22.07.2018
LJ
26° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli
07.02.2017, 10:37 / Vizita.si

Večina otrok bolezen preboli doma. Včasih pa je treba tudi v bolnišnico. Novinarka Urška Šestan je preverila, kdaj je treba otroka odpeljati k zdravniku ter kakšni so lahko zapleti pri RSV in gripi. Kako pa lahko preprečimo, da otrok zboli?

Novice

 • 03.12.2012, 08:26

  Zdrave higienske navade imajo pri vašem otroku številne koristi. Med drugim jih lahko že letošnjo jesen in zimo obvarujejo pred prehladom in virusi gripe. Sicer pa bo zgodnje učenje in navajanje na zaščito pred mikrobi tako njemu kot vam povrnjeno tudi pozneje v življenju.

 • 20.07.2018, 15:57

  Golf je šport, ki ni odličen le za sprostitev uma, a se ob njem nadihamo tudi svežega zraka v naravi, pregibamo svoje telo, okrepimo možgane in pokurimo kar nekaj kalorij. Še posebej priporočljiv je za starejše ljudi, ki želijo ohraniti dobro kondicijo, dobre mentalne sposobnosti in krepko ter zdravo telo.

 • 20.07.2018, 10:10

  Če imate svetlo kožo in ste občutljivi na sonce, bi morali za zaščito pred ultravijoličnimi žarki uporabljati več kot le sončno kremo. Ta ščiti pred soncem, a le, če jo uporabljate pravilno. Ker je mnogo ljudi uporablja premalo in se tudi ne namažejo dovolj pogosto, pa bi bilo pametno uporabiti še kakšen drug način zaščite – pokrivalo, oblačila z dolgimi hlačami in rokavi, senco.

 • 20.07.2018, 08:15

  O jemanju kontracepcijskih tabletk je veliko dilem in številne ženske in dekleta se tej obliki kontracepcije izogibajo zaradi mitov, ki krožijo o njih. Ginekologinja in porodničarka Tinkara Srnovšek, dr. med., je v ta namen pripravila seznam najpogostejših mitov o kontracepcijskih tabletkah, ki so bili objavljeni na izobraževalnih plakatih za laično javnost. Tukaj je nekaj izmed njih.

 • 20.07.2018, 08:14

  Umivanje zob, nitkanje in redni pregledi pri zobodravniku so ključnega pomena za dobro zdravje naših zob. A pomembno je tudi, kaj jemo. Vsi že dobro vemo, da sladkor in sladkarije uničujejo naše zobe, a to niso edina živila. Tudi nekatera zdrava živila so lahko za naše zobe nekoliko problematična. Preverite, katera.

 • 19.07.2018, 17:06

  Bolniki z osteoporozo bi morali jesti mediteransko prehrano. Italijanska raziskava je pokazala, da bo to močno zmanjšalo njihovo tveganje, da si zlomijo kolk. Naj bodo zato vaši obroki polni sadja, zelenjave, rib, olivnega olja, avokada, oreškov, stročnic, perutnine, polnovrednih žit … In imeli boste tudi veliko manj drugih zdravstvenih težav.

 • 19.07.2018, 14:29

  Zasebni detektiv je razkril 12 opozorilnih znakov, ki lahko kažejo na to, da vas partner vara. Prav tako tudi 5 korakov, kako ga soočiti s tem, da veste, da se nekaj dogaja.

 • 19.07.2018, 08:06

  Vse več raziskav se po svetu ukvarja s tem, ali ima črevesje v našem telesu pomembnejšo vlogo, kot smo do sedaj mislili. V njem seveda potekata zapletena procesa prebave in presnove. Toda raziskovalci se ukvarjajo tudi s hipotezo, da lahko stanje v našem črevesju vpliva še na kaj drugega, denimo na naše počutje ali pojav avtoimunskih bolezni.

 • 18.07.2018, 13:27

  28-letna bodybuilderka je razkrila, kako je še lansko leto prestajala kemoterapijo, se borila z rakom in komaj prehodila nekaj metrov, sedaj pa vsakodnevno telovadi in celo tekmuje proti najboljšim bodybuildarkam na svetu.

 • 18.07.2018, 14:24

  Vsak dan se soočamo s številnimi prehranskimi izbirami, ki lahko vodijo do tega, da se prehranjujemo zdravo ali nezdravo. Bomo izbrali sadni ali navadni jogurt? Bomo za zajtrk izbrali jajca ali kosmiče? Samo z izbiro živil lahko močno pripomoremo k izgubi odvečnih kilogramov in k bolj zdravemu življenjskemu slogu. Ali veste, katera živila so bolj zdrava za vas? Preverite s kvizom.

 • 05.10.2010, 10:44

  Dojenje ima za zdravje in razvoj dojenčka neprecenljivo vrednost, saj ima materino mleko vse, kar v prvih šestih mesecih potrebuje otrok za zdrav razvoj in rast. Materino mleko namreč krepi dojenčkov imunski sistem, zagotavlja zaščito pred nalezljivimi boleznimi in dihalnimi okužbami ter preprečuje kronične bolezni kasneje v življenju.

 • 20.07.2018, 12:09

  Kanabis lahko okrepi imunski sistem in pomaga v boju proti raku, je pokazala zadnja raziskava nemških raziskovalcev. Do sedaj so veliko raziskav na to temo že opravili na miših, a ne na pravih pacientih. Sedaj so znanstveniki opozorili, da potrebujemo več študij, ki kažejo, kako kanabis vpliva na človeško telo.

 • 20.07.2018, 08:16

  Pred štirimi leti je bila Joanne Peters mamica dveh otrok. Čutila je, kako postaja vse bolj utrujena. V svoji koži se ni dobro počutila. Marsikdo bi si rekel, da je tako, ko postaja človek vse starejši. Joanne pa se je odločila, da poskusi, kaj se zgodi, ko si rečeš, da bo od zdaj tvoja prioriteta zdravje.

 • 20.07.2018, 08:14

  Upamo, da ste ta dan preživeli v senci in da ste bili zaščiteni z dovolj sončne kreme, poleg tega pa še s kakšnim pokrivalom in daljšimi rokavi. Ker so bili kljub temu vaša koža in lasje izpostavljeni ultravijoličnim žarkom, pa je, ko se spet vrnete med štiri stene, ki so vsaj trenutno vaš dom, prav, da nekaj več časa kot običajno posvetite negi.

 • 19.07.2018, 16:08

  Američanka Mag Murphy je na svojem Facebook profilu objavila videoprispevek, v katerem je pokazala poškodbe kože na obrazu, ki so posledica sončenja v solariju. V posnetku je povedala, da jo obraz tako boli, da bi ga najraje namočila v sod z vlažilno kremo. A na žalost to ni edina negativna posledica sončenja v solariju.

 • 19.07.2018, 15:45

  Dr. Kevin Gendreau je družinski zdravnik. Ni mu bilo ravno vseeno, da ljudem svetuje in podaja svoje znanje, medtem ko se sam tega, kar ve, ne drži. Da nekaj spremeni, pa se je zmogel odločiti šele, ko je njegovo družino prizadela tragična diagnoza.

 • 19.07.2018, 11:57

  Uživanje večerje pred deveto uro lahko zmanjša tveganje za razvoj raka dojke in raka prostate za petino, je pokazala nova raziskava španskih strokovnjakov. Znanstveniki menijo, da uživanje hrane ponoči povzroča vnetja v telesu in hitro spreminja nivo sladkorja v krvi, kar je povezano z razvojem raka.

 • 19.07.2018, 08:08

  Ko je bila Shirley Webb stara 76 let, je komaj hodila po stopnicah. Toda namesto da bi se vdala in si govorila, da je to pričakovana posledica staranja, se je odločila, da se bo borila. S takrat 16-letno vnukinjo je začela hoditi v telovadnico. In štiri leta pozneje jo kličejo kar Herkul.

 • 23.10.2017, 08:09

  Pri nas za rakom zboleva in umira preveč ljudi. Še posebej pa je številka prevelika pri moških. Pomemben razlog za to je tudi, da se preslabo zavedamo pomembnosti ene navade, ki jo v resnici lahko v svoje življenje vključimo prav vsi. Poglejmo, kaj to je.

 • 18.07.2018, 13:18

  Nemški raziskovalci so ugotovili, da zelo preprosta navada, ki jo lahko privzamemo vsi, pomaga do bolj zdrave teže. In sicer je ta navada, da med obrokom razmišljate, ali je hrana na vašem krožniku zdrava. Za to pa zagotovo lahko najdete čas in energijo, kajne? Poglejmo si, zakaj naj bi nam bilo to v pomoč.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave