23.06.2017
LJ
33° / 23°
Telo 20 znakov, da je vaše telo zakisano, in kako si pomagati Nožnica Tudi v vročih dneh ostanite sveži tam spodaj Zobobol 5 presenetljivih stvari, ki škodijo vašemu srcu Išias Huda bolečina v križu in išias. Kako si pomagati?
23.06.2017, 10:42 / L. E.

Tudi zmerno uživanje alkohola je škodljivo. Britanski raziskovalci so v 30-letni študiji ugotovili, da tudi količine alkohola, ki jih kot družba povezujemo z besedo zmerno, v možganih povzročajo določene poškodbe, ki vodijo v njihovo slabše delovanje.

Novice

 • 23.06.2017, 10:40

  Ne zavedamo se dovolj, kako pomembno je za naše počutje ter našo storilnost, da vsak dan spimo konsistentno. To pomeni, da hodimo spat in se zbujamo ob približno istem času. V študiji, ki je vključevala študente, so imeli ti boljše ocene od tistih, ki niso spali konsistentno.

 • 23.06.2017, 08:04

  Išijatični živec je najdaljši živec v naštem telesu. Išias je bolečina, do katere pride v spodnjem delu hrbta in se širi v zadnjico in nogo. Gre za eno najpogostejših bolečin hrbta. Preverite, kako si pomagati.

 • 22.06.2017, 13:03

  Debelost je danes težava že skoraj po vsem svetu. Najbolj nevarna je prav maščoba, ki se nabira na trebuhu, saj povečuje tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2, težave z dihanjem, bolezni srca in ožilja in duševne bolezni.

 • 22.06.2017, 07:53

  Zakisanost telesa vpliva na vse naše organe, vključno s kožo, možgani, kostmi, jetri, ledvicami in srcem. Ko je telo zakisano, se bo spopadalo s številnimi zdravstvenimi težavami. Tu je 20 znakov, da je vaše telo zakisano.

 • 21.06.2017, 08:17

  Čajne vrečke so primerne ne le za pripravo čaja, uporabite jih lahko tudi v lepotne in celo zdravilne namene. Preverite, kako in ob katerih priložnostih jih lahko uporabite.

 • 20.06.2017, 08:10

  Povprečen odrasel moški bi moral vsak dan spiti 3,7 litra vode, povprečne odrsla ženska okoli 2,7. Seveda je to odvisno od zunanjih temperatur, telesne aktivnosti, zaužite hrane. A voda je ključnega pomena za vse funkcije našega telesa, zato je izjemno pomembno, da telo ves čas redno hidriramo. Tu pa je nekaj prvih znakov, ki kažejo, da spijete premalo vode.

 • 19.06.2017, 08:14

  Prihaja poletno obdobje, ko smo bolj izpostavljeni pikom komarjev, čebel, os ali ugrizom klopa. Če bomo poletje preživeli na morju, nas lahko ožge tudi meduza ali ugrizne kača. Dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med piše, kako ravnati v teh situacijah.

 • 19.06.2017, 08:10

  Sladkorna bolezen je postala epidemija tretjega tisočletja. Sedem odstotkov odrasle populacije trpi za posledicami sladkorne bolezni. Letno na svetu zaradi diabetičnih zapletov umre 5 milijonov ljudi.

 • 16.06.2017, 11:13

  Ko smo izčrpani lahko kaj hitro opazimo, da ne moremo biti skoncentrirani, da si težje zapomnimo stvari in da delamo več napak. Možgani nam preprosto ne funkcionirajo dobro. Nova raziskava pa je pokazala, kako lahko kronično pomanjkanje spanja povzroči, da možgani dobesedno pojedo samega sebe.

 • 16.06.2017, 09:21

  Končno so tu topli poletni dnevi, ki jih lahko preživimo obuti samo v sandale. Morda celo bosi. Toda ste svoja stopala že uredili tako, da bodo privlačili poglede, ki so občudujoči, ne pa polni zgražanja. Zanje je treba dobro skrbeti tudi, da ne bi imeli z njimi zdravstvenih težav.

 • 23.06.2017, 09:51

  Danes že dobro vemo, da bi morali za zdravo srce jesti zdravo, redno telovaditi in opustiti kajenje. A tu je še 5 drugih presenetljivih stvari, ki škodijo vašemu srcu.

 • 23.06.2017, 08:01

  Najpogostejša zdravstvena težava, ki mnoge pesti na potovanju je driska. Z njo se spopade kar 20 do 50 odstotkov ljudi, ki potujejo po svetu. Na potovanju se pogosto spopademo tudi z zaprtjem ali napihnjenostjo. Prav zato je pomembno, da s seboj vzamete probiotike.

 • 22.06.2017, 07:53

  Neprijeten vonj intimnega predela, suha nožnica, beli tok, srbečica in boleči spolni odnosi so lahko znak, da je porušen pH nožnice. Sodobni način življenja, kjer uporabljamo sintetične materiale, tampone, antibiotike, pogosteje privede do teh težav, zato ni nenavadno, da se z njimi spoprijema že skoraj vsaka ženska vsaj enkrat v življenju. A rešitev obstaja preprosta – negovalno intimno olje Li Quandisa, ki pomaga znova uravnotežiti pH nožnice.

 • 21.06.2017, 08:18

  Ste se zadnjih nekaj tednov počutili utrujeni, napihnjeni, razdražljivi? Ali pa vam po telesu rastejo nenavadne dlake? Lahko so se pojavili tudi mozolji, ki jih prej ni bilo? Vse to je lahko znak hormonskega neravnovesja.

 • 21.02.2017, 12:10

  Ko jih jemljete, je priporočljivo poseči še po probiotikih. Tega se zaveda premalo ljudi. Probiotiki zmanjšajo tveganje za pojav stranskih učinkov, ki jih povzročajo antibiotiki. Preprečujejo, da bi ti povsem porušili ravnovesje mikroorganizmov v črevesju. Po končani antibiotični kuri pa ga pomagajo obnoviti.

 • 20.06.2017, 08:10

  Kap se pojavi, ko se krvna žila v možganih zamaši (ishemična kap) ali prične krvaveti (hemoragična kap). V obeh primerih lahko pride do hude poškodbe možganov in celo smrti.

 • 19.06.2017, 08:11

  Številne ženske se sprašujejo, ali je varno imeti spolne odnose med menstruacijo. Je to sploh primerno? Mi bo všeč? Kaj pa mojemu partnerju? Tu je nekaj odgovorov na vaša vprašanja.

 • 16.06.2017, 09:18

  V tem času je na voljo sočno tropsko sadje, ki je izjemno okusno, a nizkoenergijsko. Prav zato ga lahko uporabite kot del svoje dietne prehrane, in sicer kot nadomestek za sladico. Preverite, katero tropsko sadje je še posebej primerno za hujšanje.

 • 16.06.2017, 09:19

  Zagotovo vam ni treba več razlagati, zakaj je pomembno, da se pred soncem zaščitite. Da bi preprečili opekline, prehitro staranje in tisto najhujše - kožnega raka, pa bi morali poznati še pravilo dveh prstov.

 • 16.06.2017, 09:30

  Se vam zdi, da vam konec tedna prehitro mine? Nevroznanstvenik David Eagleman z univerze Stanford ima nasvet, kako ga podaljšati. Prav nič zapleteno ni. Le razumeti morate, kako delujejo naši možgani. To vam bo pomagalo, da vsak dan bolje izkoristite.

Iskanje po vsebini

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Ne prezrite

Anketa

Tek

Si tudi vi prizadevate, da bi pred poletjem izgubili kakšen odvečen kilogram?

Uporabne povezave