17.10.2017
LJ
22° / 7°
Oglasno sporočilo

Nega kože v času menopavze

16.10.2017, 08:05 / Vichy Slovenija

Menopavza ali prenehanje menstrualnih krvavitev označuje konec ženskega reproduktivnega obdobja. Povprečna starost slovenske ženske ob začetku je 52 let. Lahko se pojavi tudi prej kot naravna, prezgodnja menopavza, kar je tudi genetsko pogojeno. Obdobje pred menopavzo pa se pri večini žensk začne od 5 do 10 let pred nastopom zadnje periode. Gre za postopno zmanjšanje količine hormona estrogena, ki ima zelo velik pomen v ženskem telesu.

Novice

 • 13.10.2017, 08:03

  22-letna Norvežanka Mathilde Arctander se še dobro spomni, kaj vse je v življenju slišala na račun svojih materinih znamenj. Še posebej veliko pozornosti je vedno pritegnil tisti, ki prekriva skoraj cel njen trebuh. A odločila se je, da bo to svojo posebnost nosila ponosno.

 • 09.10.2017, 14:12

  Zdravniki v Indiji so morali staršema malega Babuja povedati, da dečku, ki se je rodil s kar dvema prirojenima napakama, ne morejo več pomagati. Obupana starša sedaj upata na čudež.

 • 02.10.2017, 08:12

  27-letna Carly White je bila prepričana, da je povsem zdrava. Kot vsako mlado dekle si ni mislila, da jo lahko preseneti bolezen. Konec julija je imela hud glavobol, a je menila, da gre za migreno. Enostavno ni prepoznala kapi.

 • 21.09.2017, 08:00

  ''Na televiziji sem igrala pogumno zdravnico, a ko gre za tvoje zdravje in postaneš bolnik, postaneš nadvse ranljiv,'' je za Cosmopolitan povedala igralka Kate Walsh, ki je pred kratkim razkrila, da se spopada z možganskim tumorjem.

 • 15.09.2017, 12:17

  Ko si dva obljubita večno zvestobo, si verjetno zamišljata, kaj vse je še pred njima. Pustolovščine in izzivi, otroci in vnuki … Ko sta se poročila Emmy in Jake Coates, pa ni bilo tako. Oba sta dobro vedela, da bo njun zakon kratek.

 • 11.10.2017, 13:11

  37-letna anonimna ženska iz New Yorka je prišla k zdravniku, ker se je spopadala s hudimi bolečinami v trebuhu. Ko so ji slikali trebuh, so zdravniki presenečeni odkrili, da je v njenem trebuhu ogromna kepa las. Še več, v njej so našli celo lasno sponko.

 • 05.10.2017, 08:01

  Ko so Joni Gatlin iz Floride naredili ultrazvok, ko je bila v 15 tednu nosečnosti, so zdravniki na posnetku opazili nenavadno tekočino. A nič ni moglo pripraviti Joni na to, kar je videla ob porodu.

 • 25.09.2017, 13:06

  Jacqueline Adan je v svojem najslabšem obdobju tehtala že 223 kilograme, a v zadnjih nekaj mesecih je z veliko truda uspela izgubiti kar 160 kilogramov. Ne glede na njen velik uspeh, se še vedno spopada s posmehovanjem neznancev, ki nanjo kažejo s prstom. Preverite, kaj jim ima za povedati.

 • 20.09.2017, 08:00

  V nekem trenutku si je takrat 25 let stara Američanka priznala, da so njeni družinski člani prezgodaj preminili tudi zaradi svoje teže. Doma so bili vajeni jesti hitro, nezdravo hrano. Nato pa se je Frances odločila za spremembo. In po treh letih dosegla velik uspeh.

 • 15.09.2017, 07:53

  Ko je Amber Rachdi nastopila v oddaji Mojih 300 kilogramov, je tehtala 299 kilogramov. Bila je stara komaj 23 let in se spopadala s hudo tesnobo in motnjo hranjenja. A poglejte, kako je izgubila kar 181 kilogramov in zaživela popolnoma novo življenje.

Iskanje po vsebini

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?