17.12.2017
LJ
/ -2°
13.12.2017, 08:05 / K.B.

Mati 32-letne Nicole Yarran iz Avstralije je spregovorila o tragični zgodbi, ko zdravniki njeni hčerki niso želel pomagati, češ da je premlada za raka. Na žalost so se zmotili in mlada mati treh deklic je umrla za rakom debelega črevesa, ki bi ga lahko ozdravili, če bi ga odkrili dovolj zgodaj.

Novice

 • 08.12.2017, 11:08

  Menekenka Resham Khan je na svojem Twitter profilu delila neverjetne fotografije po okrevanju. Mlada lepotica je le nekaj mesecev po tem, ko je bila žrtev napada s kislino, dobro okrevala. Sedaj je pokazala svoj lep obraz, kjer je vidnih le še nekaj brazgotin. Kljub vsemu pa duševne rane še zdaleč niso zaceljene.  

 • 01.12.2017, 09:28

  Plesen je lahko izjemno problematična, saj je včasih skrita za pohištvom in je niti ne vidimo. Pomembno pa je, da jo odstranimo, saj lahko v nasprotnem primeru ogroža naše zdravje. Pogosti simptomi so kašelj, glavoboli, vrtoglavica in celo izpuščaji na koži. Kako se plesni učinkovito znebiti, smo se pogovarjali z direktorjem razvoja podjetja Natura tim Robertom Širnikom.

 • 24.11.2017, 08:30

  Vikinška ali Dupuytrenova bolezen je bolezen postopnega krčenja enega ali več prstov na roki, zato bolniki pogosto ne morejo opravljati večine vsakodnevnih opravil. O vikinški bolezni do sedaj ni bilo veliko govora, ker pa je to napredujoča bolezen, ki prizadene vezivno tkivo v dlani in prstih, bi morali o njej vedeti nekaj več.

 • 23.11.2017, 08:07

  Naši predniki so pred tisočletji od vseh dreves najbolj cenili belo jelko. Ker je varovala zdravje in prinašala dolgoživost, so jo postavljali v svoja bivališča. To prepričanje se je ohranilo tisočletja vse do današnjih dni, ko za božič in novo leto v svoj dom postavimo jelko.

 • 20.11.2017, 09:43

  28-letna Stephanie Rodas iz New Yorka se od svojega 13. leta spopada z anoreksijo. Februarja letos so jo našli doma nezavestno, potem ko je vzela večjo dozo protibolečinskih tablet. Sedaj se je po pomoč obrnila na zdravnike preko ameriške oddaje Zdravnik, kjer upa, da bo dobila strokovno pomoč, ki jo potrebuje in s katero bo lažje okrevala.

 • 04.12.2017, 11:14

  Plesen je izjemno problematična, saj povzroča različne zdravstvene težave in ogroža naše zdravje. Od kašlja, glavobola, vrtoglavice in izpuščajev na koži. Plesni se je dobro zato čim prej znebiti. Kako to storiti nam je zaupal direktor razvoja podjetja Natura tim Robert Širnik.

 • 27.11.2017, 08:34

  V Ortopedski bolnišnici Valdoltra so pred dobrimi petimi leti začeli nove pristope v kostni kirurgiji, in sicer z uvajanjem računalniško podprtih tehnologij pri operativnih posegih.

 • 23.11.2017, 09:57

  Kari Cummins iz mesta Lake Arrowhead v Kaliforniji se danes zaveda, za koliko stvari je lahko hvaležna. Za svojih pet čudovitih otrok, službo, ki jo ima rada in za zdravo telo. A če bi čas lahko zavrtela nazaj, bi že od nekdaj bolj skrbela za svojo kožo. Pred kratkim je namreč premagala dva različna tipa kožnega raka in danes se zaveda, kakšno škodo si je naredila, ko se je prekomerno sončila.

 • 22.11.2017, 08:08

  31-letna medicinska sestra Sharekia Winston je dva meseca po porodu utrpela izbruh vitiliga. Po telesu so se ji začele pojavljati velike bele lise in sprva je mislila, da gre le za izpuščaj. A izkazalo se je, da gre za avtoimunsko bolezen, pri kateri bolnik izgublja kožni pigment. Bolezen ni nalezljiva.

 • 17.11.2017, 07:52

  Christine Carlos se je na plaži igrala s svojo hčerko, ko je z veliko žalostjo v srcu odkrila, da je pri svojih 103 kilogramih preveč zasopla in ima premalo kondicije, da bi se še lahko naprej igrala v pesku. Morala je odnehati in čeprav si je njena hčerka želela njene družbe, se je morala vsa zasopla spočiti.

Iskanje po vsebini

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anketa

Novoletne zaobljube

Kakšna bo vaša letošnja novoletna zaobljuba?