26.05.2017
LJ
24° / 9°
Melanom Bi prepoznali nevarno znamenje? Tegobe Preverite, ali so vaše težave morda posledica dolgotrajnega stresa Tetovaža - 1
Zakaj navadne kreme niso primerne za nego tetovaž?
Čokolada Kdaj vam lahko čokolada celo izboljša zdravje?
15.01.2016, 09:57 / L.E.

Pari bi morali imeti spolne odnose trikrat na teden, če želijo zanositi, svetuje priznana londonska ginekologinja dr. Geetha Venkat. Eden ključnih razlogov za težave z neplodnostjo je danes stresno življenje s preveč obveznostmi.

Novice

 • 11.12.2013, 08:01

  Ne čakajte, da se pojavijo prvi znaki, pravi zdravnica dr. Evita Leskovšek. Testiranje za spolno prenosljive bolezni opravite, četudi teh ni, veste pa, da ste se izpostavljali tveganju za okužbo.

 • 04.09.2010, 08:08

  Verjeli ali ne, še vedno na svetu obstajajo moški, ki so prepričani, da v seksu blestijo, a hkrati ne vedo, kje se nahaja klitoris, kako ženske doživljajo orgazem in od česa je odvisna vlažnost vagine. Jih znate prepoznati?

 • 13.08.2010, 09:41

  25-letna plavolaska je nedolžnost izgubila pri 16 letih. Od tistega dne pa vse do danes je v pičlih devetih letih seksala s kar 5000 različnimi moškimi!

 • 21.07.2010, 10:28

  Včasih je zelo težko razbrati, kaj ženska sporoča z govorico svojega telesa, še posebej med seksom. Uživa? Je potešena? Preverite, kako na podlagi njenih gibov prepoznati, kdaj bo doživela orgazem.

 • 15.06.2010, 11:29

  Čeprav se nekateri ne zavedajo, način, kako moški začne s seksom, kako se je dotakne in kako jo poljubi, veliko pove o tem, ali je samozavesten ali ne. Nekatere lastnosti so namreč značilne za vse moške. Preverite katere!

 • 26.05.2017, 08:53

  Zmanjšajte vnos kalorij za 25 odstotkov in zmanjšali boste vnetja v telesu, ohranili bolj mladostni videz in zmanjšali tveganje za razvoj bolezni, povezanih s starostjo. Več različnih študij je že pokazalo, da je dobro, da smo tu in tam tudi nekoliko lačni. Preverite, zakaj.

 • 26.05.2017, 08:55

  Vsakodnevno uživanje jabolčnega kisa lahko občutno zmanjša ravni slabega holesterola, so ugotovili britanski znanstveniki. To nam pomaga ohranjati zdrava naše srce in ožilje. Kar močno zmanjša tveganje za nevaren srčni infarkt. Jabolčni kis bi morali res vključiti v svojo prehrano.

 • 26.05.2017, 08:13

  Če uporabljamo neprimerne izdelke za nego tetovirane kože, se lahko zgodi, da tetovaža po nekaj letih zbledi in izgubi jasnost, linije so videti razlite in zamegljene, koža se lahko prekomerno lupi ali razpoka, prav tako pa lahko pride do vnetja zaradi bakterijske okužbe ali alergijske reakcije. Kako se temu izogniti?

 • 25.05.2017, 13:11

  Obupana mati 20-letnega Nicholasa Vigliootta, ki se bori z neozdravljivo boleznijo in potrebuje presaditev pljuč, kar preko družabnih omrežij išče darovalca pljuč za svojega sina. Kot pravi, je to njeno zadnje upanje.

 • 25.05.2017, 07:53

  Bolečine v mišicah vratu in hrbta, pogoste okužbe, alergije, astma, zgaga, zaprtja ali driska, motnje srčnega ritma, tudi nekatera rakava obolenja. Tako različne težave lahko povzroči čezmeren, predolg stres. V mejah, v katerih se z njim zmoremo spopasti, je lahko pozitiven. Ko te meje prestopi, pa nam lahko škodi.

 • 04.10.2010, 08:14

  Prav gotovo si ne želite, da bi med ženskami zasloveli kot 'dolgočasen ljubimec'. Da bi se izognili temu in številnim drugim neprijetnim nazivom, preverite, kaj ženske dolgočasi v postelji in česa ne marajo.

 • 27.08.2010, 14:31

  V neki internetni raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 4000 moških, so strokovnjaki prišli do ugotovitve, da imajo moški med vsemi stvarmi v življenju najraje oralni seks. Zakaj ga tako obožujejo?

 • 23.07.2010, 10:47

  Čeprav ženske dobro vedo, da jih imajo partnerji radi prav takšne, kot so, ima prav vsaka dneve, ko se počuti neprivlačno in debelo. Da zaradi tega ne bi trpel vaš partner preverite, kateri položaji so primerni za 'debele' dni.

 • 28.06.2010, 09:06

  Samozadovoljevanje že dolgo velja za nekakšen tabu. Temo, o kateri se ne govori, in zadevo, ki se je ne počne. Kljub temu pa gre za povsem običajno in zdravo vedenje. O tem, kaj je normalno in kaj ne, smo se pogovarjali s seksologinjo dr. Ireno Rahne Otorepec.

 • 26.05.2017, 10:48

  Če se borite z nezdravim številom kilogramov, vam lahko pomaga uživanje pekoče hrane, so ugotovili znanstveniki. Ta namreč lahko blagodejno deluje pri vnetjih v črevesju in inzulinski rezistenci. To sta dve težavi, ki nam onemogočata izgubo kilogramov.

 • 26.05.2017, 09:04

  Česen je izjemno zdravilna začimbna rastlina, ki krepi imunski sistem ter nas varuje pred virusi in bakterijami. Zelo zdravo ga je vključiti v prehrano. A kaj ko povzroča slab zadah in včasih zato čutimo, da bi se mu bilo bolje odreči.

 • 26.05.2017, 08:14

  Čokolada je ena od sladkih razvad, ki se jim težko upremo, čeprav vemo, da prinaša odvečne kilograme. A če uživate črno čokolado, ki je zaradi kakava bogata z antioksidanti, je zgodba popolnoma drugačna. Zadnja študija je pokazala, da lahko celo varuje zdravje našega srca.

 • 26.05.2017, 08:12

  Da bi preprečili zamašitev arterije, uživajte veliko sadja in zelenjave. Ameriška študija, ki je zajela 3,6 milijona ljudi, je še enkrat potrdila, kako močno lahko vplivamo na stanje svojega zdravja s tem, kako se prehranjujemo. Sadje in zelenjavo uživajte čisto vsak dan.

 • 25.05.2017, 07:54

  V mesecih, ko so temperature višje in je večja vlažnost v zraku, moramo na živila v našem gospodinjstvu bolj paziti, saj hitro splesnijo. Najhitreje to vidimo na kruhu. Strokovnjaki svetujejo, da živila, ki imajo plesen, zavržemo. Preverite, kako škodljiva je v resnici plesen.

 • 24.05.2017, 07:56

  Danes se že skoraj 60 odstotkov ljudi spopada z nespečnostjo. Nespečnost pa povečuje tveganje za debelost, saj upočasni presnovo. Če pogosto ponoči ne morete zatisniti očesa ali si preprosto vzamete premalo časa za počitek, je prav to lahko razlog, da ne morete izgubiti odvečnih kilogramov.

Iskanje po vsebini

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Sinusi

Ste se že kdaj spopadali s kroničnim vnetjem sinusov?

Uporabne povezave