30.03.2017
LJ
22° / 7°
Morela Laserska operacija, ki je povsem prilagojena vašemu očesu Celulit - 2
Estetsko preoblikovanje telesa - življenje brez celulita
Črevesje - 1
11 dejstev, ki jih morate vedeti o razdražljivem črevesju
Anti age - 4
Razkrivamo glavnega aduta lepotne industrije, v borbi proti gubam
07.02.2017, 10:37 / Vizita.si

Večina otrok bolezen preboli doma. Včasih pa je treba tudi v bolnišnico. Novinarka Urška Šestan je preverila, kdaj je treba otroka odpeljati k zdravniku ter kakšni so lahko zapleti pri RSV in gripi. Kako pa lahko preprečimo, da otrok zboli?

Novice

 • 03.12.2012, 08:26

  Zdrave higienske navade imajo pri vašem otroku številne koristi. Med drugim jih lahko že letošnjo jesen in zimo obvarujejo pred prehladom in virusi gripe. Sicer pa bo zgodnje učenje in navajanje na zaščito pred mikrobi tako njemu kot vam povrnjeno tudi pozneje v življenju.

 • 29.03.2017, 06:30

  V svetu, zvezdnice kot so oskarjevka Gwyneth Paltrow, igralki Jessica Alba in večno mlada Jennifer Aniston, že desetletje posegajo po naravni kozmetiki, sedaj pa temu trendu sledijo tudi mnoge znane Slovenke. Prednost naravne kozmetike, ki jo izdelamo sami, je namreč v tem, da točno vemo kaj je v našem izdelku, kot tudi izbira tistih sestavin, ki jih naša koža zares potrebuje.

 • 29.03.2017, 08:17

  S primernim življenjskim slogom lahko izjemno zmanjšamo tveganje, da bi v naših venah ali arterijah nastal krvni strdek. Če se zamaši arterija, lahko pride do možganske ali srčne kapi. Strdek v veni pa se lahko konča s pljučno embolijo. To so nevarna stanja, ki lahko povzročijo prezgodnjo smrt. Kako jih čimprej prepoznati, da lahko še pravočasno poiščemo zdravniško pomoč?

 • 29.03.2017, 08:43

  Medicinske raziskave kažejo, da se s celulitom (v lažji ali bolj izraziti obliki) spopada kar 85 odstotkov žensk; zmotno pa bi mislili, da prizadene zgolj ženske v določeni starosti ali tiste, ki imajo povišano telesno težo.

 • 28.03.2017, 08:15

  Kronična vnetja so resna težava, ki je povezana z nekaterimi najbolj nevarnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca in ožilja, sladkorno boleznijo, rakom, Alzheimerjevo boleznijo in še bi lahko naštevali. Povzročajo pa tudi vnetja v sklepih, bolečine v telesu. Prav zato je dobro vedeti, katera hrana povečuje vnetja v telesu in se ji je bolje izogibati.

 • 28.03.2017, 08:04

  Laserska odprava dioptrije je lahko tudi povsem prilagojena očem vsakega posameznika. Z uporabo dveh najsodobnejših tehnologij – Wavefront ter Contoura Vision – je laser postal še varnejši in učinkovitejši način za doseganje popolnega vida.

 • 24.03.2017, 08:22

  Rak je danes drugi najpogostejši vzrok za bolezen in prezgodnjo smrt – takoj za kardiovaskularnimi boleznimi, poroča Svetovna zdravstvena organizacija. Zato je pomembno odkritje Britancev, da vitamin C lahko pomaga uničevati raka.

 • 24.03.2017, 08:17

  Portal Health je z ameriškim endokrinologom dr. Robertom Lustigom pripravil zanimiv članek, v katerem so predstavili, kaj se zgodi v našem telesu, če pogosto uživamo sladkor. Ta vpliva na kožo, možgane, energijo, maščobne obloge ...

 • 24.03.2017, 08:23

  Eden prvih znakov porušenega hormonskega ravnovesja je mozoljavost. Ko že mislite, da so najstniška leta mimo in da ste z mozolji opravili, se ti znova pojavijo. Če se mozolji pojavijo v odrasli dobi, morate pomisliti na hormonsko neravnovesje.

 • 23.03.2017, 08:29

  Uživanje sadja in zelenjave pri kadilcih - tako zdajšnjih kot nekdanjih - občutno zmanjša tveganje za pojav kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB). Pri trenutnih kadilcih pet ali več porcij sadja in zelenjave na dan tveganje zmanjša za kar 40 odstotkov.

 • 05.10.2010, 10:44

  Dojenje ima za zdravje in razvoj dojenčka neprecenljivo vrednost, saj ima materino mleko vse, kar v prvih šestih mesecih potrebuje otrok za zdrav razvoj in rast. Materino mleko namreč krepi dojenčkov imunski sistem, zagotavlja zaščito pred nalezljivimi boleznimi in dihalnimi okužbami ter preprečuje kronične bolezni kasneje v življenju.

 • 16.03.2017, 07:38

  Bi radi shujšali do poletja, pa vam to nikoli ne uspe, ker vas premamijo sladkarije in hitra prehrana? Pri tem vam lahko pomagajo kapsule Sensilab SlimJOY, ki zavirajo delovanje encimov, ki so ključni za razgradnjo maščob in enostavnih ogljikovih hidratov. Prav zato boste lahko tudi nekoliko grešili in se pri tem ne boste redili. Ob zmerni prehrani pa boste shujšali.

 • 29.03.2017, 08:42

  Japonci so med vsemi državami na svetu po pričakovani življenjski dobi na drugem mestu. Pred njimi je Monako. Mi smo na 62. mestu. Prav tako je na Japonskem zelo malo prekomerno težkih, samo 3,5 odstotkov prebivalstva. Kaj se lahko naučimo od njih?

 • 27.03.2017, 08:16

  Občutite tik za svojo prsnico boleč in pekoč občutek? To je lahko zgaga. Želodčna kislina, ki je zašla v požiralnik. A danes ni razloga, da bi zaradi tega trpeli. Zgago je mogoče preprečiti ali vsaj lajšati. Poglejmo, kako.

 • 28.03.2017, 06:30

  Sindrom razdražljivega črevesja je motnja, pri kateri je bolečina v trebuhu ali nelagodje v predelu trebuha povezano s številnimi simptomi. Značilno je, da ti vključujejo občasne bolečine v trebuhu, ki jih spremlja kronična ali ponavljajoča se driska, zaprtje ali izmenično obdobje obojega. Prisotni so lahko tudi drugi simptomi.

 • 24.03.2017, 08:23

  Naj se sliši še tako grozno, na žalost večina žensk v prvi fazi raka na materničnem vratu ne zazna nikakršnih simptomov. Prav zato je pomembno, da ženske hodijo na redne preglede h ginekologu, ki z odvzemom brisa lahko odkrije raka pravočasno. Kljub temu obstajajo trije simptomi, ki jih nekatere ženske opazijo že v začetni fazi.

 • 27.03.2017, 08:16

  Izberite pravo in učinkovito metodo, ki vam bo na naraven način pomagala pri zmanjšanju maščobnih oblog, celulita in oblikovanju telesa. S storitvami LPG do vaše popolne postave.

 • 24.03.2017, 08:17

  Naše telo potrebuje kalcij za zdrave kosti in zobe, pa tudi za to, da naše mišice, celice in živčevje delujejo, kot je treba. V našem telesu je več kalcija kot katerega koli drugega minerala, zato je za naše zdravje zelo pomemben.

 • 24.03.2017, 08:22

  Vsake toliko časa ima vsak glavobol. Takrat se ga lahko znebimo že s počitkom, s pitjem veliko vode ali uživanjem banane. A pri nekaterih tipih glavobolov ti ukrepi ne pomagajo. Preverite, na katere glavobole morate biti pozorni.

 • 23.03.2017, 08:28

  Zajtrk je pomemben obrok, in če si zjutraj privoščite ovseno kašo, boste naredili veliko zase. Imeli boste več energije, poskrbeli boste za zdravo postavo, zmanjšali boste tveganje za kardiovaskularne bolezni, izboljšali svojo prebavo in okrepili imunski sistem.

Iskanje po vsebini

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ne prezrite

Anketa

Borovnice

Imate radi borovnice?

Uporabne povezave