijal v vsej svoji lepoti tudi v hladnih zimskih dneh.

Iskanje po vsebini

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako krepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave