26.03.2017
LJ
11° / 4°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Ovsena kaša To se zgodi vašemu telesu, če jeste ovseno kašo vsak dan Pljuča To je dobro, da vedo tako kadilci kot nekdanji kadilci Pločevinka Veliko ljudi ne ve, da tudi ta živila vsebujejo kalcij
24.03.2017, 08:24 / Ula Novak

Občutite tik za svojo prsnico boleč in pekoč občutek? To je lahko zgaga. Želodčna kislina, ki je zašla v požiralnik. A danes ni razloga, da bi zaradi tega trpeli. Zgago je mogoče preprečiti ali vsaj lajšati. Poglejmo, kako.

Novice

 • 24.03.2017, 08:17

  Portal Health je z ameriškim endokrinologom dr. Robertom Lustigom pripravil zanimiv članek, v katerem so predstavili, kaj se zgodi v našem telesu, če pogosto uživamo sladkor. Ta vpliva na kožo, možgane, energijo, maščobne obloge ...

 • 24.03.2017, 08:17

  Naše telo potrebuje kalcij za zdrave kosti in zobe, pa tudi za to, da naše mišice, celice in živčevje delujejo, kot je treba. V našem telesu je več kalcija kot katerega koli drugega minerala, zato je za naše zdravje zelo pomemben.

 • 24.03.2017, 08:23

  Naj se sliši še tako grozno, na žalost večina žensk v prvi fazi raka na materničnem vratu ne zazna nikakršnih simptomov. Prav zato je pomembno, da ženske hodijo na redne preglede h ginekologu, ki z odvzemom brisa lahko odkrije raka pravočasno. Kljub temu obstajajo trije simptomi, ki so jih nekatere ženske opazijo že v začetni fazi.

 • 23.03.2017, 08:29

  Uživanje sadja in zelenjave pri kadilcih - tako zdajšnjih kot nekdanjih - občutno zmanjša tveganje za pojav kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB). Pri trenutnih kadilcih pet ali več porcij sadja in zelenjave na dan tveganje zmanjša za kar 40 odstotkov.

 • 22.03.2017, 10:48

  Partnerja lahko prideta v obdobje, ko nekdo izmed njiju preprosto ne želi več imeti tako pogostih spolnih odnosov. To lahko izjemno negativno vpliva na partnerski odnos, saj je spolnost tista, ki partnerja še dodatno poveže. Preverite, zakaj do tega najpogosteje pride in kako si pomagati.

 • 22.03.2017, 10:00

  Vsakodnevno pitje zelenega, črnega ali rdečega oziroma oolong čaja zmanjša tveganje za pojav Alzheimerjeve bolezni za 50 odstotkov. Pri tistih, ki nosijo gen za Alzheimerjevo bolezen, pa celo za 86 odstotkov.

 • 21.03.2017, 08:13

  Profesionalna plesalka Katarina Venturini je bila ena izmed mamic, ki so se za materinstvo odločile pozno. Za njo je bila uspešna tekmovalna kariera, nato pa se je odločila še, da odpre svojo plesno šolo. Ko sta bila s partnerjem pripravljena na naraščaj, pa ni mogla zanositi.

 • 20.03.2017, 08:02

  Sanjski poroki je sledil sanjski medeni mesec na Tajskem. Laurie Marie Johnston se je ravno poročila in bila je presrečna, da je s svojim možem v raju. Nato pa je začela z desnim očesom videti nekakšne črte. Približno takšne, kot bi gledala staro analogno televizijo.

 • 20.03.2017, 08:01

  Imate razdražen želodec? Se spopadate s slabostjo, bruhanjem ali le neprijetnim občutkom, zaradi nečesa, kar ste pojedli? Zdravniki pogosto rečejo, da je najbolje kar počakati, da se želodec umiri ali predpišejo zdravila, če je to potrebno. V tem času pa je dobro, da prilagodimo svoj prehrano. Tu je nekaj živil, ki vam bodo pomagala pomiriti radražen želodec.

 • 17.03.2017, 11:33

  Odvečna teža poveča tveganje, da bi imeli težave s srcem, je pokazala švedska študija. Ljudje s prekomerno težo, ki so to izgubili, so imeli namreč za kar polovico manjše tveganje za odpoved srca. In sicer so kilograme izgubili z operacijo.

 • 24.03.2017, 08:22

  Rak je danes drugi najpogostejši vzrok za bolezen in prezgodnjo smrt – takoj za kardiovaskularnimi boleznimi, poroča Svetovna zdravstvena organizacija. Zato je pomembno odkritje Britancev, da vitamin C lahko pomaga uničevati raka.

 • 24.03.2017, 08:23

  Eden prvih znakov porušenega hormonskega ravnovesja je mozoljavost. Ko že mislite, da so najstniška leta mimo in da ste z mozolji opravili, se ti znova pojavijo. Če se mozolji pojavijo v odrasli dobi, potem morate pomisliti na hormonsko neravnovesje.

 • 24.03.2017, 08:22

  Vsake toliko časa ima vsak glavobol. Takrat se ga lahko znebimo že s počitkom, s pitjem veliko vode ali uživanjem banane. A pri nekaterih tipih glavobolov ti ukrepi ne pomagajo. Preverite, na katere glavobole morate biti pozorni.

 • 23.03.2017, 08:28

  Zajtrk je pomemben obrok, in če si zjutraj privoščite ovseno kašo, boste naredili veliko zase. Imeli boste več energije, poskrbeli boste za zdravo postavo, zmanjšali boste tveganje za kardiovaskularne bolezni, izboljšali svojo prebavo in okrepili imunski sistem.

 • 21.03.2017, 08:18

  Se spopadate z bolečinami v trebuhu, napihnjenostjo, pojavljajo pa se obdobja driske ali zaprtja? Vam nihče ne verjame? Vsekakor niste nori, ampak se najverjetneje spopadate s sindromom razdražljivega črevesa. Gre za funkcionalno motnjo črevesa, s katero se spopada vsak peti Slovenec in močno vpliva na vsakdanje življenje.

 • 22.03.2017, 08:38

  Okoli 10 odstotkov žensk v rodni dobi naj bi imelo endometriozo. Bolezen, ki povzroča neplodnost. Žal jo mnogo pacientk pozno prepozna. A simptomov, ki jih povzroča, ne bi smeli kar ignorirati.

 • 20.03.2017, 11:58

  Družinska hiperholesterolemija je podedovana motnja, ki jo spremlja zvišan "slabi" holesterol in je izjemno nevarna, saj povečuje nagnjenost k prezgodnjemu pojavljanju bolezni srca in ožilja. Z njo se spopada okrog 6500 oseb v Sloveniji. Le 10 odstotkov pa jih ve, da jo ima. Prepoznajte simptome.

 • 09.03.2017, 11:13

  Očesna siva mrena je eden najpogostejših vzrokov za moten vid v zrelih letih. Pogostost tega obolenja narašča s starostjo, število pacientov s sivo mreno pa zaradi splošnega staranja prebivalstva nenehno raste. Po 65. letu ima zaradi nje težave z vidom že več kot polovica ljudi. Zdravimo jo lahko le z operativnim posegom.

 • 17.03.2017, 11:39

  Pojejte tri ali štiri porcije zelenjave na dan, pravijo avstralski znanstveniki. Ta povsem zmeren vnos naj bi bil povezan z 12 odstotkov manjšim tveganjem, da smo v stresu. Pri ženskah pa je bil rezultat celo boljši.

 • 17.03.2017, 11:33

  Spoznajte glavne razloge za zaprtje. Nekaj najbolj očitnih je zagotovo prehrana s premalo vlakninami, nenehno ignoriranje potrebe po odvajanju, jemanje določenih zdravil in premalo gibanja. A tu je še nekaj razlogov, na katere morda niste pomislili.

Iskanje po vsebini

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Ne prezrite

Anketa

Borovnice

Imate radi borovnice?

Uporabne povezave