21.01.2019
LJ
/ -2°
10.01.2019, 14:05 / K.B.

V Kaliforniji je umrl pacient, potem ko mu je medicinska sestra po nesreči dala zdravilo za krvni pritisk v 8000-krat večjem odmerku, kot mu ga je predpisal zdravnik. Pacientovo srce se je po prejemu zdravila ustavilo in pol ure kasneje so ga našli mrtvega.

Novice

 • 08.01.2019, 12:55

  34-letna Zoe Batchelor iz Melbourna v Avstraliji je izgubila neverjetnih 62 kilogramov in popolnoma spremenila svoje življenje. Za spremembo življenjskega sloga se je odločila, ko je tehtala 127 kilogramov in še danes se spominja, kako se je nekoč pretvarjala, da si je zapela varnostni pas na letalu, čeprav si ga ni mogla zapeti, danes pa to storil z lahkoto.

 • 03.01.2019, 11:19

  Medicina je danes že močno napredovala, prav tako instrumenti in tehnike, s katerimi kirurgi izvajajo operacije. A velik izziv za kirurge so še vedno posegi, ki se izvajajo na težko dostopnih mestih, kot je denimo področje v ustni votlini, grlu, požiralniku, zgornjih dihalih ali pa področje v anusu, rektumu in globoko v črevesju. Vendar težave lahko reši najsodobnejši poseg z robotskim sistemom Flex®. Poglejte, kako deluje.

 • 31.12.2018, 10:29

  Prejšnji teden je preminila 27-letna Avstralka Holly Butcher, ki je trpela za izjemno redko obliko kostnega raka imenovano Ewingov sarkom. A še pred smrtjo je na svojem Facebook profilu pustila močno sporočilo o tem, kako se je njeno življenje spremenilo po diagnozi in česa se je naučila. Ganljivo sporočilo je bilo deljeno več kot 86 000 krat.

 • 24.12.2018, 10:25

  S prebiranjem neskončnih strani člankov in forumskih debat na temo zdravja povečujete le lastno zmedenost. Po urah brskanja pogosto ugotovite, da si s pridobljenimi informacijami ne morete veliko pomagati. Tako brezciljno porabljate čas, čeprav veste, da je informacije dobro dobiti čim prej.

 • 07.12.2018, 12:14

  Kate Hudson je po rojstvu tretjega otroka pogumno objavila svojo fotografijo. Zraven pa je na družbenem omrežju Instagram zapisala, da skrb za otroke vzame veliko časa, da pa je treba najti tudi nekaj trenutkov zase. Sama jih namerava izkoristiti za gibanje, zdravo hrano in meditacijo. Pravi, da spomladi snema film in želi do takrat na zdrav način izgubiti deset kilogramov.

 • 07.01.2019, 13:44

  Pravi čudež prihaja iz ameriškega mesta Omaha v zvezni državi Nebraska, kjer so očeta štirih otrok razglasili za možgansko mrtvega in so zdravniki dejali, da si ne bo nikoli več opomogel. A ko je njegova družina odklopila aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, se je moški nenadno prebudil in sedaj je že doma in dobro okreva.

 • 01.01.2019, 19:25

  Meghan je Princu Harryju prepovedala pitje alkohola, čaja in kave, trdi vir blizu kraljeve družine. Nekdanji ljubitelj zabav se je menda iz sočutja do svoje noseče žene že odpovedal pitju alkohola in namesto tega raje pije mineralno vodo, poroča Sunday Express.

 • 27.12.2018, 08:21

  Nekdanja Miss Universe Sara Savnik je pri komaj petnajstih letih izgubila sluh, potem ko je nekdo proti njej vrgel petardo. Čeprav je od usodnega dne že 13 let, se dogodka spominja, kot bi se zgodil včeraj. ''Občutek je bil grozljiv. Ne znam opisati. Grozno je, ko v sekundi ne slišiš ničesar več. Slika je, zvoka ni,'' pripoveduje danes 28-letna Sara iz Ajdovščine.

 • 24.12.2018, 08:28

  Britanski radijski voditelj Iain Lee je rešil življenje moškemu, potem ko ga je zadržal na telefonu za 30 minut, poklical rešilca in z njim čakal na liniji, dokler reševalci niso prišli na mesto in ga odpeljali v bolnišnico.

 • 23.11.2018, 09:55

  Zvezdnica šova Amerika ima talent, ki je v grozljivi letalski nesreči utrpela hude opekline po vsem telesu, je prestala operacijo, s pomočjo katere lahko zdaj zapre oči, obrne glavo in premika roke. ''Tako zelo sem hvaležna,'' pravi.

Iskanje po vsebini

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?