13.12.2018
LJ
/ -5°
Endokrini sistem To moramo vsi vedeti o hormonih Mafini Praznična sestavina, ki je povsem zdrava Rdeče meso Samo ena porcija na dan poveča tveganje za srčni infarkt Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
30.10.2018, 11:46 / Lina Eržen

Pisalo se je leto 2004 in Stanka Kuplenk je imela 44 let, ko je prišla diagnoza. Rak dojk. In bil je šok. "Toda potem nekako sprejmeš in greš naprej. Nekje po letu in pol me je pa res sesulo,” odkrito opisuje, kako je pristala v hudi depresiji. Vendar pa danes – 14 let po diagnozi – s svojo zgodbo želi povedati, da je tako rak kot depresijo mogoče premagati ter naprej živeti kakovostno in celo bolj polno.

Novice

 • 26.10.2018, 10:44

  Ženska iz Teksasa je v živo preko Facebooka predvajala svojo operacijo raka dojke kar 26 000 Facebook uporabnikom, posnetek pa se še zdaj širi preko družabnega omrežja. Z njim želela ženske spodbuditi naj hodijo na redne preglede dojk, saj prav zgodnje odkrivanje raka rešuje življenja.

 • 15.10.2018, 08:51

  Mojca Buh je bila, ko je dobila diagnozo raka dojk, stara le 24 let. Bila je študentka, ki je ob študiju tudi delala. Ravno leto dni prej se je poročila, le malo pred diagnozo pa je rodila. Hči je imela tri mesece, ko je po jutranjem dojenju zatipala otrdlino. Res je imela občutek, da se je ta pojavila dobesedno čez noč.

 • 10.10.2018, 13:49

  Predelano meso poveča tveganje za pojav raka dojk, je pokazala študija univerze Harvard. Ne poveča pa tveganja za to diagnozo rdeče meso, ki ni predelano, so še odkrili ameriški raziskovalci, ki priporočajo, da se predelanemu mesu, kot so denimo hrenovke, raje odrečete.

 • 04.10.2018, 14:33

  Na vsako zatrdlino v dojkah, za katero se izkaže, da je rakava, odkrijejo približno osem zatrdlin, ki so benigne in neškodljive. Vsaka zatrdlina torej ni rakava. Preverite, kako prepoznati rakavo tkivo.

 • 19.10.2018, 11:51

  Kakršni koli so že naši odnosi bili, preden smo zboleli – bolezen jih dodatno obremeni, pove dr. Tina Rahne Mandelj, doktorica zakonske in družinske terapije. "Vse resne okoliščine, ki se nam zgodijo v življenju pa tudi pokažejo, kako kakovostni so odnosi, ki jih živimo." Ob že tako težki preizkušnji je to lahko vzrok dodatne stiske. A kaj lahko naredimo?

 • 12.10.2018, 13:32

  ''Zdaj se počutim lepo od znotraj navzven,'' je povedala 52-letna Sara Coulson, ki je dvakrat premagala raka dojke.  Po dvojni mastektomiji, ki ji je vzela prsi, se je namreč odločila, da si na predel prsi vtetovira vrtnice, ki ji jih je mož podarjal skozi leta in ki so postale simbol njune ljubezni.

 • 05.10.2018, 10:29

  Pomembno je, da ga čimprej odkrijemo in da ga zdravimo na najsodobnejši način. A zavedati se je treba, da spoprijemanje z boleznijo ni le zdravljenje telesa. Veliko ljudi potrebuje tudi psihološko pomoč, saj se znajdejo v duševni stiski. Vendar pa si tega veliko krat ne upajo priznati, pravi psihologinja mag. Andreja Cirila Škufca Smrdel z Onkološkega inštituta Ljubljana. Nekateri zaradi lastnih pričakovanj, da bi morali biti sami dovolj močni, drugi tudi zaradi strahu pred morebitno zaznamovanostjo v očeh okolice.

Iskanje po vsebini

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave