30.04.2017
LJ
16° / 2°
28.04.2017, 08:58 / L. E.

Rešitev ni, da se pretvarjamo, da na svetu ni ničesar negativnega. Niti da nekomu svetujemo, da se izogiba stresu, saj je to danes skoraj nemogoče. Namesto tega lahko preprosto svoje možgane streniramo, da ostajajo pozitivni. Počutili se bomo mnogo bolje in srečneje.

Novice

 • 28.04.2017, 08:57

  Posledice slabih navad se ne pokažejo takoj. A prej ali slej pridejo na plano. In če ne prej, jih lahko popravimo vsaj takrat in si morda tako še pravočasno naravno pomagamo k boljšemu zdravju, s tem pa tudi počutju.

 • 28.04.2017, 08:53

  Bi radi imeli bolj raven trebuh? Čeprav številni izdelki obljubljajo čudeže, s katerimi boste pridobili mišičast in raven trebuh, pa je najbolj 'čudežna' zagotovo sprememba vsakodnevnih navad, ki na dolgi rok prinesejo prave rezultate. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do bolj ravnega trebuha in boljšega počutja.

 • 28.04.2017, 08:51

  Si želite, da bi si lahko čokolado vsak dan privoščili brez slabe vesti? Strokovnjaki z univerz Cambridge in Edinburgh pravijo, da si jo lahko. A mora biti temna. Poskrbela bo, da bo vaša notranja ura tekla čim bolj nemoteno. To pa pomeni, da se boste bolje počutili in boste bolj zdravi.

 • 28.04.2017, 08:46

  100 gramov svežega sadja na dan zmanjša tveganje za srčno in možgansko kap za tretjino, pravijo znanstveniki z Oxforda. Če se redno tako zdravo prehranjujemo, imamo manj možnosti, da nas preseneti katera koli težava s srcem.

 • 25.04.2017, 06:30

  Nadvse priljubljeni ruski zdravilec Maksim Osipov, ki je danes eden od desetih najbolj priznanih zdravilcev na svetu, s svojim zdravljenjem med drugim dosega najboljše rezultate pri odpravljanju bolečin v hrbtenici in križu. V prihajajočih mesecih bo znova gostoval v Ljubljani in Termah Čatež.

 • 28.04.2017, 08:55

  Kalij zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Ključen je za pravilno delovanje srca. Uravnava krvni tlak. Pripomore k zdravim kostem in mišicam. Preprečuje pojav bolečih ledvičnih kamnov. S kakšno hrano ga užijemo?

 • 28.04.2017, 08:52

  Vsa zelenjava je zdrava. Zelena pa še posebej koristi vašemu črevesju. Če to dobro deluje, imamo več energije, se bolje počutimo, nimamo težav s prebavo. Takšno je odkritje angleških in avstralskih znanstvenikov.

 • 28.04.2017, 08:50

  Da bi vzdrževali zdravo telesno težo, ne smete pojesti veliko več kot porabite. Ameriški znanstveniki so ponudili neverjetno preprost nasvet, kako lahko v vsakdanjem življenju porabite več kalorij, ne da bi morali veliko spremeniti.

 • 25.04.2017, 09:56

  Rotavirusi so okrogli virusi, ki povzročajo črevesno nalezljivo bolezen pri ljudeh in živalih. Z rotavirusi se okuži skoraj vsak otrok v prvih petih letih življenja, kar 80% bolnikov je ob prvi okužbi mlajših od dveh let. Prav te otroke pa rotavirusne okužbe tudi najbolj ogrožajo, saj pri njih izguba tekočine zaradi bruhanja in driske, ki jo povzročajo rotavirusi, lahko zelo hitro vodi v izsušitev. Zaradi okužbe z rotavirusi bodo predvsem dojenčki in majhni otroci lahko potrebovali celo oskrbo v bolnišnici.

 • 20.04.2017, 07:47

  Ste vedeli, da je kolagen beljakovina, ki je ključnega pomena za lepo kožo, lepe lase, pa tudi za mišično maso in dobro delujoče sklepe?

Iskanje po vsebini

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Anketa