25.02.2017
LJ
10° / 2°
22.02.2017, 08:51 / P. R.

Vse več slišimo o skrivnostni in zelo kontrovezni konopljini smoli oz. kapljicah. Zdravilno delovanje večina ljudi zmotno pripisuje le indijski konoplji, ki vsebuje THC. Presenetljivo je, da ima veliko bolj široko zdravilno učinkovanje smola industrijske konoplje, ki je bogata s kanabinoidom CBD.

Novice

 • 17.02.2017, 14:35

  V poplavi kozmetičnih izdelkov in blagovnih znamk je težko izbrati kozmetiko, ki zares ustreza vašemu tipu kože, dejansko deluje, poleg tega pa ne vsebuje nevarnih in škodljivih snovi.

 • 03.02.2017, 08:16

  Pretekli teden je britansko sodišče univerzi Northumbria dodelilo 590 000 evrov kazni zaradi grozljivega dogodka, ki se je pripetil leta 2015. Med znanstvenim preizkusom so dvema študentoma po nesreči dali prekomerno dozo kofeina, ki je bila zanju skoraj usodna.

 • 30.01.2017, 11:37

  Se še spomnite oddaje Dan najlepših sanj, v kateri so veliko željo izpolnili 34-letni mamici treh otrok Dolores Gorinšek? Dolores ima hčerko s posebnimi potrebami, ki jo mora redno voziti na terapije. A ker je imela sama hude težave z vidom in je videla samo še 30- odstotno, ni mogla na vozniški izpit. V oddaji Dan najlepših sanj so ji izpolnili veliko željo.

 • 27.01.2017, 08:16

  Med poškodovanimi, ki so prejšnji ledeni petek 13. v nepopisni gneči čakali na vrsto na ljubljanski urgenci - ko so prvič v zgodovini razglasili zeleni alarm, da so okrepili zdravstvene ekipe zaradi ogromnega števila poškodovancev - je bil tudi 93-letni Alojz Cerar. V prometni nesreči si je namreč zlomil kolk, zato se ni mogel več postaviti na noge.

 • 26.01.2017, 15:44

  Aluminij v aluminijevi foliji povzroča Alzheimerjevo bolezen, je pokazala zadnja raziskava univerze Keele. Povezavo med aluminijem in Alzheimerjevo boleznijo strokovnjaki že dolgo poznajo, a šele zdaj so uspeli dokazati, da aluminij v resnici povzroča poslabšanje funkcije možganov.

 • 03.02.2017, 08:16

  Ko je ameriška družina Rosko zaposlila 21-letno varuško, si niso mislili, da bo tako nesebična in prijazna, da se bo po samo treh tednih skrbi za njihove tri otroke, odločila, da enemu od njih reši življenje. Njihova najmlajša je nujno potrebovala presaditev jeter, sicer bi že čez leto dni lahko umrla.

 • 02.02.2017, 09:29

  Anica za dobro fizično kondicijo skrbi s kolesarjenjem. Lani je ob zaviranju nerodno padla s kolesa in si pri tem zlomila peto. Noge ni smela obremenjevati 10 tednov, kar je za skrbno gospodinjo in aktivno babico zelo težko.

 • 27.01.2017, 14:58

  Poznate trenutek, ko v rokah držite napotnico za specialistični pregled, pa ne veste, na katerega izvajalca se morate obrniti, da boste najhitreje na vrsti? Razumljivo, želite biti pregledani čim prej, da se boste izognili težavam, skrbem in bolečini.

 • 26.01.2017, 15:50

  Nenadni srčni zastoj morda le ni tako nenaden in nepričakovan, kot so mislili zdravniki, kaže zadnja raziskava strokovnjakov iz Los Angelesa. Skoraj polovica pacientov, ki so doživeli srčni infarkt, je imela pred njim opozorilne znake.

 • 03.01.2017, 08:14

  Podljubeljčanka Anja Polajnar pravi, da se je z odvečnimi kilogrami borila večino svojega življenja. Zaradi teže so jo zbadali že v vrtcu. Lotila se je nešteto diet. A 33 kilogramov je izgubila, ko je začela slediti Formuli popolne postave, navodilom, ki jih je pripravil osebni trener Miha Geršič.

Iskanje po vsebini

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Anketa

Čili

Uporabljate začimbe?