28.07.2017
LJ
30° / 16°
Sreča Kaj je izjemna prednost mediteranskega sloga življenja? Jabolčni kis 3 težave, pri katerih lahko jabolčni kis naredi čudeže tek Kdaj je najboljši čas za telovadbo? Miranda Kerr Nov trend v plastični kirurgiji, ki vas bo šokiral
07.02.2017, 10:37 / Vizita.si

Večina otrok bolezen preboli doma. Včasih pa je treba tudi v bolnišnico. Novinarka Urška Šestan je preverila, kdaj je treba otroka odpeljati k zdravniku ter kakšni so lahko zapleti pri RSV in gripi. Kako pa lahko preprečimo, da otrok zboli?

Novice

 • 03.12.2012, 08:26

  Zdrave higienske navade imajo pri vašem otroku številne koristi. Med drugim jih lahko že letošnjo jesen in zimo obvarujejo pred prehladom in virusi gripe. Sicer pa bo zgodnje učenje in navajanje na zaščito pred mikrobi tako njemu kot vam povrnjeno tudi pozneje v življenju.

 • 28.07.2017, 08:04

  Nekateri osebni trenerji svetujejo, da telovadite že takoj zjutraj, saj vam takrat običajno nepričakovani dogodki ne bodo pokvarili načrtov, da bi obiskali telovadnico. Poleg tega jutranja telovaba mnogim da veliko energije, ki jo potrebujejo, da so lahko bolj produktivni preko dneva. A spet drugi svetujejo drugače.

 • 28.07.2017, 08:01

  Če imate doma vidno škodo zaradi izliva vode, vlažna tla ali vidno plesen, imate večje tveganje za težave s sinusi in bronhitis kot tudi za alergije, astmo in druge dihalne težave, opozarjajo švedski raziskovalci, ki polagajo na srce, da za svoje zdravje vlago ali plesen čim prej saniramo.

 • 25.07.2017, 09:07

  Mlada Haley Smith je izgubila kar 50 kilogramov, potem ko je videla svoje fotografije z zaroke in zaradi njih bruhnila v jok. Preverite, kako ji je uspelo.

 • 27.07.2017, 08:04

  Jabolčni kis že dolgo velja za zdravilnega. Še posebej dobrodejen pa naj bi bil pri težavah s krvnim sladkorjem, črevesjem in preveč kilogrami. To so pokazale tudi študije. A uživati ga je treba zmerno in ga vedno razredčiti.

 • 26.07.2017, 08:16

  Ko si kupimo nove čevlje, smo navadno zelo veseli in če so udobni, jih radi nosimo. Nov par čevljev je zagotovo nekaj, s čimer se ženske rade razvajamo. A za žensko iz Mississippija so bili novi sandali prava nočna mora.

 • 24.07.2017, 09:41

  Danes ne bo govora o manikuri, a o pomenu lunice – belega predela na korenu nohta, ki je najbolje viden na palcih in kako vam lahko reši življenje. Da, prav ste slišali.

 • 21.07.2017, 11:10

  Nihče noče biti napihnjen, saj to prinaša bolečine v trebuhu, občutek utrujenosti in nelagodja. Hkrati lahko napihnejnost vpliva tudi na posameznikovo samozavest in dobro počutje. Tu je nekaj razlogov  za napihnjenost, med katerimi ni hrane.

 • 21.07.2017, 11:08

  Sestavine jajc so bile vedno znova in znova podvržene dvomu, ali so zdrava ali ne. Veliko je bilo napačnih informacij o jajcih, zaradi katerih še danes ljudje niso prepričani, ali jih vključiti v svoj jedilnik ali ne. A strokovnjaki pravijo, da jih lahko uživate brez slabe vesti. Tu je 9 pozotivnih učinkov jajc na človeško telo. Priporočljiva količina – 2 do 3 jajca na dan.

 • Oglasno sporocilo

  Žejni zdravja

  20.07.2017, 13:25

  Včasih je veljalo nepisano pravilo: »Eno jabolko na dan odpravi zdravnika stran.« Danes temu žal ni več tako. Živimo v drugačnih, bolj hitrih časih, z vse več obveznostmi in stresa, zato imamo zase vse manj čas, tudi, ko gre za pravilno izbiro in pripravo hrane.

 • 05.10.2010, 10:44

  Dojenje ima za zdravje in razvoj dojenčka neprecenljivo vrednost, saj ima materino mleko vse, kar v prvih šestih mesecih potrebuje otrok za zdrav razvoj in rast. Materino mleko namreč krepi dojenčkov imunski sistem, zagotavlja zaščito pred nalezljivimi boleznimi in dihalnimi okužbami ter preprečuje kronične bolezni kasneje v življenju.

 • 28.07.2017, 08:04

  Če ste mislili, da so bile pegice, ki so si jih ljudje lepili na obraz, kaplja čez rob, vas bo tole morda še bolj presenetilo. Zadnji način, kako si ljudje spreminjajo svoje naravne poteze obraza je, da si s pomočjo plastične kirurgije ustvarijo jamice v licih in s tem tvegajo trajno poškodbo mišic obraza.

 • 27.07.2017, 08:05

  Povečano uživanje beljakovin lahko pomaga tistim, ki redno delajo vaje za moč, doseči večje in lepše mišice, pravijo kanadski raziskovalci. Vendar pa jim pretiravanje še vedno lahko škodi. Nad določeno količino beljakovine poleg tega nimajo več učinka.

 • 27.07.2017, 08:05

  Španska študija je pokazala, da lahko mediteranski slog življenja zmanjša tveganje za to, da razvijemo depresijo. A pomaga ne le uživanje rib, olivnega olja, paradižnika … Mediteranski slog življenja je mnogo več kot prehrana.

 • 26.07.2017, 08:16

  Naše življenje je polno vsakodnevnih odločitev, ki jih pogosto sprejemamo brez prevelikega premisleka. A nekatere odločitve lahko obžalujemo za vedno. Tu je nekaj izmed njih, ki so jih ljudje najpogosteje obžalovali.

 • 25.07.2017, 08:12

  V Sloveniji zaradi bolezni srca in ožilja vsako leto umre okoli 7000 ljudi, zaradi česar bolezni srca in ožilja še vedno veljajo za ubijalca številka 1, ki vsako leto vzame največ življenj. Preverite, kako prepoznati prve znake srčnega infarkta pri ženski.  

 • 24.07.2017, 08:10

  Sladka in sočna lubenica je odlična izbira za vroče poletne dni. A nekateri se ji izogibajo, saj so zaskrbljeni, da bi se zaradi lubenice zredili. A strah je popolnoma odveč. Preverite, zakaj.

 • 21.07.2017, 11:09

  Ko so 20-letnemu Pablu Ráezu leta 2015 diagnosticirali levkemijo, je bil prepričan, da bo raka premagal. Po tem ko so mu presadili kostni mozek in je prestal več kemopterapij, je dosegel svoj cilj in rak je bil v remisiji. A na žalost se je bolezen vrnila in tokraat je bila zanj usodna. Tik pred smrtjo pa je za sabo pustil tole sporočilo.

 • 21.07.2017, 08:02

  27-letna mati Courtney Waldon je čudežno preživela grozljivo tragedijo, ki se je zgodila na kampiranju, ko so z družino sedeli ob ognju in se je njeno telo nenadno vnelo. Courtney je opekline preživela, a brazgotine bodo ostale za vedno. Takoj po nesreči je mlado mamico zapustil še mož.

 • 20.07.2017, 10:57

  Američanka Jolene Jones je objavila svojo fotografijo po transformaciji – nekoč je imela telo bodybuilderke, danes pa kot pravi, ima telo človeka, ki ima rad svoje telo. Fotografija je na njenem Facebookovem profilu prejela kar 129 000 pozitivnih odzivov.

Iskanje po vsebini

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Plesen

Imate doma plesen ali vlago?

Uporabne povezave